Холни гарнитури и бокспринг легла - Ние не само ще Ви ги доставим, но и ще ги сглобим, като вземем и старите мебели 

Идеи за вътрешно разпределение на гардероб

Купувате си нов гардероб и подреждате в него прилежно всичките си дрехи. После, малко по малко добавяте нови и нови дрехи и обувки по рафтовете и закачалките. След няколко месеца ви става все по-трудно да откривате нещата си бързо и лесно.  Казвате си, че трябва да сложите ред, но после забравяйте и продължавате по същия начин. Докато не дойде момент, в който или вече не можете да затворите плъзгащите врати спокойно, или ви трябва време, за да откриете любимата тениска, сакото или новите си рокля и обувки.

Идеи за вътрешно разпределение на гардероб

Ако моментът да се погрижите за правилното разпределение на дрехите по рафтовете на гардероба си е настъпил, ето няколко идеи, които ще ви помогнат да се справите по-бързо, ефективно и лесно.

Запретнете ръкави и сортирайте

Първата крачка към правилното вътрешно разпределение на гардероба е като извадите всички дрехи, обувки и аксесоари от него и ги разпределите три купчини. Условно ще ги наречем: “Ще го нося”, “Може би ще го нося”, “Няма да го нося”.

В първата купчина поставете всички дрехи, обувки и аксесоари, за които сте сигурни, че ще носите. Във втората поставете артикулите, за които не сте убедени, че ще носите, но и не сте сигурни, че няма да ви се прииска да ги слагате от време на време. Третата купчина е за дрехите и обувките, които няма да носите и не са ви необходими. Ще се изненадате колко голяма може да бъде тази купчина.

coat 2.jpg (41 KB)

Разделете дрехите по сезон и артикули

След като сте махнали дрехите, които със сигурност няма да носите, поставете ги в кашон, за да предадете за благотворителност и обърнете внимание на дрехите, които ще носите.

Огледайте ги отново внимателно и ги разпределете по артикули и сезон. Казано иначе, отделете тениските от дънките, ризите, блузите от полите и панталоните, официалните тоалети от дрехите, които носите в офиса. Отделете зимните от летните дрехи.

Планирайте пространството

Огледайте вътрешното пространство на вградения гардероб или гардероба с плъзгащи врати и  планирайте пространството така, че лесно да достигате до дрехите, които най-много носите.

Добре е също така да се снабдите с няколко допълнителни стелажа, малко нови закачалки (задължително дървени) и поне няколко кутии за съхранение. Казваме това, тъй като тези артикули, които между другото се предлагат във всеки магазин за мебели могат да внесат ред и да ви помогнат да оптимизираме максимално пространството.

116784.jpg (123 KB)

Започнете да подреждате дрехите в гардероба

На рафтовете, които са на нивото на очите ви поставете дрехите, които най-често носите. Така, веднага след като отворите вратата на гардероба  ще виждате любимите си дрехи и няма да губите никакво време.

Разделете дрехите по артикули. Тениските нагънете и поставете на едно място, до тях (ако има място на рафта) поставете дънките.

Ако спортувате активно и имате дрехи за спорт, отделете им специален рафт, върху който да ги подредите. От едната страна на рафта наредете всички тениски, анораци или блузки, с които спортувате, а от другата страна - долниците, клиновете и шортите. Ако на рафта има място, в кутия можете да отделите и чорапите, които използвате, докато тичате или сте във фитнеса.

На рафтовете, до които най-трудно достигате  наредете дрехите, които няма да носите през сезона. Например, ако е лято, зимните дрехи няма да ви трябват и обратно. Ако в момента на вътрешното разпределение на гардероба е зима, със сигурност няма да имате нужда от летните си дрехи поне няколко месеца.

clothes 2.jpg (49 KB)

Организирайте дрехите по закачалките

Тук дизайнерите имат различни мнения по въпроса. Някой от тях препоръчват дрехите да се подреждат по закачалките по цветове, други по категории. Ние споделяме мнението на модния редактор на GH Джо Аткинсън, според който дрехите трябва да се подреждат от ляво на дясно, като се започва от вечерни рокли и парти облекла, а след тях се закачат якета и блейзери. После идва ред на топове, блузи, панталони и накрая (най-вдясно) са връхните дрехи.

Но това не е установено правило, затова вие можете да закачите дрехите си по начин, който ви е най-удобен. Важното е, когато отворите гардероба да можете веднага да откриете дрехата, която в момента ви е необходима.

Приберете обувките и аксесоарите

За обувките можете да използвате допълнителни стелажи, които да поставите в гардероба. Те са много удобни и ви осигуряват бърз и лесен достъп до обувките, които искате да обуете. Стелажите можете да инсталирате както в крилото с дрехите, които стоят на закачалки, така и да използвате гърба на някоя от вратите на гардероба (ако не е с плъзгащите врати, разбира се).

За аксесоарите използвайте кутии или кошници с капаци. В отделна кутия поставете коланите, а шапките, шаловете и ръкавиците в друга кутия. За да не се чудите в коя кутия какви аксесоари сте прибрали, надпишете кутиите.

Тъй като няма всеки ден да носите аксесоари, можете да поставите кутиите на някой от по-високите рафтове, а ако нямате място, можете да ги приберете под дрехите, които висят на закачалки.

Ако имате специални аксесоари, които носите само с определени тоалети, отделете и тях в кутия и я надпишете. Така, когато отново ви се наложи да сте гост на официално парти, изваждате малката черна рокля и отваряте кутията, в която държите клъча и аксесоарите, които носите с нея. Бързо, лесно и удобно.

coat 2.jpg (41 KB)

Обърнете внимание на чекмеджетата

Отворете чекмеджетата на гардероба и сортирайте бельото си. Махнете това, което е износено, скъсано или просто отдавна не носите, защото вече ви е малко или скучно.

След това разделете финото от ежедневното бельо, сортирайте по артикули и подредете внимателно отново в чекмеджетата. За да ви е по-лесно да откривате това, което ви е нужно, можете да закупите и поставите разделители за бельо.

Ако гардероба няма чекмеджета за бельо, тогава можете да използвате или кутии, или да потърсите специални стелажи за бельо. Те осигуряват бърз и лесен достъп до всичко, от което се нуждаете. А и не позволяват на бельото да се размести или разбърка.

 

Вече имате идеално разпределено вътрешно пространство на гардероба. Сега остава само да поставяте дрехи си по местата им и на всеки няколко месеца да ги сортирате, за да не се натрупат отново дрехи и обувки, които държите в гардероба си, но никога няма да носите.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни