БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на всичко за поръчки, направени от 10 до 21 април | Пазарувай СЕГА!

Как да обзаведем всекидневната си?

Когато ви предстои да обзаведете всекидневната си е добре да поставите на първо място личните си вкусове, тъй като това е помещението, в което ще прекарвате голяма част от свободното си време. А ако успеете да съчетаете индивидуалните си предпочитания с най-новите тенденции при обзавеждането, тогава успехът ви е гарантиран.

Как да обзаведем всекидневната си?

8 тенденции при обзавеждане на всекидневната

Спокойствие и уют, стил и абстрактност в едно пространство

Дългите месеци, които заради глобалната пандемия прекарахме затворени по домовете си ни накараха да жадуваме за още по-голям уют и комфорт у дома. Затова не е никак чудно, че през 2021 година интериорните дизайнери отбелязват големи промени и в начина на обзавеждане на дневните.

2021 е годината на завръщането на стилните, меки и удобни меки мебели във винтидж стил. На мода са меките мебели в стил “арт деко” от 20 - те години, както и тези в стил 60 - те и 70 - те, които внасят стил, лукс, но и топлина, спокойствие и уют. 

Диваните и фотьойлите с ретро форми или моделите със съвременен дизайн, но с винтидж тапицерии като кадифе, плюш и букле ще са едни от основните герои в модерната всекидневна.  Съчетани с холни маси от мрамор или дървени маси с античен акцент, ретро мебелите придават стилен, абстрактен, но и едновременно с това уютен и комфортен вид на помещението.

Отворени пространства обединяващи всекидневната и кухнята

И тази година пространствата, обединяващи дневната и кухнята в отворен план продължават да са в тренда. Кухните тип “остров” са още по-популярни, тъй като могат да бъдат използвани както като работен плот, така и като място за готвене, съхранение и хранене.

BG.png (82 KB)

Мултифункционалност за оптимизиране на пространството

Що се отнася до мултифункционалността, през 2021 година се налагат диваните, табуретки и други видове меки мебели, които предлагат  повече място за съхранение. Много модерни са и скриновете, рафтовете и масите, които лесно могат да се трансформират, създавайки стилни и умни решения за всички членове на семейството.

Килими като акцент и фокусна точка на дневната

Твърдите подови настилки ще продължат да властват в съвременните дневни, но централното място е отредено на меките и с нестандартни шарки и форми килими. Те се превръщат в основна фокусна точка във всекидневната, като осигуряват едновременно допълнително ниво на комфорт, “вкарват” повече цвят и са перфектен начин за отделяне на зоните за хранене и релакс особено в дневни с отворен план.

Силни и неутрални цветове, съчетани в перфектна композиция

Неутралното и елегантно сиво все още е една от модните тенденции при цветовете на съвременните всекидневни. Тази година обаче този цвят се комбинира с “розова пудра”, тъмно синьо, цвят горчица, маслено зелено или шоколадово кафяво.

Тъмно синьото и антрацита като основни или вторични цветове също са в тренда. Тези цветове се комбинират перфектно с дървени мебели, меки и удобни дивани и фотьойли в цвят горчица  и много успешно заместват черното за създаване на елегантни и модерни пространства.

Класическите неутрални тонове като гълъбово сиво и ванилия, както и най-популярния цвят за миналата година - зеленото във всичките му тонове ще са доста популярни и през 2021. Тези цветове създават изключително интимна и спокойна обстановка.

 2.jpg (121 KB)

Изобилие от цветове и текстури при меките мебели

Смелите шарки и форми на тапицериите на меките мебели, които бяха актуални за 2020 остават в миналото. През тази година интериорните дизайнери залагат на меките и гъвкави тъкани като букле, плюш и висококачествен текстил в стилни цветове като тъмно синьо, оранж, цвят горчица, неутрално кафяво или сиво.

 

Смели комбинации от стилове на мебели и аксесоари

Удобните места за сядане, богатите тонове и разнообразието от текстури в дневната се съчетават перфектно със смели аксесоари от мрамор, естествена дървесина, метал, никел и алуминий. Трапезните маси от естествено дърво се допълват идеално с малките холни масички и камините от мрамор, металът изобилства при купите, вазите и дори в рамките на картините по стените. Цялата картина се допълва от екзотични аксесоари в различни стилове, а зеленината е навсякъде.

 3.jpg (112 KB)

Удобни развлекателни пространства

Както казва интериорният дизайнер Брат Форд: “Оставането в дневната е новото излизане навън”. Обособяването на зони за развлечения във всекидневните започна преди няколко години, но с настъпването на пандемията тези кътчета се превърнаха в малки оазиси на спокойствието.

И тази година една от най-важните зони в дневната ще е зоната за развлечения и релакс. По-големите телевизори, по-добрите звукови системи, както и по- меките и удобни дивани, предоставящи повече места за сядане ще са в тренда при обзавеждането на всекидневни и през 2021.

 

Да обобщим

Елегантността и индивидуалният характер ще бъдат от основно значение при обзавеждането на всекидневните за тази година. Тенденциите в интериора залагат на отворените пространства, обединяващи дневната и кухнята и на мебелите са в луксозен и елегантен винтидж стил.

Предпочита се:

  • симетричната организация на пространството
  • декорацията в различни стилове
  • благородните, изискани цветове.
  • луксозният минимализъм
  • природните елементи, аксесоарите от мрамор, стъкло, метал, многото огледала също допринасят за по-стилния и изискан интериор на дневната.

4.jpg (126 KB)

Но най-важното от всичко е да персонализирате пространството и да го адаптирате спрямо  вашите нужди. Ако искате да създадете уникална, спокойна и уютна среда в дома си, просто следвайте инстинкта си и вземете от модните тенденции само това, което отговаря на разбиранията ви са стил, уют и комфорт.

 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни