Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

5 важни елемента за детската стая

Проектирали сте прекрасна бебешка стая, но времето минава бързо и докато се обърнете малкото човече вече не е бебе и потребностите му се променят. 

5 важни елемента за детската стая

Вече има нужда от детска стая - убежище, в която да играе, да учи, да се забавлява и най-вече да бъде себе си. Настъпи ли този момент, на вас като родители се пада честта да обзаведете и декорирате стаята по възможно най-комфортния и удобен начин.

Пет елемента, които задължително трябва да присъстват в детската стая

Детското легло

Какво ще е качеството на съня на детето ви зависи от това на какво легло и матрак ще се спрете. Затова и първата мебел, покупката на която внимателно трябва да обмислите е тъкмо детското легло. Добрата новина е, че имате много възможности за избор:

  • единични легла със стандартни размери
  • до двуетажни
  • с място за съхранение
  • с разширение и други. 

Не толкова добра новина е, че за да се справите отлично трябва да вземете под внимание както възрастта на детето, така и големината на стаята.

 

Какво съветват експертите?

  • Ако трябва да обзаведете средна или голяма стая или ако детската е предназначена за две деца, единичните легла със стандартни размери не са никак лошо решение. Този вид легла са функционални, осигуряват добро качество на съня и детето (или децата) ще ги използват и след като преминат от детската към тийнейджърската възраст.
  • Ако стаята е с по-малки размери, можете да помислите за покупка на двойно легло със стълба или легло с разширение (трансформират се от единични в двойни, като второто легло се издърпва лесно и удобно). Добър вариант са и детските легла с място за съхранение, както и високите легла със стълба и вградено бюро и гардероб.

Детският матрак

Качественият сън е много важен за всички ни, тъй като него зависи до много голяма степен качеството ни на живот и здравето ни. А когато става дума за деца, за тях спането на качествен и удобен матрак е още по-важно. Защото малките растат и се нуждаят от матрак, който може да им осигури не само комфорт по време на сън, но и стабилна и правилна опора на гърба и тялото като цяло.

Какво съветват експертите?

Когато избирате матрак за малките трябва да вземете под внимание възрастта им, тъй като всяка възрастова група има различни нужди.

От 0 до 3 години

Децата на тази възраст спят между 14 и 16 часа на ден (или би трябвало да го правят). Подходящият матрак за деца на тази възраст е мек, но не прекалено (средно твърд), за да гарантира на малките спокоен и комфортен сън. 

Ако и вие търсите матрак за детското легло на дете до 3 години е добре да обърнете внимание на материала, който е използван за направата му. Имате ли възможност, спрете се на матрак от естествени влакна с обработка против акари и структура против задушаване.

От 4 до 12 + години

От четири до 12 години е период от голяма важност за растежа на децата и укрепването на мускулно - скелетната им система.  Поради това те се нуждаят от матрак, който да осигури правилна и добра опора на различните области на тялото им. 

Подходящият матрак за тази възрастова група е с естествени влакна, висок индекс на дишане и дебелина между 10 и 13 см. Добър избор са и детските матраци от латекс или пружинните матраци, които осигуряват по-добра подкрепа на детето във фазата на растеж (адаптират се по формата на тялото, но не я “помнят”).

det2.jpg (125 KB)

Детското бюро

Всяко едно дете се нуждае освен от кът за спане и от място, на което да подготвя уроците и да се забавлява (след като се подготви за училище, разбира се). Затова и следващият важен елемент в детската стая е детското бюро

При избора на тази мебел трябва отново да се съобразите както с възрастта и нуждите на детето, така и с размерите на стаята. Важното е се спрете на детско бюро, което е с удобна височина и размери и което разполага с достатъчно повърхностно пространство.

 

Какво съветват експертите?

  • Избирайте бюра, подходящи за възрастта на децата. Дали ще се спрете на класическо правоъгълно бюро, на G - образно или на маса за компютърни игри няма никакво значение. По-важното е бюрото или масата да отговарят на ръста и възрастта на детето и то да се чувства удобно и комфортно, докато учи или се забавлява. Имате ли възможност, изпробвайте бюрото, преди да го закупите. Помолете детето да седне зад него и вижте стойката, която заема. Ако бюрото е с точния размер, краката на детето трябва да достигат спокойно пода, лактите да стоят удобно върху работната повърхност, а стойката да е изправена. Ако нямате възможност за предварителен тест, то тогава много добър вариант са регулируемите детски бюра, които ще “растат” заедно с малките.

  • Добре е бюрото, на което се спрете да има удобни чекмеджета, които лесно се отварят и затварят дори и когато са пълни с тетрадки, учебници и неща, които не са предназначени за вашите очи. Детето трябва да има лесен достъп до всички чекмеджета или рафтове на бюрото и да може да достига до тях, без да се напряга излишно.

  • Без значение от стила и вида, тези мебели трябва да бъдат изработени от безопасни, качествени и здрави материали, които могат да устоят на всички неща, на които децата ще ги подложат през годините.

Детските гардероби

Колкото повече растат децата, толкова повече имат нужда от място, на което да съхраняват дрехите си. Затова и гардеробите са следващият важен елемент в детската стая за покупката на които трябва да помислите. Опциите ви и тук са доста и можете да се спрете както на стандартен гардероб с две крила, така и на ъглова мебел за съхранение на дрехи, гардероб с три крила, така и на дрешник с надстройка.

 

Какво съветват експертите?

  • Когато избирате детски гардероб се съобразете с възрастта и ръста на детето. Ако то е по-малко, добре е дрешникът да е нисък, за да може малчугана лесно да достига дрехите дори и от най-горния рафт. 

  • Съобразете се и със свободното пространство, с което разполагате в стаята. Ако не разполагате с много свободно пространство, ъгловите гардероби са добър избор. Те се поставят в някой от ъглите на помещението и не заемат място, но пък  разполагат с достатъчно рафтове и чекмеджета за съхранение

Добър избор за малки детски са и гардеробите с плъзгащи врати, тъй като не трябва да предвиждате пространство, необходимо за отварянето на вратите. За стая със средни или големи размери, двукрилите или трикрилите гардероби са отличен избор, тъй като предлагат много място за съхранение и са много удобни за ползване дори и от по-малки деца.

det3.jpg (257 KB)

Детските скринове

Стаята на детето изпълнява няколко функции. Това е помещението, в което спи, забавлява се, учи уроците си и си играе. А това означава купища разхвърляни играчки и дрехи, разпилени учебници и тетрадки по рафтове, бюро, че и по пода. 

За да се справите с безпорядъка и за да организирате пространството, на помощ идват детските скринове. Тези страхотни мебели се предлагат в голямо разнообразие от размери, видове, цветове и материали и предоставят допълнително място за съхранение на всички дрехи, вещи и играчки.

 

Какво съветват експертите?

  • При избора на детски скринове е добре да се съобразите както със свободното пространство, така и със стила на останалите мебели в стаята. 

  • Съобразете избора си и с нуждите на детето и функционалността, която предлагат тези мебели. Ако например избирате скрин за малко дете, което повече си играе с играчки, тогава можете да се спрете на нисък модел, който разполага с удобни и дълбоки шкафове, в които малчугана да прибира всичките си любими играчки. Ако търсите скрин за по-голямо дете, тогава можете да се спрете на стилен скрин с отворени и затворени рафтове, на мебел с огледало или с удобни чекмеджета за съхранение на дрехи, учебници или любими вещи.

det4.jpg (92 KB)

И един съвет от нас

Ако огромният избор на размери, стилове и видове мебели за детска стая ви обърква и не сте сигурни дали ще успеете да се справите по най-добрия начин, нашият съвет е да потърсите детски стаи комплекти. 

В комплектите са включени всички основни елементи за детската стая, което ще ви спести немалко време, усилия и пари. Всичко, което трябва да направите е да измерите големината на стаята, да изберете заедно с детето си стила и цветовете на мебелите,  да ги закупите и да подредите по местата им.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни