15% отстъпка на всички мебели с код EXPEDO15

Как да изберем диван за малко жилище?

Обзавеждате новото си жилище, но размерът на апартамента ограничава възможностите ви? Когато избирате мебели, смятате всеки сантиметър? Не се отчайвайте! Има елегантно решение за вашия случай и ние ще ви помогнем да го откриете.

Как да изберем диван за малко жилище?

Малкото жилище също има своя чар с умело подбраните мебели, за да го подчертаят. Изборът на подходящия диван е изключително важен, защото в малкия хол действието се върти около него. В буквалния смисъл. Знаем, че не е лесно да се вземе правилното решение, а богатият избор често не ни помага, а по-скоро ни обърква. Подготвили сме за вас няколко съвета, които ще ви помогнат при покупката на идеалния малък диван.

 

1. Малко жилище = малък диван

Придържайте се към правилото „малкото понякога е голямо”. При обзавеждането на малък хол то важи с двойна сила.

Очевидно ще се наложи да се откажете от петместния ъглов диван, но в никакъв случай не е необходимо да правите компромиси с изискванията си по отношение на качеството на изработка, дизайна и стила. Може дори не сте предполагали колко голям е изборът от модерни мини дивани или кресла.

1.jpg (248 KB)

2. Всекидневна и спалня в едно? Няма проблеми!

Озовали сте се в ситуацията 2 в 1 (т.е. поради липсата на достатъчно стаи холът е и спалня)? Разтегателният диван е вашето решение за малко пространство – практична мебел, която вечер лесно се разтяга, а сутрин също толкова лесно се прибира.

При избора задължително помислете за комфорта си през деня и през нощта. Разтегателният диван трябва да има качествена решетка и матрак, които да ви гарантират здравословен сън и пълноценна почивка при постоянно използване. На пазара се предлага богата гама от стилове и дизайни – от неостаряващата класика през скандинавски стил, до ултра модерен минималистичен стил.

2.jpg (255 KB)

3. В ъгъла? Категорично, да

Формата на стаята е фактор, който трябва да ви ръководи при търсенето на диван. Стаята с квадратни размери дава известна свобода при избора, докато за тесни и дълги стаи са идеални малките ъглови дивани.

Те могат ефективно да запълнят площта на всекидневната и същевременно прекрасно да се впишат в нея. Ако се спрете на по-интересна форма, материал или дамаска, диванът ще бъде впечатляваща визуална доминанта на стаята въпреки разположението си в ъгъла.

3.jpg (237 KB)

4. Заложете на детайлите

Ако има пространство, в което малкият апартамент предлага голямо поле за творчество, то това е използването на дребни детайли за оформяне на цялостната визия. Откажете се от големите масивни мебели и тъмните цветове позволете в стаята да влезе  въздух и светлина. Понякога е достатъчно просто да замените огромните подлакътници с декоративни възглавници.

Използвайте цветовете и материалите като ценен детайл. Например с помощта на практични и стилни шалтета върху дивана можете да придадете на интериора интересен акцент.

 

И така, вече знаете как да изберете диван за малко жилище! Пишете ни, дали нашите съвети са ви били от полза!

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни