БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на всичко за поръчки, направени от 10 до 21 април | Пазарувай СЕГА!

Как да охлаждаме апартамента в горещите дни?

Отново е лято. Горещите дни често достигат почти тропически температури. Живакът на термометъра показва много над 20° C дори през нощта. Няма спасение от жегата. През деня тя Ви изморява, а през нощта не можете да спите от горещина. Не знаете как да охлаждате апартамента си? В такъв случай четете по-нататък, защото тази статия е точно за Вас.

Как да охлаждаме апартамента в горещите дни?

Един от най-лесните начини да охладим апартамента в горещите дни е климатикът. Но има и други възможности. Ако спуснете външните щори, ще охладите помещенията лесно, бързо и най-вече трайно. За охлаждане на апартамента допринася също така проветряването през нощта или много рано сутрин, когато въздухът е по-хладен.

 

Но сме подготвили за Вас и много други трикове. Нека разгледаме и някои по-малко известни начини, които допринасят за понижаване на температурата в апартамента...

 

Съвет № 1: Дайте почивка на себе си и на електрониката

Когато се приберете вкъщи, включвате ли автоматично телевизора или компютъра, за да си починете? Може би е време да промените този ритуал. Възползвайте се от приятните, топли летни вечери и си почивайте навън. Питате се защо? Отговорът е ясен: електрониката отделя голямо количество топлина, която допълнително загрява въздуха в хола или кабинета.

Съвет № 2: Откажете се от печенето и варенето

Продължително готвене на бульони, сосове и гювечи. Печене на кексове и сладкиши. В най-горещите летни дни избягвайте тези дейности. Както електрониката, така и работещите котлони загряват изключително много въздуха в апартамента. Отварянето на фурната по време на печене има още по-голямо влияние върху температурата на въздуха в помещението.

През горещите дни похапвайте леки, студени ястия и непечени десерти. Ще видите, че апартаментът ще е много по-хладен, а Вие – значително по-отпочинали.

pexels-photo-4667190.jpeg (145 KB)

Съвет № 3: Помагат и студените цветове в интериора

Знаете ли, че апартаментът може да се охлади и с помощта на правилно подбрани интериорни цветове? Някои от тях са естествено топли. Те често се използват, за да направят хола или спалнята по-уютни. През лятото обаче тези цветове предизвикват субективно усещане за по-висока температура.

Прекрасен пример е оранжевото. Със своята наситеност и способност да отразява слънчевите лъчи, то усилва изключително много усещането за горещина. Затова избирайте по-скоро хладни цветове с неутрални нотки. Подходящи са сивото, синьото, кафявото със студен оттенък, както и неостаряващата класика – бялото.

Съвет № 4: Без килими и постелки

Макар че този съвет може да Ви се стори несъществен, той е всъщност много важен. Килимите в хола или постелките в банята ни изолират от студа в подовете на апартамента. През лятото ги махнете, тяхното време ще настъпи отново наесен. Много скоро ще усетите разликата. За по-голямо освежаване е добре няколко пъти на ден да миете пода със студена вода. Така въздухът в стаята става значително по-хладен.

Съвет № 5: Изпробвайте уреди за охлаждане на въздуха

Ако не можете да се справите с горещината по никакъв начин, изпробвайте едно модерно и набиращо популярност решение. Уредите за охлаждане на въздуха са почти толкова ефективни, колкото климатик, а в много отношения – дори повече.

Тези прости устройства не изискват специален монтаж. Достатъчни са Ви лед и обикновен електрически контакт. Благодарение на филтъра и леда, уредът насочва в стаята хладен и свеж въздух. В същото време той пречиства въздуха в апартамента от прах и така подобрява качеството му.

pexels-photo-4947736.jpeg (221 KB)

 

Знаете ли и други трикове за охлаждане на апартамента в горещите дни? Споделете ги с нас!

 

 

 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни