Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

7 идеи за умело обзавеждане на малка спалня

Живеете в малък апартамент? Или сте предпочели просторна всекидневна за сметка на останалите стаи? В такъв случай проблемът с малката спалня не ви е чужд. Обзавеждането на малката спалня може да бъде истинско предизвикателство. Трябва да планирате, да мерите и да избирате внимателно. И малката стая обаче може да крие голям потенциал. Почерпете вдъхновение от нашите 7 идеи заумело обзавеждане на малката спалня.

7 идеи за умело обзавеждане на малка спалня

1. Изберете пътя на минимализма

При подбора на мебели за спалнята се концентрирайте  основновърху опростените форми и силуети. Такива мебели се комбинират много по-лесно с останалите елементи. Така помещението ще изглежда подредено и хармонично. Избягвайте комбинирането на различни материали. От тази гледна точнна отлично решение са спалните комплекти.

116407.jpg (625 KB)

2. Светлите цветове оптически увеличават пространството

Има няколко трика за оптично уголемяване на помещението. Един от тях е използването на светли цветове, които са подходящи особено за малките спални в панелните апартаменти. За тях е добре също така да бъдат предпочетени неутрални цветови нюанси с по-хладен подтон. Те имат релаксиращ ефект и ще ви помогнат да заспите по-спокойно. Подходящи са белият цвят, най-различни оттенъци на бежовото и кафявото, синият и сивият цвят.

215151.jpg (173 KB)

3. Не губете нито сантиметър пространство

В малката спалня си струва да използвате наистина всеки сантиметър. Запомнете обаче, че това не означава на всяка цена да запълним с мебели всяко късче от площта на пода. Изборът и преди всичко разполагането на подходящите мебели трябва да бъдат внимателно обмислени. Изключително елегантен начин за спестяване на място са плъзгащите врати. Това важи както за интериорните врати, така и за тези на гардеробите и скриновете.

4. Огледалце, огледалце...

Вярвате ли във вълшебни огледала? Ние категорично вярваме! Поне по отношение на вече споменатото оптично уголемяване на пространството. Площта на огледалото ще ви помогне да внесете повече светлина в малката стая и същевременно визуално я уголемява. При това не е задължително огледалото да стои или да виси само на стената. Точно обратното. В малката спалня ще спестите повече място благодарение на гардероба с плъзгащи врати и вградено огледало.

220309.jpg (159 KB)

5. Нетрадиционни пространства за съхранение

Гардеробите в спалнята не са единственото място, къде да съхранявате всичко необходимо. Често се забравя пространството зад, над и под леглото. Там обикновено има изненадващо много неизползвано място.

В спалните комплекти обикновено има легла с много добре проектирани места за съхранение. Пространството между стената и леглото можеда се запълни с практична дълга полица. Може да служи и като заместител на нощните шкафчета.

Практически цялата стена над челото на леглото може да служи като пространство за съхраняване. Чудесно изглеждат полиците вградени в стената, в така наречените ниши. Ако имате в стените такива ниши, би било много жалко да не ги използвате.

6. Равновесие между формата и функцията на мебелите

Докато планирате, обмислете внимателно, от коя мебел наистина се нуждаете в спалнята. Неизползваната мебел, декорации и аксесоари са лишени от функция и само излишно заемат място в малката спалня.

Отделете голямо внимание преди всичко на размера на леглото. То е доминиращ елемент и средоточие на спалнята. При по-нататъшното обзавеждане на спалнята всичко останало трябва да се съобрази именно с него.

photo-1616594039964-ae9021a400a0.jpg (134 KB)

7. Декорации да, но с разум

Без внимание към детайлите нещата не се получават. И на малката спалня трябва да бъде придадена индивидуалност. На леглото може да разположите декоративни възглавници във вашия любим цвят. Лекият цветен акцент на спалнята в неутрални оттенъци ще бъде единствено от полза.

За малката спалня изберете по-скоро малък килим, отколкото такъв, който да покрива цялата площ на стаята. Така помещението ще изглежда просторно. Чудесна работа за отлагане на халата или други по-малки части от облеклото ще свърши една стояща закачалка.

 

Знаете ли вече, как можете да се справите с обзавеждането на малката си спалня? Вярваме, че вашият отговор е да. Споделете и вие с нас различни съвети и трикове!

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни