БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на всичко за поръчки, направени от 10 до 21 април | Пазарувай СЕГА!

Как да почистим стенните облицовачни панели?

Повърхността на ламелните панели за стена, почистете с мека влажна кърпа или със специална кърпа за прах.  Един или два пъти в годината ги почиствайте внимателно с прахосмукачка, с четка като приставка. Използвайте мека четка, която няма да надраска ламелите. Тапицираните декоративни панели препоръчваме да се почистват  3-4 пъти годишно с прахосмукачка, с фина четка и след това, със специални препарати за тапицирани мебели.

Как да почистим стенните облицовачни панели?

Стенни ламелни панели

Ламелните облицовки за стени от масивно дърво или ламинат, е необходимо да се почистват редовно. Повърхността на отделните ламели изисква грижа, която ще удължи живота на целия панел и ще запази цветовете като нови. Обърнете внимание и на основната плоскост, върху която са поставени ламелите.

Прахът и дребните замърсявания, препоръчваме да почиствате 1-2 пъти годишно с прахосмукачка, с фина четка. Изберете четка, която достига между отделните панели и до основната плоскост. Повърхността може да се почисти и със специална кърпа за прах или влажна кърпа, с мек почистващ препарат. Накрая третирайте със специален продукт за ламинат или масивно дърво. Препаратът придава на стенните панели изключителен гланц и запазва ярките цветове. Идеални са продуктите с антистатични свойства, които отблъскват праха.

Obrázek2.jpg (436 KB)

Стенни ламелни панели SPRINTY с черна основна плоскост.

Стенни тапицирани панели

Тапицираните облицовки за стена препоръчваме да се почистват 3-4 пъти годишно. При тапицериите се утаяват дребни и по-едри частици прах. Необходимо е да отделите повече  време за грижата им. Първо разберете, дали панелите са тапицирани с плат или еко кожа.

Декоративни панели от плат

Дизайнерските панели тапицирани с плат първо почистете от праха. Можете да използвате влажна гъба или прахосмукачка с четка  като приставка. Отделните панели могат да се почистват директно върху стената, но ако са закрепени с велкро, първо отстранете панелите от стената.

Obrázek3.jpg (44 KB)

Стенни тапицирани панели RUN в сива тапицерия

Декоративни панели тапицирани с еко кожа

Акустичните декоративни панели, тапицирани с изкуствена кожа или кожа, се поддържат много лесно чисти. Не използвайте големи количества вода върху изкуствена кожа или кожа. Отстранете частиците прах с леко навлажнена гъба, с мек почистващ препарат. Накрая избършете с хартиена кърпа.

Избягвайте нанасянето на различни кремове, химически или алкохолни разтвори. Има редица продукти за импрегниране, предназначени за кожа, които предпазват повърхността от влага, намокряне и замърсяване. Подходящи са по-нежни нано импрегнации.

Obrázek4.jpg (39 KB)

Стенни тапицирани панели в LORE в черна еко кожа

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни