Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Как да почистите банята без химия

Чудите се как с елементи от природата да почистите ваната, плочките или пералнята? Вдъхновете се от нашите баби, които са използвали природни суровини и съставки от кухнята, вместо химически почистващи препарати. За да премахнете мухъл, мръсотия и варовик, можете да използвате няколко съставки, като лимонов сок, сода за хляб, сол или оцет. Тогава банята ще блести като нова. Нека направим почистването заедно.

Как да почистите банята без химия

Тоалетна

За отлаганията от варовик в тоалетната всеки се е сблъсквал. Особено важно е преди всичко правилното почистване, за да поддържате тоалетната идеално чиста. За отстраняването на варовика ще намерите и в килера. Ще ви трябват оцет и сода. Директно в тоалетната изсипете пакетче сода бикарбонат и залейте с преварен оцет. Изчакайте около 20 минути. Остатъците отстранете  с тоалетна четка.

Вана и душ кабина

При почистване на емайлирани повърхности като вана или мивка са достатъчни сода, C6H8O7 или лимонена киселина. Смесете около 100 г сода бикарбонат с гореща вода, за да се получи гъста каша. Получената каша нанесете върху повърхността на ваната или мивката и оставете за 15 минути. Направете разтвор от лимонена киселина и вода, за да почистите цялата повърхност. В идеалния случай се използва гъба. След това изплакнете ваната и мивката с вода и отмийте мръсотията.

136163.jpg (87 KB)

Наслагващи отпадъци

Разбира се лесно може да почистите постоянно наслагващите се отпадъци в банята, ваната и душа, с помощта на оцет и сода бикарбонат. Освен това оцетът неутрализира миризмите в канализационната тръба. Изсипете смес от сода и оцет в наслагващите отпадъци или изсипете 200 г. сода бикарбонат директно в сифона и налейте около 500 мл. оцет. Оставете за 15 минути, след което изплакнете с гореща вода. Повторете целия процес още веднъж за по-голяма ефективност.

BG.png (82 KB)

Батерия за баня

Котленият камък може да се премахне с лимонов сок. Нанесете няколко капки върху батерията и оставете да подейства за около 10 минути. След това изплакнете с топла вода. За перфектен блясък нанесете брашно. Поръсете леко батерията с обикновено брашно и го полирайте, след което го подсушете с влажна памучна кърпа. Батерията за вода ще бъде като нова.

hands-in-pink-gloves-washing-a-washbasin-with-a-sponge.jpg (226 KB)

Огледало

Натурален почистващ препарат можете да направите от смес с оцет или лимонов сок и вода. Използвайте стара бутилка със спрей и смесете около 0,5 л. вода и 50 мл. оцет и 20 мл. чист алкохол. Този разтвор ще издържи в бутилката няколко седмици. Ако трябва за еднократна употреба, смесете вода и лимонов сок. Нанесете върху огледалото в банята и полирайте със суха хартия или памучен плат.

136164i.jpg (122 KB)

Пералня

Почиствайте редовна пералнята машина. В барабана на пералнята изсипете 1 литър оцет и пакетче сода бикарбонат. Превключете програмата на минимална температура от 60 ° C, идеална температура за почистване. Можете също така да разтворите около 300 г. сода за хляб с хладка вода и да я изсипете в отделението за омекотител. След като приключи програмата за почистване, изплакнете пералната машина с вода. Не забравяйте да измиете всички части и оставете да изсъхнат правилно.

Плочки и под

Оцетът, е пръв помощник за почистване на банята. Можете да го използвате за почистване на плочките и пода в банята. Смесете добре оцет и вода 1:1 и започнете да почиствате. За по-голямата част  ще е достатъчна гъба, а за фугите използвайте четка за зъби. След това изплакнете с вода. Можете да добавите няколко капки етерично масло към разтвора.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни