3 рецепти за бързи коледни сладки

Очаквате  Коледа и времето наближава? Открийте 3 съвета за коледни сладки, за последния момент. Бързи рецепти, които ще бъдат готови за нула време,  и с които наистина ще се насладите. Малко хора могат да си представят Коледа без домашно приготвени сладки. Ако сте от тях, но времето не ви ви стига, опитайте нашите  лесни и бързи рецепти.

3 рецепти за бързи коледни сладки

Снежни целувки

Кое дете не обича класическите снежни целувки. Приготвянето на целувките няма да ви отнеме повече от 45 минути, включително и почистването след това. Ще ви са необходими само две съставки. Снежните целувки са страхотни не само за Коледа.

snow meringues.png (1.63 MB)

Необходимо време: 45 мин   

Съставки:

  • 4 бр. белтъка
  • 300 г. пудра захара
  • Щипка сол

Начин на приготвяне:

  1. Разбийте белтъците заедно с щипка сол, като постепенно добавяте захарта
  2. С помощта на формичка/лъжица, оформете целувката върху хартия за печене
  3. Печете във фурната за 15 минути при температура 100 – 150 °C (това е по-скоро процес на сушене)
  4. Оставете да изстине и сервирайте
  5. Можете да потопите целувките в шоколад

Кокосови топчета тип Рафаело

Популярни кокосови топчета, които са обичани не само от децата, но и от възрастните. Можете да създадете сладко изкушение за 40 минути, плюс почистването. Освен това ви трябват само 3 съставки.

raffaelo.png (1.30 MB)

Необходимо време: 40 мин    Брой: според големината, приблизително 50 бр.

Съставки:

  • 1 бр. кондензирано мляко
  • 200 г. настърган кокос
  • 1 опаковка бадеми
  • Хартиени форми (не е необходимо)

Начин на приготвяне:

Разбийте белтъците заедно с щипка сол на твърд сняг, постепенно добавете захарта

  1. Бланширайте бадемите във вряща вода и ги обелете
  2. Смесете кондензираното мляко в купа с кокоса, докато стане гъсто
  3. Загребете от сместа с лъжица и оформете топче
  4. В полученото топче поставете цял бадем и го увийте в настърган кокос
  5. Поставете топчетата Рафаело в хартиени чаши или чиния
  6. Сервирайте!
  7. Съхранете на студено

Пухкави меки меденки

Меденките са неизменна част от Коледните празници. Медът и ароматът на подправки за меденки, които се носят от кухнята, създават истинска коледна атмосфера. Предлагаме ви рецепта за пухкави меки джинджифилови сладки, които можете да изпечете в последния момент.

ginger bread.png (1.89 MB)

Необходимо време: 80 мин   

Съставки:

  • 400 г. брашно
  • 140 г. пудра захар
  • 50 г. масло
  • 2 яйца
  • 2 лъжици мед
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч. л. подправка за меденки
  • 1 ч. л. горчиво какао
  • Жълтък за намазване

Начин на приготвяне:

  1. Смесете всички съставки в купа, като започнете от насипните
  2. Най-добре е да го замесете на ръка и да го оставите увито във фолио, в хладилника за една нощ
  3. Загрейте фурната на 160 °C
  4. Разточете тестото на около 0,5 см. и направете формички
  5. Поставете хартия в тавата и печете от 6 - 8 минути до златисто
  6. Намажете с жълтък веднага след изваждането
  7. Готовите меденки можете да украсите с белтъчна глазура
Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни