БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на всичко за поръчки, направени от 10 до 21 април | Пазарувай СЕГА!

Как да изберем правилните аксесоари за детска стая?

Аксесоарите играят важна декоративна и функционална роля при обзавеждането на детската стая, тъй като могат да превърнат и най-семпло обзаведеното помещение в любимо място за игри, сън и забавления на малките.

Ето защо, ако ви предстои обзавеждане на стаята на детето трябва да обмислите внимателно покупката на подходящите аксесоари.

Как да изберем правилните аксесоари за детска стая?

За да ви помогнем при избора, съставихме кратък списък с основните и най-популярни аксесоари за детска стая, от който можете да се възползвате.

Популярни аксесоари, подходящи за детска стая

Меки килимчета

Децата обичат да се търкалят по пода и понякога се чувстват много по-добре и удобно там, отколкото в леглото или седнали на столче. Затова е добре да поставите на пода в детската стая мек, пухкав килим, върху който да пълзят, седят или да си играят, без да им стане студено.

Нашият съвет е при избора на този аксесоар за детска стая да се спирате на детски килимчета от висококачествени материи, които лесно се почистват. Няма да сгрешите и ако се спрете на килим с подложка, която не му позволява да се плъзга.

Пъстри и меки възглавници

Възглавниците са изключително популярни аксесоари за детската стая и това съвсем не е без причина.

На първо място те са евтини като цена и можете да ги сменяте на всеки няколко месеца, ако решите. Освен това са меки, цветни и поставени върху детското легло или върху креслото или пуфа създават усещане за топлина, уют и комфорт.

И накрая, но не на последно място, малките обичат да ги гушкат, да си играят с тях и ги прегръщат преди сън.

Съвет: Чудесен избор за детската стая са възглавниците с формата на животни, на слънце, луна, облаци, звезди и други. Малките ги обожават и могат да прекарат часове играейки си с тях и ги използват като любима играчка за заспиване.

Obrázek2.jpg (39 KB)

Висящи отворени рафтове

В допълнение на стандартните рафтове и шкафове за съхранение, един от най-добрите варианти за декорация на детската стая са висящите отворени рафтове.

Добра идея е да поставите поне един такъв рафт с нестандартна форма на височина, достъпна за детето и на него да подредите някой от любимите играчки, с които мъничето най-често си играе.

Така от една страна детето ще свикне да си подрежда играчките, а от друга страна, висящият рафт ще придаде на стаята на детето уют и индивидуален стил.

Палатки (типи)

Палатките тип “типи” не само са много стилни аксесоари за детска стая, но са и чудесно място за забавление както за момичетата, така и за момчетата.

Обикновено момичетата използват палатките, за да играят на принцеси или да разглеждат и четат книжки, докато момчетата си играят на пирати, разбойници или тайни агенти, които трябва да спасят света.

Без значение какви игри играят в палатките, тези аксесоари са едно от местата, на което децата се забавляват истински, поради което ви съветваме да обмислите покупката на този страхотен аксесоар. Може да изберете палатка в розово, в синьо, или в друг цвят за повече индивидуалност.

Волейболен кош (за момчета)

Ако търсите подходящи аксесоари за детска стая на момче, волейболният кош е един доста добър избор. Казваме го, тъй като момчетата обичат да се забавляват спортувайки и ако поставите на стената на стаята им кош, те с радост ще го използват.

Къща за кукли (за момичета)

Може да звучи като клише, но истината е, че малките момичета все още обичат да си играят на кукли, а една къща за кукли е идеалният аксесоар за момичешката стая.

Просто трябва да откриете подходящата къща за кукли, да я поставите в зоната за игри ще зарадвате малкото си момиченце, а детската стая ще изглежда много по-красива, женствена и завършена.

Флуоресцентни стикери за таван

Няма дете, което да не обича преди заспиване да гледа блещукането на звездичките по тавана. В този ред на мисли, флуоресцентни стикери за таван са много подходящи аксесоари в детската стая.

Стикерите се предлагат в различни форми, но най-често ще ги откриете под формата на луна, планети и най-вече като звезди.

Открийте подходящите стикери, залепете ги по тавана и стената и ще имате декорация, която децата ви ще обожават.

Кутия за съхранение

Кутиите за съхранение освен чудесно допълнение и страхотен аксесоар за детската стая са и много полезни, тъй като в тях детето може да съхранява всичките си любими играчки.

На пазара се предлага голямо разнообразие от кутии, така че няма да изпитате затруднения при откриването на подходящата за стаята на вашето дете кутия.

Много актуални в момента са например са кутиите от естествено дърво, тъй като се вписват във всеки стил на обзавеждане.

Популярни също така са и кутиите за съхранение от памук и полиестер, които са не само леки и удобни за пренасяне, но и обикновено са допълнени с ефектни декоративни мотиви, които допадат на децата.

Детска закачалка

Във всяка детска стая е добре да има място, на което детето да може да закача не само якето, халата си, а защо не и някоя играчка.

Ето защо детската закачалка е един от най-популярните и полезни аксесоари за стаята на детето.

В търговската мрежа се предлага широка гама от закачалки за детски стаи в различни форми, цветове и размери. Само трябва да вземете под внимание основната тематика на стаята, за да откриете закачалката, която ще се съчетае идеално с останалия интериор.

Obrázek3.jpg (37 KB)

Допълнително нощно осветление

Нощното осветление като детски нощни лампи, поставени близо до детското легло или на бюрото е задължително.

Но ако искате да сте още по-атрактивни ви предлагаме да обмислите поставянето на малка, акцентна лампа или лампи “гирлянди”, които запалени нощно време придават приказен вид на детската стая.

Завеси

Пердетата и завесите, особено ако са подбрани така, че да се съчетават с килима, завивката леглото или цвета на стените, са отличен аксесоар, който може да придаде комфорт и уют на стаята на детето.

Нашият съвет е при покупката на този вид аксесоари да се спирате на модели в свежи цветове и с детски мотиви.

Така например, ако избирате завеси за детската стая на момичета, добър избор са завесите с еднорози, цветя или облачета. Ако търсите завеси за стаята на момче можете да се спрете на модели с делфини, звезди, кораби, футболни топки и други.

Obrázek4.jpg (50 KB)

Как да изберем подходящи аксесоари и имат ли значение мебелите?

Аксесоарите за детска стая са наистина много важен елемент. Затова е важно преди покупката им да прецените дали аксесоарът, на който сте се спрели, е подходяща декорация за стила на стаята и дали се съчетава добре с останалите мебели.

Важно е и да не забравяте, че декорирате стаята на детето, а не вашата и да се спирате на аксесоари с форми и цветове, които радват малките.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни