БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на всичко за поръчки, направени от 10 до 21 април | Пазарувай СЕГА!

Как да обзаведем кухня до 1500 лева?

В кухнята прекарваме голяма част от живота си. Затова не е изненадващо, че при обзавеждането на жилището отделяме дължимото внимание на това помещение. Обзавеждането на кухнята обаче може да се превърне в непосилно финансово бреме. Какво да правим в такъв случай? Не се отчайвайте и следвайте мечтите си.

Как да обзаведем кухня до 1500 лева?

Красива и практична кухня можете да си позволите почти без пари. Помнете само няколко правила, които ще ви помогнат при избора. Прочетете как можете да обзаведете кухнята си на цена до 1500 лева. С две думи, как с минимални средства да постигнем максимален ефект.

Три пъти мери, един път режи…

Ако бюджетът ви е ограничен, това правило важи с двойна сила. При неправилно планиране на пространството в кухнята или разполагане на отделните елементи по неподходящ начин разходите ви вероятно ще набъбнат неимоверно. Измерете наистина внимателно пространството, където възнамерявате да разположите комплекта кухненски мебели. Помислете при това, какви възможности ви дава размерът на стаята. Съобразете се с него, когато избирате идеалната форма на кухнята.

За продълговато помещение ще бъде по-подходяща едноредовата линейна кухня. Пространството с квадратен план пък предполага по-скороъглова кухня под формата на буквата L. Можете да я допълните с кухненско островче или барплот. Островчето ще добави усещане за лукс дори и в евтините кухни.

129755.jpg (137 KB)

Модулните кухни са най-разпространени

Кой ли не познаватипичните тесни кухни в панелните блокове. В тях наистина няма никакво излишно място. Затова е важно от всеки квадратен сантиметър да се извлече максимум. Покупката на стилна кухня за малко помещение не е лесна задача. Трябва да обърнете внимание на формата на кухненския комплект, неговата височина или разполагането на отделните шкафчета.

В такъв случай разгледайте модулните кухненски комплекти. Тяхно неоспоримо предимство е възможността за разполагане на шкафчетата според индивидуалните ви възможности и предпочитания. Така ще можете да създадете кухня, която наистина ще отговаря на вашите представи.

Модулните кухни са финансово достъпни. Практична кухня с минималистичен дизайн можете да купите и за по-малко от 500 лева. Страхотна цена, какво ще кажете? При това не се притеснявайте, че ниската цена е за сметка на качеството. Модулните кухни, включително и обковът и чекмеджета, се произвеждат от устойчиви материали. Може да избирате също така от огромно количество модерни декоративни елементи. Така че, ако търсите евтина кухня за панелен апартамент, модулните кухни са правилното решение за вас.

1.jpg (34 KB)

Материалът, от който е направена кухнята – основен параметър, влияещ върху цената

Изборът на материал е важен поради няколко причини. Една от тях е именно цената, която наистина може да достигне баснословни суми. По правило най-скъпи са кухните от масивно дърво. Добре изсъхналото и твърдо дърво издържа десетилетия, но пък никак не е евтино. Дори по-евтиното дърво от бор или смърч се оказва недобър вариант. Много по-меко е и съответно е значително по-податливо на драскотини и други механични повреди.

Изгодна алтернатива са евтините кухни от ламинат, ПДЧ или МДФ плочи. На тези материали често се гледа с пренебрежение, но напразно. Висококачествената им повърхностна обработка гарантира качество, сравнимо с това на няколко пъти по-скъпите кухни от масивно дърво. Освен това защитното фолио и лаковете за МДФ плочите пазят кухнята от влага и всевъзможни вредители.

Как още можете да спестите?

Избрали сте си кухня, бюджетът ви се топи, а ви чакат и други разходи? Тогава случай със сигурност ще ви зарадват няколко съвета, как да спестите още малко средства при обзавеждането на кухнята. Ето ги и тях:

  • кухненски плот – предпочетете стандартни материали и размер, така ще спестите и няколко стотици лева.
  • мивка и водопроводна батерия – и тук колкото по-атипични решения, толкова по-скъпи. Идеалният материал е неръждаемата стомана, която изглежда чудесно и има дълъг живот.
  • обзавеждане на столовата – с красива трапезна маса и столове можете да се сдобиете за незначителна сума. Можете да я обзаведете по свой вкус. При това със сигурност няма да се наложи да изпразните портфейла си до дъно. Ако сте почитатели на скандинавския дизайн, заложете на трапезната маса Gulden и столовете Blume. Тази неостаряваща класика с ретро нотка ще отива на всяка кухня.

2.jpg (44 KB)

 

Разгледайте нашата оферта от трапезни и кухненски комплекти и се убедете сами, че елегантната и практична кухня не е необходимо да струва десетки хиляди.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни