15% отстъпка на всички мебели с код EXPEDO15

Градински мебели: Знаете ли какви да изберете?

Търсите градински мебели за тераса или балкон? С първите дни на пролетта моментът e подходящ за закупуване на нов кът за сядане. Ще ви посъветваме на какво да обърнете внимание и какво да изберете. Вдъхновете се и изберете с нас. Насладете се на слънчевите дни с новите градински мебели със семейството и приятелите.

Градински мебели: Знаете ли какви да изберете?

Външно обзавеждане за хранене и сядане на открито

Знаете ли основната разлика между горните термини? Трапезните градински мебели изглеждат подобно на класическия трапезен комплект. Състои се от маса за хранене, столове или кресла.

Градинските мебели за сядане, както подсказва името, приличат на диван. Често се допълват от ниска масичка за кафе, изработена от същия материал като дивана.

РАЗМЕР

Преди самата покупка внимателно измерете пространството, където искате да поставите новите мебели. Ако избирате част от балкона, помислете за достатъчно свободно пространство за движение и малка масичка. В този случай са популярни комплекти, които се състоят от 2 стола и малка масичка.

Важен периметър е просторното място за сядане. Ако търсите места за сядане на открито за голямо семейство или за срещи с приятели, новите ви мебели трябва да осигуряват минимум 6 места. Идеална е просторната маса, където да се съберат всички гости.

142461.jpg (57 KB)

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

Градинските мебели препоръчваме да поставите върху павирана и равна повърхност. Безопасността и стабилността са на първо място. Ако имате навес, това е лесен избор. Просто добавете тента или чадър, които ще ви придадат приятна сянка дори в горещите дни.

Подходяща алтернатива е пространството под дървото. Дървото ще действа като естествена сянка, освен че ще създаде спокойна атмосфера. Ако имате възможност, поставете мебелите възможно най-далече от пътя или пътеката, за да не нарушава околния шум, уюта на градината.

142597.jpg (228 KB)

ЦВЯТ И СТИЛ

Стилът трябва да съответства на цялостния облик на околността. Изберете различни мебели за вилата и различни за терасата на новата сграда. Разбира се, винаги зависи от вашия вкус и нужди. Функционалността трябва да е на първо място.

Тази година преминете към естествените или пастелни цветове, към които можете да добавите още отличителни елементи под формата на възглавници или кувертюри.

BG.png (82 KB)

МАТЕРИАЛ

Ратан

Трендът тази година несъмнено е ратанът. Независимо дали е естествен или изкуствен. Мебелите от ратан са гъвкави, дишащи и се отличават с устойчивост на влага. Можете да оставите мебели от изкуствен ратан на терасата по време на дъжд. Ратанът също е лесен за поддръжка, ще оцените и неговото малко тегло. Често се комбинира с масивно дърво или метал.

142460.jpg (73 KB)

Масивно дърво

Класика, която няма да омръзне. Мебелите от дърво са популярни от няколко години. Продуктите изискват редовна поддръжка под формата на леко шлайфане и защитно покритие. Асортиментът на градински мебели от масивно дърво е широк. Препоръчваме да добавите меки възглавници.

Вариант е мебели от палети. Прочетете лесното ръководство за направи си сам. Направете седалка от палети и я допълнете с пухкави и меки възглавници.

136434.jpg (154 KB)

Пластмаса

Предимството на градинските мебели е по-ниската изкупна цена и малкото тегло. Пластмасата е лесна за поддръжка, а малък недостатък е избледняването на цветовете на пряка слънчева светлина. По-скъпите пластмасови мебели са изработени от твърда пластмаса, понякога в комбинация с изкуствен ратан.

Метал

Студено и безлично за някого. Мебелите от метал ще издържат дори при лошо време. Предимствата на метала са дълъг живот, лесна поддръжка и издръжливост. Ще харесате сгъваемите метални столове на балкона и малката тераса. Металните мебели най-често се комбинират с дърво.

142982.jpg (51 KB)

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни