4 правила за обзавеждане на спалнята

Току-що сте се преместили в нов апартамент? Или правите ремонт на стария? В такъв случай пред Вас стои важна задача – обзавеждането на спалнята. Избраните мебели, аксесоари и останалото обзавеждане често оказват влияние върху общото Ви впечатление, комфорт и не последно място – върху качеството на съня.

4 правила за обзавеждане на спалнята

Макар че процесът на обзавеждане на спалнята може да Ви се стори лесен, помнете, че старателната подготовка и подборът на подходящо обзавеждане са от съществено значение. Вдъхновете се от нашите 4 правила за обзавеждане на спалнята. Те ще Ви помогнат да създадете истински оазис на спокойствието и почивката.

Правило № 1: Леглото е сърцето на спалнята

То е нейна доминанта и съществен елемент от стаята. С две думи леглото е сърцето на всяка спалня и без него не може. Затова е редно да подхождаме към избора на подходящо легло с особено внимание. Добре е да вземем под внимание няколко фактора. Сред тях са размерът на леглото, неговата форма и най-вече подходящото му разположение.

И ако в една просторна спалня можем да си позволим по-масивно легло, то за ограничените пространства е подходящо по-тясно двойно легло с място за съхранение. Разполагането на леглото е отделна наука, или може би магия. И така: къде в спалнята да разположим леглото?

Чували ли сте за фън шуй? Това е набор от традиционни китайски правила, занимаващи се например с хармоничното разположение на мебелите в помещенията. В идеалния случай леглото трябва да е достъпно от двете страни и да е разположено до стената, но не директно под прозореца. За подсилване на усещането за безопасност леглото следва да се постави срещу вратата на спалнята.

 photo-1522771739844-6a9f6d5f14af.jpg (79 KB)

Правило № 2: Подбирайте умно местата за съхранение

Важно е също да отделим достатъчно внимание на избора на гардероб или ракла за спалнята. Макар че гардеробът често привлича вниманието, доминанта на спалнята трябва да остане леглото.

Размерите не бива да Ви притесняват. Изберете например гардероб с плъзгащи се врати, който да заеме цяла стена от спалнята. Така ще се сдобиете с огромно пространство за съхранение на вещи и освен това стаята ще бъде издържана в един стил.

Все още не знаете как да съчетаете леглото с другите мебели? В такъв случай елегантно и лесно решение са спалните комплекти.

1.jpg (83 KB)

Правило № 3: Не забравяйте за нощните шкафчета

Нощните шкафчета все по-често биват забравяни при обзавеждането на спалните. А те са допълнение с незаменима практичност. Нощното шкафче с чекмеджета побира множество дребни неща, които иначе биха създали безпорядък в спалнята. Освен това дребните неща често само „събират прах“, което определено не допринася за здравословен сън.

2.jpg (110 KB)

Правило № 4: Обърнете внимание на цветовете в спалнята

Цветовете влияят изключително силно върху нашите сетива и емоции. Затова за спалнята са подходящи по-скоро хладни тонове, които действат успокояващо. Сред най-често използваните в по-големите помещения цветове са нюансите на сивото, кафявото и бежовото. Белият цвят създава усещане за простор, което е подходящо за по-малки спални.

За цветовете на спалнята можете да се вдъхновите и от природата. Нежните земни цветове са идеален избор за стените на спалнята.

 

Какви са Вашите съвети, трикове и правила при обзавеждането на спалнята? Споделете ги с нас!

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни