Как да постигнем модерен офис дизайн?

Едно от първите неща, които забелязват потенциалните клиенти и бизнес партньори, които посещават в офиса ви е как е обзаведен.

 

Как да постигнем модерен офис дизайн?

Ето защо е изключително важно да вложите усилия и малка доза креативност при обзавеждането на това работно пространство и да му придадете стилен и индивидуален вид.

В този ред на мисли, ако ви предстои обзавеждане, но не сте сигурни как да постигнете модерен офис дизайн, специално за вас сме подготвили тази статия.

От какви офис мебели се нуждаете?

Офис бюра

Един офис не може да се нарече такъв, ако не е оборудван офис бюра, нали така?

Затова е важно да откриете възможно най-удобните, комфортни и качествени офис бюра за своите служители.

За радост, разнообразието на тези офис мебели днес е изключително голямо и няма да ви е трудно да се спрете на модел и размер, които смятате, че ще впишат в офисния интериорен дизайн.

Към момента са много актуални сдвоените офис бюра, моделите с опции за регулиране височината на плота, както и работните офис маси, около които могат да работят няколко или всичките ви служители.

А ако решите да сте още по-креативни и се спрете на отворен дизайн на офис пространството, вместо със стационарни работни станции можете да обзаведете офиса си с мобилни такива.

Така служителите ви няма да имат точно определено място и могат да работят там, където им е удобно и комфортно.

Офис столове

Изберете ли подходящите бюра, трябва да се погрижите и столовете. А те, столовете се седят на офис столове и на столове за посетители.

При избор на офис столове е добре да обърнете много голямо внимание върху ергономичността, удобството и комфорта.

Даваме ви този съвет, тъй като сътрудниците ви ще стоят на столовете дълги часове и ако те не са им удобни ще си тръгват с болки в гърба, врата и схващания по други части на тялото.

А това много скоро ще доведе до понижаване на производителността им и ще намали желанието им за работа.

Столовете за посетилите пък е добре да са меки, удобни и дори с лека доза лукс. Добър избор биха били меките кожени кресла, столовете тип “яйце” и дори столове с малко по-футуристичен дизайн.

Източник снимка.jpg (92 KB)

 

Библиотека

Офис библиотеката е необходима, за да съхранявате книги и всякаква друга документация на хартия, която имате и която е нужда работата ви.

Ако разполагате с повече пространство, можете да се спрете на голяма офис библиотека, която заема цялата стена.

В случай, че не разполагате с толкова пространство можете вместо библиотека да поставите няколко модерни етажерки на подходящи за лесен достъп от служителите ви места.

Що се отнася до стила на тази офис мебел, това е ваш избор, но тъй като говорим за обзавеждане на модерен офис, нашият съвет е да се спрете на скандинавски или минималистичен стил.

Ако сте по-креативно ориентирани и обичате еклектиката, добра идея е да заложите и на индустриален стил или на библиотека в нестандартни цветове (синьо, гълъбово, оранж и други по-наситени цветове).

Аксесоарите

Може би се питате дали в един офис има място за аксесоари и какво изобщо трябва да знаете за тях, за да ги подберете правилно.

Е, концепцията на модерния офис дизайн е да осигурява релаксираща, спокойна работна среда близо до домашната.

Затова в съвременните работни пространства не само има място за аксесоари, но и те са задължителни.

Ето ви и няколко идеи за това как да използвате аксесоарите, за да придадете на офиса си индивидуална нотка, която да го направи по-топъл, комфортен и уютен и едновременно с това модерен и съвременен.

Върху бюрата можете да поставите настолни лампи с модерен дизайн, а ако пространството ви позволява можете да допълните с подов модел осветителни тела, които да осветяват елегантно зоната за почивка или вашето бюро.

По офис бюрата можете да наредите малки саксийки зелени растения, модерни кутии за съхранение на химикалки или да позволите на служителите си да поставят семейни снимки.

Ако сте колекционер, имате фирмени награди или обичате дизайнерските предмети, идеалното място за тях е на библиотеката или по отворените рафтове.

По стените можете да закачите огледала, картини или някакъв друг вид изкуство.

И накрая можете да допълните с няколко живи зелени растения, които да поставите на различни места в офиса.

Източник снимка 3.jpg (68 KB)

 

Мебели за зоната за почивка

В съвременния офис задължително трябва да има спокойно място, на което сътрудниците ви да си отпочиват.

Затова няма да сгрешите, ако отделите едно кътче от офиса си, в което да поставите удобни дивани, меки кресла или пуфове, малки (ниски или високи) масички за кафе.

Добра идея е, ако разполагате с повече свободно пространство в зоната за отмора да поставите пътечка за бягане, дартс, тенис на маса или някаква друга игра, която служителите могат да играят, докато си почиват.

5 съвета за избор на офис обзавеждане

Отворете пространството

Отдавна отминаха времената, в които служителите в офиса работеха в отделни стаи или в отделни кабинки. Днес, модерния офис дизайн е насочен към отвореното работно пространство.

Отвореният офис създава усещане за семейство и домашна среда и играе роля за развитието на служебните и личните взаимоотношения между служителите.

Помислете за стъклени прегради

Да, тъкмо сега казахме да отворите пространството и веднага след това си съветваме да помислите за стъклени прегради. Всъщност, това не е толкова странно.

Добра идея е да отделите конферентната зала или кабинетът на CEO - то с подобни стъклени прегради, тъй като това са местата, на които обикновено се взимат важни решения и е нужно малко уединение.

Източник снимка 4.jpg (64 KB)

 

Инвестирайте в качествени офис мебели

Отбелязахме го вече няколко пъти, но ще го кажем пак. В никакъв случай не пестете от цената на мебелите за сметка на качеството.

Офис мебелите не са нещо, което бихте искали да сменяте много често, а ще се наложи, ако се спрете на продукти със съмнително качество на ниска цена.

Освен това нискокачествените мебели, колкото и “лъскаво” да изглеждат, винаги се забелязват от посетителите ви и повярвайте, те няма да си създадат много добро мнение за вас като потенциален бизнес партньор.

Вложете средства в осветителни тела

Често подценявано, офис осветлението е много важно, ако искате да постигнете модерен офис дизайн и вашите служители да генерират добри идеи за развитие на бизнеса ви.

В този ред на мисли е добре да помислите за добрата осветеност на работното пространство, като поставите настолни или подови лампи. А ако те са дизайнерски, още по-добре.

Заиграйте се с цветовете

Огромно влияние върху продуктивността на служителите имат както удобните и комфортни офис мебели, така цветовете, които ще подберете за интериорния дизайн на офиса.

На какви цветови гами ще се спрете зависи от вас, но ако търсите нашето мнение, то съветът ни е следният.

Ако офисът ви е много светъл., добре би било да се спрете на цветове като гълъбово сиво, синьо - зелено или светлозелено.

Ако помещението е по-тъмно, тогава добри идеи са да заложите на по-меки и светли цветове като бяло или светлобежово или на пастелни или по-наситени цветове като жълто или оранжево.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни