10 съвета за дивана при големи семейства

Знаете ли, че 15.05.2022 принадлежи на семейството? Това е Международният ден на семейството, чудесна възможност да закупите нов и просторен диван. Диванът е центърът на всичко, което се случва в цялото домакинство. Предлагаме ви 10 съвета за дивани при големи семейства.

10 съвета за дивана при големи семейства

Ъглови холни гарнитури

Търсите просторен диван, за предпочитане в ъгъла на стаята? Изберете Г-образен диван, който е просторен, често се разтяга и с място за съхранение под лежанката. Преди да купите, проверете размера, но преди всичко ориентацията на ъгъла, от който се нуждаете

За Г-образни дивани препоръчваме правоъгълни маси за кафе, които перфектно запълват пространството пред него. Не трябва да се притеснявате и ако имате кръгла маса пред дивана.

Вдъхновете се от Г-образните дивани, където се събира цялото семейство.

119110.jpg (129 KB)

 

134433.jpg (120 KB)

 

137190.jpg (133 KB)

 

138499.jpg (138 KB)

 

125801.jpg (173 KB)

Дивани в П-образна форма

За големи семейства или чести гости препоръчваме просторни дивани с П-образна форма. Повечето от тези дивани предлагат голямо място за съхранение и са разгъваеми. Можете лесно да създадете просторно легло. За да увеличите комфорта, препоръчваме да добавите топер.

Комбинирайте П-образните дивани с квадратна холна маса, която се вписва идеално в пространството между лежанките. Правоъгълната маса би заемала твърде много място, правейки седенето твърде некомфортно.

Вдъхновете се от П - образните дивани, където се събира цялото семейство.

137568.jpg (153 KB)

 

125817.jpg (151 KB)

 

125861.jpg (140 KB)

 

142160.jpg (143 KB)

 

142031.jpg (122 KB)

Какъв размер да изберете?

Преди да започнете да избирате, уверете се къде искате да поставите дивана. Измерете внимателно пространството. Помислете и за поставянето на ТВ маса и телевизионната връзка. Диванът трябва да бъде центърът на всекидневната, където ще се срещат семейството и приятелите.

При помещения с нетипична форма препоръчваме да помислите за възможността, за дивани, които обикновено се състоят от 3-местен и 2-местен диван с фотьойл. Вие не решавате размера на пространството, тогава зависи само от всички вкусове. Можете да избирате между форма Г или П. Ориентацията на ъгъла е важна, особено при  ъгловите дивани. Ориентацията трябва винаги да се вписва идеално в даденото пространство.

Beddrooms.jpg (200 KB)

Какъв материал да изберете?

Външният вид на материала и неговият цвят са важен елемент от дизайна. Но преди всичко помислете за функционалността на текстила. Научете повече за предлаганите на пазара тъкани. Диваните от бял плат изглеждат красиво, но поддръжката е много по-взискателна. Ако имате малки деца или домашни любимци, тогава по-добре забравете за твърде светлите цветове.

Посегнете към по-тъмни нюанси и издръжливи материали. В допълнение, някои тъкани се отличават със специална Petproof обработка, която увеличава устойчивостта при надраскване или разкъсване. Непромокаемите тъкани включват Hamilton и Uttario Velvet. За дивани от плат изберете такива с по-груба повърхност.

Алтернатива е изкуствената кожа или кожените дивани. Еко-кожата е издръжлива, лесна за поддръжка, а освен това създава и впечатление за лукс. Тук е важно редовното импрегниране, което ще предпази изкуствената кожа и няма да се напука.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни