3 рецепти за бързи коледни сладки
Очаквате Коледа и времето наближава? Открийте 3 съвета за коледни сладки, за последния момент. Бързи рецепти, които ще бъдат готови за нула време, и с които наистина ще се насладите. Малко хора могат да си представят Коледа без домашно приготвени сладки. Ако сте от тях, но времето не ви ви стига, опитайте нашите лесни и бързи рецепти.

Снежни целувки
Кое дете не обича класическите снежни целувки. Приготвянето на целувките няма да ви отнеме повече от 45 минути, включително и почистването след това. Ще ви са необходими само две съставки. Снежните целувки са страхотни не само за Коледа.
Необходимо време: 45 мин
Съставки:
- 4 бр. белтъка
- 300 г. пудра захара
- Щипка сол
Начин на приготвяне:
- Разбийте белтъците заедно с щипка сол, като постепенно добавяте захарта
- С помощта на формичка/лъжица, оформете целувката върху хартия за печене
- Печете във фурната за 15 минути при температура 100 – 150 °C (това е по-скоро процес на сушене)
- Оставете да изстине и сервирайте
- Можете да потопите целувките в шоколад
Кокосови топчета тип Рафаело
Популярни кокосови топчета, които са обичани не само от децата, но и от възрастните. Можете да създадете сладко изкушение за 40 минути, плюс почистването. Освен това ви трябват само 3 съставки.
Необходимо време: 40 мин Брой: според големината, приблизително 50 бр.
Съставки:
- 1 бр. кондензирано мляко
- 200 г. настърган кокос
- 1 опаковка бадеми
- Хартиени форми (не е необходимо)
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците заедно с щипка сол на твърд сняг, постепенно добавете захарта
- Бланширайте бадемите във вряща вода и ги обелете
- Смесете кондензираното мляко в купа с кокоса, докато стане гъсто
- Загребете от сместа с лъжица и оформете топче
- В полученото топче поставете цял бадем и го увийте в настърган кокос
- Поставете топчетата Рафаело в хартиени чаши или чиния
- Сервирайте!
- Съхранете на студено
Пухкави меки меденки
Меденките са неизменна част от Коледните празници. Медът и ароматът на подправки за меденки, които се носят от кухнята, създават истинска коледна атмосфера. Предлагаме ви рецепта за пухкави меки джинджифилови сладки, които можете да изпечете в последния момент.
Необходимо време: 80 мин
Съставки:
- 400 г. брашно
- 140 г. пудра захар
- 50 г. масло
- 2 яйца
- 2 лъжици мед
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч. л. подправка за меденки
- 1 ч. л. горчиво какао
- Жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
- Смесете всички съставки в купа, като започнете от насипните
- Най-добре е да го замесете на ръка и да го оставите увито във фолио, в хладилника за една нощ
- Загрейте фурната на 160 °C
- Разточете тестото на около 0,5 см. и направете формички
- Поставете хартия в тавата и печете от 6 - 8 минути до златисто
- Намажете с жълтък веднага след изваждането
- Готовите меденки можете да украсите с белтъчна глазура
Все още няма коментари за тази статия.