БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на всичко за поръчки, направени от 10 до 21 април | Пазарувай СЕГА!

Декорация в детската стая

Декорирането на детска стая може да бъде забавно. Създайте пространство, съобразено с уникалните нужди и предпочитания на вашето дете. С подходящите мебели и декорации, можете да създадете стая, която е функционална, визуално привлекателна и на която детето ви ще се радва дълги години.

Декорация в детската стая

Осветление

Осветлението е важен елемент във всяка стая, особено при аранжирането на детската стая. Правилното осветление може да помогне за създаването на топла и приветлива атмосфера,  спомага за подобряване на видимостта, улеснявайки децата да играят, четат и учат.

Що се отнася до осветлението на детската стая, едно от най-важните неща, които трябва да вземете предвид, е вида на осветлението. Има няколко различни вида осветление, които могат да се използват в детската стая. Основното осветление на стаята ще бъде осигурено от таванни лампи като полилеи. Също така при учене са важни, настолните или подовите лампи.

Друг важен аспект, който трябва да имате предвид, когато става въпрос за осветление на детска стая, са топлите цветове. Топлите бели светлини са по-подходящи за създаване на уютна и успокояваща атмосфера, докато студените бели светлини са по-подходящи за създаване на ярка и оживена атмосфера.

231353.jpg (2.52 MB)

 

Лампа LEON

Мебели

Един от ключовите елементи, които трябва да имате предвид при декорирането на детска стая, е детското легло. Има много различни стилове и размери на детски легла, от традиционните двойни легла до двуетажни, и дори тематични легла във формата на коли или замъци. Когато избирате легло за детска стая, съобразете се с възрастта, размера и личните предпочитания на детето.

Друга основна мебел, която трябва внимателно да изберете, е детската маса. Масата трябва да е с правилната височина за вашето дете и да се почиства лесно. Освен това трябва да е достатъчно здрава, за да издържи натиска на детските игри и лудории. Малка кръгла маса с детски стол е чудесен избор за малките деца, докато по-големите деца могат да предпочетат класическото офис бюро.

Под

Килимът е чудесен избор за детската стая, тъй като осигурява мека и удобна повърхност за игра, както и място за сядане или четене. Килимите се предлагат в различни цветове и шарки, така че можете да изберете такъв, който ще  допълва цялостния интериор на стаята.

teepee for kids.png (1.49 MB)

Детска палатка  TEEPEE

Аксесоари

Не на последно място при обзавеждането на детската стая е важно да се съобразим с цялостната естетика и функционалност на пространството. Стаята, можете да допълните с лични щрихи, като семейни фотографии, рисунки, създадени от детето или любимите му герои. Също така помислете за включване на решения за съхранение, като рафтове за книги или кутии за играчки, за да поддържате стаята организирана.

Цветове

Едно от основните неща, които трябва да имате предвид при избора на цветове за детската стая е, че различните цветове могат да предизвикат различни емоции и чувства. Например, синият цвят често се свързва със спокойствие и ведрина, така че е чудесен избор за детска стая. Зеленият, от друга страна, често се свързва с растеж и баланс, идеален за учебно пространство.

Когато става въпрос за акцентни цветове, можете да изберете ярки и дръзки цветове, които са забавни и закачливи, като червено, жълто и оранжево. Тези цветове могат да се използват за добавяне на визуален интерес към стаята и могат лесно да се актуализират, когато се променят предпочитанията на вашето дете.

При боядисване или слагане на тапети, на стените, можете да изберете забавен и закачлив модел. Сред децата са популярни точките, райетата, дори забавните анимационни герои. Това ще внесе ново измерение и жизненост в стаята. В крайна сметка, ключът към избора на цветове за детската стая, е намирането на баланс между функционалност и креативност.

 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни