15% отстъпка на всички мебели с код EXPEDO15

Как да изберем офис стол?

Имате ли заседнала работа или прекарвате много време, седейки на компютър, докато учите?! Правилният избор на стол е важен. Предлагаме ви няколко съвета и идеи върху какво да се съсредоточите при избора на нов офис стол.

Как да изберем офис стол?

Колко време на ден прекарвате седнали на стол?

Oт време на време до 4 часа на ден

Ако рядко използвате офис стол или сте по-малко от четири часа на ден седнали, тогава почти всеки модел офис стол ще бъде достатъчен. Можете да изберете тези с фиксиран, в идеалния случай с обикновен люлеещ механизъм. Евтините офис столове обикновено предлагат тези основни характеристики.

До 8 часа на ден

Заседналата работа и класическото осемчасово работно време изискват качествен офис стол. Столът за сядане за осем часа на ден, трябва да включва регулируема лумбална опора и регулируеми подлакътници. Препоръчваме столове с люлеещ се, асинхронен или синхронен механизъм.

Повече от 8 часа на ден

Трябва ли да седите повече от 12 часа на ден по време на работа?! За поддържане на здравето и премахване на болките в гърба и лумбалната област, препоръчваме да изберете най-добрите офис столове. Те ще осигурят на гърба ви перфектен комфорт и стабилност. Важна е самата ергономична форма, но и функцията на механизма. Изберете тези с асинхронна или синхронна механика и ергономично оформяне.

photo-1587571164387-df579abdc4f3.jpg (153 KB)

Функция на механизмите

Фиксирана

Столовете с неподвижен механизъм са подходящи само за кратка употреба. Не е възможно да се регулира наклонът на облегалката, дълбочината на седалката или височината на подлакътниците.

Люлееща

Най-често срещаният механизъм е люлеещият, който е много популярен в повечето офиси. Регулирането на височината на седалката е нещо разбираемо. Освен това механизмът позволява плавна промяна на ъгъла на сядане, т.е. люлеене, с един лост. Можете да промените ъгъла на седене, като балансирате собственото си тяло.

Асинхронна

Асинхронният механизъм позволява ъгълът на седалката и облегалката да се регулират независимо един от друг. Този тип е оборудван с три лоста. Единият контролира височината на седалката, докато другият ви позволява да регулирате ъгъла на облегалката, а третият наклонът на седалката. Офис столовете с този тип механика се нарежда сред удобните, които са с много добри ергономични свойства.

Синхронна

Отличните ергономични характеристики и комфорт се гарантират от най-добрия офис стол или фотьойл със синхронен механизъм. Два лоста позволяват непрекъснато регулиране на смяната на ъгъла на седалката и облегалката, адаптирайки се към формите и движенията на тялото. Включва се възможността за регулиране на височината на седалката и силата на натиск.

Колела

За мек под

Твърдите колела са предназначени за меки подове, особено за килими или PVC подови настилки.

Мрежа

Една от най-използваните тапицерии за офис столове е мрежата. Една от водещите характеристики е нейната висока дишаща способност, която ще оцените през топлите месеци. От друга страна, поддръжката на мрежата е по-трудна и изолационните свойства са по-ниски.

Универсални

Все по-популярни и използвани от производителя, универсални колела. Този тип може да се използва както на килими, така и на плочки.

Товароносимост

Всеки стол и фотьойл има своя собствена товароносимост. Изберете такъв, който да отговаря на телесното ви тегло. Товароносимостта на повечето офис столове варира от 70 до 180 кг. Препоръчваме да предвидите ненужното претоварване, което може да доведе до разрушаване на буталото, колелата или пластмасовите части. Правилният избор на товароносимост ще удължи живота на продукта.

Тапицерия

Мрежа

Една от най-използваните тапицерии за офис столове е мрежата. Една от водещите характеристики е нейната висока дишаща способност, която ще оцените през топлите месеци. От друга страна, поддръжката на мрежата е по-трудна и изолационните свойства са по-ниски.

1.jpg (78 KB)3.jpg (71 KB)4.jpg (65 KB)217732.jpg (60 KB)

Кожа

Доста често срещаме естествена или синтетична кожа. Тези столове са много лесни за поддръжка, изглеждат луксозно и се отличават с дълъг експлоатационен живот. Възможен недостатък е по-ниската дишаща способност.

5.jpg (54 KB)6.jpg (168 KB)7.jpg (160 KB)8.jpg (129 KB)

Плат

Предимството на тапицираните столове е добрите изолационни свойства. Малък недостатък е по-лошата поддръжка на материала. Те са особено подходящи за по-студени помещения и за сядане до 8 часа на ден.

9.jpg (52 KB)10.jpg (48 KB)11.jpg (47 KB)12.jpg (60 KB)

 

Основи за правилното седене

  • Изправена стойка, гърбът докосва облегалката
  • Лумбалната част на гърба е наклонен върху облегалката
  • Ръцете и краката са под прав ъгъл
  • Има 5 см между края на седалката и коляното
  • Лактите са на височината, на плота върху масата, под прав ъгъл
  • Разстоянието между монитора и очите е 50 - 70 cm
  • Очите са на височината, на горния ръб, на монитора
  • П Правилната стойка е задължително условие

 

При тестовете на офис столовете на едно от първите места са  тези с опора на главата и гърбът, мрежестия и мек материал, както и регулируемата височина на седалката и подлакътниците в елегантен стил. Всичко това на достъпна цена.

 

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Имате нужда от качествен стол и от офис бюро. Ако се нуждаете от нашият съвет, разгледайте блога.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни