БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на всичко за поръчки, направени от 10 до 21 април | Пазарувай СЕГА!

3 от най-популярните дамаски

Markéta Etrychová
8.6.2023

Меката мебел е една от най-използваните мебели в дома. Почти всяка мебел, за която се сетите, се произвежда в тапициран вид. Най-популярни са леглата, диваните, фотьойлите, както и столовете. Преди да изберете е важно да се вземат предвид няколко параметъра.

3 от най-популярните дамаски

Преди да изберете тапицирани мебели, помислете за основното им предназначение. Някои материи са идеални за домакинства с домашни любимци, други са третирани със специална повърхностна обработка, която предпазва от замърсяване. Важен параметър е устойчивостта при триене, така нареченият тест на Мартиндейл. Това е стандартизиран метод за тестване на устойчивостта на тъканта. Показва способността на тъканта да издържа на триене.

Необходимата информация за всеки плат можете да намерите в нашия терминологичен речник или в линка на продуктовата страница за всеки продукт.

BG.png (537 KB)

 

1. Sawana

Платът Sawana е изработен от 100% полиестер и се характеризира с висока издръжливост, здравина и запазване на формата. Платът е подходящ за употреба в различни домакинства. При тапицирането на мебели той се използва за направата на холни гарнитури, дивани, табуретки, също така и легла. Това е един от най-популярните платове в мебелната индустрия, благодарение на интересното и равномерно преплитане на нишките, изключителната гладкост и мекота.

Поради своята текстура се нарежда сред нешенилните тъкани, т.е. тези, които нямат влакнена повърхност. Грижата за тъканта е наистина лесна, освен това е много устойчива на триене. Препоръчваме да почиствате дамаската с меки препарати за мека мебел, за предпочитане без вода. Не излагайте тъканта на високи температури и не избелвайте.

sawana.png (1.92 MB)

2. Bluvel

Плат Bluvel е изработен 100% от полиестер. Със своите качества и външен вид наподобява кадифе. Приятна структура, мек  със съвършен блясък е характеристиката за плата Bluvel. Поради свойствата си, трайната и здрава материя често се използва в мебелното производство. Най-често се използва върху по-малки повърхности като трапезни столове, фотьойли, но също така и дивани.

Тъканта е устойчива на триене и не образува бучки. Препоръчваме третиране със специални препарати за мека мебел с мека кърпа. Не използвайте големи количества вода, избелващи продукти и не гладете.

bluvel.png (683 KB)

3. Soft

Еко-кожа Soft  нарича се още изкуствена кожа, използва се в тапицерията за производство на мека мебел, легла или облегалки за столове. Това е качествена имитация на кожа, благодарение на която често се използва като тапицерия. Горната страна на плата е направена от 100% полиуретан, който е много гъвкав. Екокожата е цветна и мека на допир.

Екокожата е цветна и мека на допир. Поддръжката е наистина лесна, просто избършете с влажна кърпа. Не се препоръчва да се третира с прекомерна влага, еко-кожата може да абсорбира вода и след това може да се напука. Не излагайте еко -кожата на продължителна UV светлина.

soft.png (940 KB)

 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни