При покупка над 240 лв имате ТРАНСПОРТ и ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО

Предимствата на двуетажните детски легла

Ако попитате децата си какво легло искат за детската стая, сигурни сме, че отговорът ще е двуетажно легло. И знаете ли защо? Ами защото детските легла, които са на два етажа са адски забавни.

Разбира се, вие като родители едва ли ще се спрете на двуетажно легло само защото е забавно, тъй като за вас критериите за избор предполагаме са малко по-различни.

Предимствата на двуетажните детски легла

Нека видим дали можем да ви помогнем, като разгледаме всички предимства и недостатъци на детските двуетажни легла.

Предимства на двуетажните детски легла

Осигуряват лично пространство на децата

Когато имате две деца и една свободна спалня, единственото решение е ги сложите в обща детска стая. Това обаче не означава, че щом стаята е обща не може всяко дете да има собствено лично пространство. Е, двуетажните легла за деца могат да им предоставят такова.

С помощта на завеси, подвижни лампи или други аксесоари, леглата за детска стая на две нива могат лесно да се персонализират и всяко от децата да има свое малко кътче, в което да се изолира и да се забавлява както си иска, без да пречи на братчето или сестричето си.

bed in hight.jpg (49 KB)

Спестяват място и осигуряват повече свободно пространство за игра

Едно от предимствата на двуетажните детски легла е, че спестяват място. Това е възможно, тъй като леглата са поставени едно върху друго, а не едно до друго и площта, която заемат е само за едно легло.

А това означава повече свободно пространство, на което децата могат да се забавляват. А както и сами знаете, игрите са много важна част от развитието на малките.

139132.jpg (143 KB)

Универсални са и се вписват във всяка детска стая

Двуетажните легла са класически пример за модулни мебелни решения за детската стая. Те са съставени от различни елементи, които са събрани в едно, за да създадат една - единствена структура.

Следователно този тип легло за деца не само спестява място, но ви позволява да го оптимизирате максимално.

Казано иначе, имате възможност да избирате дали да се спрете на класически легла на две нива или на модели, които разполагат в гардероби, стълби - чекмеджета, допълнителни рафтове и т. н., и т. н.

Освен това този тип детски легла се предлагат в много голямо разнообразие от форми, така че лесно можете да откриете модела, който да пасне на пространството, с което разполагате.

Към момента много актуални са както класическите легла на два етажа, така и Т - образните модели, двуетажните легла с издърпващо се трето допълнително легло, моделите с колелца и много други.

high bed.jpg (32 KB)

Практични са за съхранение

Още едно от големите предимства на двуетажните детски легла е, че предлагат изключително много опции за съхранение.

Според модела, този тип легла за детска стая могат да бъдат с отделни рафтове за всяко легло, издърпващи се чекмеджета, шкафове и други места, в които децата могат да съхраняват не само дрехи, но и играчки, книги и учебници. И да крият от вас някой тайни, разбира се.

Удобни са дори за едно дете

Дори само едно дете да спи в детската стая, струва си да се спрете на легло на два етажа. Защото едно от най-големите удоволствия на децата е да поканят приятелчета на гости с преспиване.

Тогава двуетажното легло се превръща в пиратски кораб, кола, машина на времето или дворец, в който е затворена принцеса за спасяване. А след като се уморят от игрите, децата просто се настаняват на долния или на горния етаж на леглото и заспиват доволни и щастливи.

Могат лесно да се разделят

С този тип детско легло вие получавате две легла на цената на едно. Освен това голяма част от съвременните модели двуетажни легла за детска стая, които се предлагат могат да се разделят.

А това означава, че ако се изместите с по-голямо жилище и имате повече спални, можете лесно да разделите леглото на две единични легла, които да поставите в отделните детски стаи.

Изненада, те не са само за деца

Да, това е малко изненадващо предвид факта, че обикновено легла, които са на два етажа са предназначени за детската стая. Но всъщност, те са доста удобни и за възрастни, тъй като са с дължина като на стандартното единично легло и са достатъчно стабилни, за да издържат на по-голямо тегло.

Разбира се, не препоръчваме да използвате двуетажно легло за спалнята, но винаги можете да разчитате на него в случай, че изненадващо ви дойдат гости с преспиване.

И да, забавни са

Няма как да не признаем, че този вид детски легла са много по-забавни за децата от стандартните легла. В тях малките не само се чувстват удобно, комфортно, но и персонализирайки ги развиват своето въображение и се забавляват истински.

children room.jpg (70 KB)

Недостатъци на двуетажните легла за детска стая

Тъй като са поставени едно над друго, горното легло е по-високо. За да се чувства детето удобно и комфортно на горния етаж, преди покупката трябва да се уверите, че таваните ви са достатъчно високи (поне 2,50 - 2,70 см.)

Височината на тавана е от значение, тъй като детето, което спи на горното легло трябва да има достатъчно пространство, за да може да сяда спокойно в леглото, без да се чувства клаустрофобично.

Добре е да знаете, че този тип легла не са много подходящи за деца под 6 години или за деца, които страдат от заболявания като епилепсия, нарушения на съня и други.

Затова е добре, ако децата ви са по-малки да се спрете на модел, който може да се трансформира на по-късен етап. Така, когато малките навършват 6 години можете да съберете двете единични легла и да ги превърнете в едно модерно и страхотно двуетажно легло, което ще бъде перфектното място за спане.

Възможно е почистването на горния етаж на леглото да ви затруднява малко повече, особено ако се спрете на модел, който цели да пести още повече място. Но с малко практика ще се научите как да достигате до горното легло и да го почиствате и сменяте чаршафите все по-бързо.

На какво да обърнете внимание при покупка на двуетажни легла за деца?

Първото нещо, на което трябва да вземете под внимание е възрастта на децата. Както току-що споменахме, ако те са под 6 години е добре да изчакате с покупката още мъничко.

119808.jpg (115 KB)

Следващото много важно нещо е безопасността на леглото. А тя зависи както от качеството на материалите, така и качеството на изработка на двуетажното легло.

За да сте сигурни, че купувате наистина безопасно легло за децата си, нашият съвет е да се доверявате само на производители, които използват висококачествени, напълно безвредни и екологични материали.

Ще ги познаете лесно, тъй като производителите, които не правят компромиси с качеството предлагат единствено легла за деца, които са тествани и притежават европейски сертификат за качество и безопасност.

Референтният стандарт, който установява изискванията  за безопасност на двуетажни и високи легла е UNI EN 747.

Без значение от дизайна на леглата на две нива, на които ще се спрете, те трябва да са оборудвани и със стабилна и сигурна система против падане, както и със система за лесно качване и слизане от горния етаж.

Системата против падане осигурява пълната безопасност на децата по време на спане, така че дори и силно да се въртят да не могат да паднат от горния етаж на леглото. Системата за слизане и качване пък им осигурява бърз и сигурен достъп до втория етаж.

bed in hight.jpg (49 KB)

Добре да обърнете внимание и на сглобките на леглото, дали няма остри ръбове, които биха могли да наранят децата или други дефекти, които да застрашат безопасността им.

Не забравяйте и че за спокойния сън на децата ви огромна роля играят както ламелите, така и детските матраци, които ще изберете.

119682.jpg (126 KB)

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни