Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Еволюция в обзавеждането на детската стая

Проектирането на стаята на бебето може да бъде както забавно, така и доста обезсърчително изживяване, особено ако не знаете от какви мебели се нуждаете и не сте напълно наясно от къде да започнете.

Еволюция в обзавеждането на детската стая

За да ви спестим нервите и няколкото безсънни нощи в обмисляне на най-подходящия вариант на обзавеждане на бебешката стая ви предлагаме няколко идеи, които надяваме се ще ви бъдат от полза.

Какви мебели задължително трябва да присъстват в стаята на бебето?

Детско креватче (кошарка)

Тъй като през първите няколко месеца мъничетата прекарват в сън между 13 - 15 часа първото, с което трябва да се снабдите е детската кошарка. Тази мебел заема централното място в стаята и ще е най-използвана от бебето, затова се уверете, че купувате нещо не само стилно и модерно, но и качествено и напълно безопасно.

На пазара ще откриете широка гама от модели кошарки - от сгъваеми и класически дървени, до трансформиращи се.  Нашият съвет е, ако искате да ползвате легълцето по-дълго време да се спрете или на класическа дървена кошара или на трансформираща са.

Дървената кошарка мъничето ще може да я ползва докато стане на две - три години, а трансформиращата - още по-дълго.

Маса за повиване

Със сигурност ще имате голяма полза от масичка за повиване, затова я включете в списъка с покупки. Имате ли възможност и повечко място, съветваме ви да се спрете на конвертируем модел със скрин, който можете да използвате за съхранение на памперси и бебешки дрешки, а когато бебчо поотрасне просто махате масата за повиване и си имате скрин.  Ако не разполагате с място, и една обикновена масичка, която се закрепва върху кошарката ще ви свърши работа.

Гардероб или един - два скрина

Много скоро след като мъничето се появи ще установите, че има много повече дрехи от вас. Ето затова ще имате голяма нужда от гардероб или един - два скрина, в които да наредите всички дрешки на малчо.

При избора на тези мебели гледайте да са с повече рафтове, тъй като бебешките дрешки обикновено се прибират сгънати, а не за закачалки.

Стол за кърмене

Ще прекарвате много време по всяко време на денонощието в стаята на бебчо и ще се нуждаете от удобен стол, на който да седнете, докато го кърмите или приспивате. Съветваме ви да се спрете на люлеещ стол, тъй като те са не само изключително удобни, но когато седите на него с бебчо на ръце, мъничето ще се унася много по-бързо в дрямка.

Аксесоари

За да приключите с обзавеждането на стаята на бебето е добре да закупите още:

  • Няколко удобни кутии за съхранение на играчки
  • Кош за мръсните дрехи
  • Мек, пъстър килим за игри
  • Нощна лампа
  • Детски кът (масичка +столчета)

130064_4.jpg (220 KB)

Още няколко съвета, които ще са ви от полза при обзавеждането на стаята на бебето

Изберете предварително цвят и тема

Преди да започнете с избора на мебели помислете за цвят и тема. За бебетата е много важно да се чувстват удобно и уютно в стаята си, затова е добре да се придържате към свежите, светли цветове за стени. Що се отнася до темата, то тя не е задължителна, но ще ви помогне да избистрите концепцията си и да се спрете на мебели, които се съчетават като стил и дизайн.

Декорирайте тавана

Няма да сгрешите, ако поставите на тавана стикери с формата на звезди и луни. Бебчетата прекарват много дълго време по гръб в кошарките, а светещите в тъмното звездички ги забавляват изключително много.

Не претрупвайте стаята с мебели

През първите си месеци бебчетата нямат нужда нито от купища играчки, нито от специален кът за игри. Нито се нуждаят от много рафтове или мебели с нестандартен дизайн. Затова няма нужда да купувате всяка мебел, която ви хареса в магазина. Ограничете се само до най-необходимото, за да оставите достатъчно свободно пространство в стаята. Така, ако се наложи да добавите някоя мебел на по-късен етап, няма да се чудите къде ще ѝ намерите място.

Не чакайте с обзавеждането след като бебчо се роди

Започнете да проектирате и обзавеждането детската стая колкото се може по-рано, за да имате време да откриете най- подходящите мебели и да я подготвите напълно за бъдещия член на вашето семейство.

 А кога трябва да смените обзавеждането?

За съжаление, колкото и внимателно да сте подбрали обзавеждането на бебешката стая след две - три години ще ви се наложи да го смените. И то не защото вече не е модерно, а просто защото детето ви вече е поотраснало и се нуждае от обзавеждане, което отговаря на нуждите и възрастта му.

Дойде ли това време имате два варианта на действие - или да замените само кошарката с детско легло и или да смените изцяло детското обзавеждане с ново.

Ако се спрете на първия вариант може и да “спасите положението” за няколко месеца, но след това детето само ще поиска изцяло ново обзавеждане.

205397.jpg (163 KB)

 

Затова и нашият съвет е, дойде ли време да сменяте кошарата с детско легло просто да смените и останалото обзавеждане на стаята.

В търговската мрежа ще откриете широка гама както от самостоятелни мебели, така и комплекти детски стаи, от които да избирате.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни