БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на всичко за поръчки, направени от 10 до 21 април | Пазарувай СЕГА!

Как да изберем легло за тийнейджър?

Обзавеждате детската стая на потомъка си? Е, тогава със сигурност вече сте наясно, че това съвсем не е лесна задача. Самата стая за тийнейджър трябва да отговаря на редица критерии. В една стая трябва съберете на едно място зони за учене, за игра, както и за почивка. Идеалното оформление на детската стая често изисква голяма доза креативност и същевременно практически подход.

Как да изберем легло за тийнейджър?

Изборът на легло като доминиращ елемент в стаята може да се окаже костелив орех. Чудите се, как да изберете идеалното легло за своя тийнейджър? Ще ви посъветваме на какво да обърнете внимание и какво да не забравяте при избора си.

Основни критерии при избора на легло за тийнейджър

  • безопасност
  • размер на леглото
  • качествен матрак
  • функционалност
  • пространство за съхранение
  • дизайн

Какъв размер на леглото да изберете?

Единично или двойно легло? Труден избор, пред който са изправени много родители. По-малките деца без проблем ще се задоволят с единично легло. То често е интересно решение. Някои единични легла имат от 2 или 3 страни високи странични стени. Такова изпълнение е относително практично и същевременно безопасно. Пази стените от надраскване и дава на децата по-голямо усещане сигурност.

По-големите тийнейджъри обаче ще предпочетат по-широко единично легло, или дори двойно легло. За поотрасналите деца удобството и дизайнът са първостепенни. Не забравяйте обаче, че леглото трябва да бъде и достатъчно високо.

 130216_3.jpg (207 KB)

Не подценявайте избора на качествен матрак

При избора на матрак за деца не правете компромиси с качеството. Матракът е от съществено значение за качествените почивка и сън. Гръбнакът на младите се нуждае от наистина добра опора на правилните места.

Изборът на твърдост на матрака е най-труден. Даже не е от особено значение, какво се пише в ръководствата. Вземете под внимание по-скоро субективното усещане за удобство на вашето дете или изберете златния среден път. Най-лесният начин е да оставите детето да изпробва, какъв тип твърдост на матрака ще го устройва.

При избора на материал се предлагат класически продукти от пяна, с пружини или например с кокосови влакна. Всеки материал има своите предимства и недостатъци. В крайна сметка отново всичко зависи предимно от предпочитанията на вашето дете.

Основна роля играе мястото за съхранение

В детската стая просто няма да се разминете без най-разнообразни видове места за съхранение . Какво обаче да правите, ако размерът на стаята не ви позволява да поставите там по-голям гардероб? Не забравяйте пространството под леглото. То често остава пренебрегнато и не се използва. При това предоставя идеално място, където можете да съхранявате по-малки и по-големи предмети.

Предлагат се огромен брой разнообразни по вид и изпълнение легла с места за съхранение. Размерът на леглото не играе роля. С по-голямото легло ще си осигурите повече пространство за съхранение на всичко необходимо.

139126i_1.jpg (218 KB)

Не бъдете тесногръди

Не се страхувайте да проявите креативност и оригиналност! Особено ако сте поставени пред такова предизвикателство, каквото е обзавеждането на детската стая. Двуетажните легла все още не са загубили своето очарование. Може да избирате както от двойни легла, така и от единични модели.

Единичните детски двуетажни легла често са проектирани по много находчив начин. Горната част на двуетажното легло е предназначена за сън и почивка. В долната част се намира бюро или гардероб. Понякога дори и двете. Двуетажните легла наистина могат да бъдат чудесно решение за малките детски стаи, в които няма никакво излишно място.

220812.jpg (229 KB)

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни