При покупка над 240 лв имате ТРАНСПОРТ и ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО

Безплатни приложения/програми за интериорен дизайн

Ако ви влече интериорния дизайн и искате перфектни резултати при създаването на следващия си нов интериорен проект, то използването на програма за интериорен дизайн е нещо, което определено ще ви е от полза по отношение на крайния резултат и скоростта, с която ще го създадете.

Безплатни приложения/програми за интериорен дизайн

Без значение дали планирате да обзаведете апартамент или къща, с помощта на софтуер за 3D интериорен дизайн проектът ви има по-голям шанс да се реализира точно както първоначално сте си го представлявали.

Съществува разнообразие от безплатни програми за интериорен дизайн. В тази статия ще ви представим някои от най- известните софтуери за интериорно моделиране и ще прегледаме накратко техните основни характеристики и предимства.

Astron Design

astron design.png (508 KB)

Първата стъпка при използването на това приложение за 3D моделиране е да зададете основните параметри на помещението, чийто дизайн целите да проектирате.

Това са размерите на стаята, цвета на боята на тавана и стените, както и този на подовата настилка. Програмата предлага една богата палитра от цветове, както и няколко опции на завъртане на изгледа на стаята на 360 градуса за лесно разглеждане на всички детайли от всеки ъгъл.

Astron Design предлага няколко възможности за визуализиране на триизмерния вид на вече готовото помещение, както и предлага свой собствен каталог с различни видове мебели, бяла и черна техника, които са отделени в различни категории.

BG.png (82 KB)

Можете съответно да изберете дали в стаята ще има домашно кино или пък  избран малък детайл в интериора като например поставка за обувки, след което да видите как ще изглежда реално.

Когато вече сте готови с даден проект можете да го запазите като се възползвате от функцията за експортиране на проект на компютъра под формата на файл във формат AFD.

Едни от основните предимства на приложението е, че има лесен за ползване опростен интерфейс. Приложението разполага с обширен каталог от мебели и интериорни елементи, от които потребителят да избира.

Компанията създала тази  програма за интериорно моделиране всъщност е специализирана в производството и продажбата на мебели. Така че след като създадете свой проект с програмата, можете направо да направите поръчка на мебелите, чийто 3D модели сте използвали.

SketchUp

sketchup.png (380 KB)

Приложението SketchUp е едно от най-популярните и надеждни софтуери за интериорен дизайн. То предлага голяма гъвкавост и детайлност по отношение на проектирането на желания интериор на дадено жилище или търговско помещение. Работата с него дава чувството, че сякаш чертаем проекта  с молив на хартия.

Има безплатна и про версия, като про версията е подходящ избор за хора занимаващи се професионално с архитектурни, строителни и инженерни  проекти.

Sweet Home 3D

sweet home 3D.png (244 KB)

С помощта на това приложение можете да създадете план на разположението на мебелите в дадена стая в 2D формат, след което да го визуализираме в  3D формат.

С него можете и да тествате готови примерни шаблони на жилища и да ги промените според своите предпочитания. Може да се ползва както онлайн, така и да се изтегли. Съвместимо е с Windows, macOS, Solaris и Linux.

Homestyler

homestyler.png (324 KB)

Homestyler е софтуер за интериорен дизайн, чрез който удобно и бързо  можете да създавате 2D и 3D шаблони на своето мечтано жилище. Той разполага с обширна библиотека с различни триизмерни модели на мебели и интериорни детайли, които можете да наслагвате на размерна мрежа и да променяте техните размери, цвят и форма според вашия вкус.

С Homestyler можете да отпечатате вече готовия си интериорен проект и  да го експортирате в DWG файл. Можете също да получите и оценка на това каква ще бъде крайната цена на вашия проект.

Planoplan

planoplan.png (219 KB)

Planoplan е професионален софтуер за проектиране на жилища, който освен опция за инсталиране, има и версия  и за онлайн ползване.

С него можете да създавате лесно, бързо и прецизно 3D шаблони на жилища, апартаменти и търговски помещения като офиси, магазини и кафенета, както и 2D планове на етажи избирайки от свободна библиотека с голямо разнообразие от цветови нюанси и интериорни обекти за добавяне.

При създаването на своя проект можете да избирате от различни видове текстури на повърхностите на елементите на интериора. Тоест можете лесно да променяте цвета на даден елемент и да изберете дали искате да е с бляскав или матиран финиш.

Можете също така да разгледате успешни проекти на други потребители на програмата и да получите информация за това колко би струвало реализирането на даден проект. Имате също така и опция да качите  готов план на интериор и да го персонализирате спрямо предпочитанията си чрез функциите на софтуера.

planoplan 2.png (187 KB)

Чрез него можете да получите панорамен изглед на своя проект на стая или етаж, както и да ги разглеждате в детайли чрез виртуален тур и реалистично 3D рендиране.

Planoplan предлага на потребителите си също и опция за пазаруване на мебели от реални магазини. Хубавото при този софтуер е, че  няма нужда да преминавате специален курс, за да се научите да работите с него. Това го прави подходящ за употреба и от непрофесионалисти.

Planner 5D

planner 5D.png (372 KB)

Този тип приложение за интериорен дизайн се използва не само от любители, но и от професионалисти поради простата причина, че предлага повече функционалности спрямо по-голямата част приложения за интериорен дизайн.

Planner 5D предлага както 3D, така и 2D режим, между които можем да превключваме при създаване на своя проект, което съответно помага да правите по-подробни редакции на параметрите. Приложението е съвместимо с iOS операционна система.

С него определяте и последния детайл по отношение на дизайна на стените, пода и обзавеждането на избраното помещение, което искате да трансформирате. С него можете лесно да сменяте вече избрани цветове, щампи, както и да внасяте изменения в зададените размери на всеки един компонент от интериора, за да съответства максимално с предпочитанията ви за краен резултат.

Приложението предлага шаблон за план на етаж, с който дадено жилище може да се проектира бързо и лесно от нулата.

planner 5D2.png (385 KB)

Отличителна черта на приложението е, че с него можем изградим точен модел на бъдещото си жилище подобно като на симулационна видеоигра, като графиките на приложението са наистина приятни и красиви.

Една от функциите на това приложение е Snapshot, с която правите снимка на своя интериорен проект, когато сте готови с него, след което приложението автоматично добавя сенки и осветление към него. В резултат можем да придобием по-ясна идея за това как реално би изглеждало въпросното жилище.

Ако изберете това приложение за своя интериорен проект, то се постарайте първо да го изучите добре преди да го ползвате, за да ви е по-лесно.

FloorPlanner 3D

floor planner 3D.png (478 KB)

FloorPlanner 3D е програма за интериорен дизайн, която предлага опция за 3D и 2D интериорно проектиране, както и има функция за вътрешно декориране на интериора и проектиране на жилище на няколко етажа. Можете да избирате от разнообразни видове мебели, прозорци, врати, както и да създадете шаблон на зелени площи около жилището.

Предимството му е, че не се нуждае от изтегляне и можете да създадете своя проект онлайн. Програмата е опростена и лесна за ползване и затова и не е задължително преди старта на моделирането да отделяте време да я изучавате. Също така и при него може да се превключва лесно от 3D на 2D в процеса на проектиране.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни