Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Как да премахнете миризми и петна от дивана?

Тапицерията на дивана и на останалите мебели лесно абсорбират миризмите от околната среда. Постоянно се образуват петна, особено ако имате домашни любимци или малки деца, при което трябва постоянно да чистите и премахвате петната от мебелите. Знаем няколко трика за премахване на петна и миризми от най-замърсяващите зони на мебелите в хола. Обърнете внимание на ефективното почистване, на упоритите петна и миризми.

Как да премахнете миризми и петна от дивана?

Превенцията е основата на успеха

За лесно отстраняване на петната и миризмите е важно да вземете превантивни мерки за почистване на целия диван. След покупката препоръчваме да импрегнирате дивана със специален продукт за текстил от плат или кожа. Можете също така със специалния разтвор да защитите от замърсяване тапицираните столове, фотьойлите или килимите.

Импрегнирането създава защитен слой върху повърхността, който отблъсква водата и останалите замърсявания. Предотвратява образуването на големи петна от всякакъв вид. Страхотен помощник за домакините и любителите на домашни животни. Разтвора нанесете с помощта на гъба и оставете да изсъхне.

Препоръчваме: Почиствайте тапицерията с прахосмукачка всяка седмица. Ще премахнете големи частици прах и мръсотия.

Мазни петна

Упоритите мазни петна от храна, не оставяйте в никакъв случай да изсъхнат. Малките петна отстранете с топла вода със сапун или с капка препарат за съдове. При по-големи петна е най-добре да използвате специален продукт за мека мебел. Преди това обаче отстранете останалата мазнина с нож или лъжица. Ако веднага избършете петното с хартиена или мокра салфетка, ще избутате мазнината дълбоко във влакната на тапицерията. След това покрийте със сода за хляб и оставете излишната мазнина да попие, почистете с прахосмукачка,  след 10-15 минути. Нанесете продукта за почистване върху гъба и завъртете върху петното. Накрая избършете с мокра кърпа и подсушете. Оставете да изсъхне правилно.

meal in bed.jpg (137 KB)

Петна от червено или бяло вино

Разлятото вино върху  дивана или фотьойла не е нещо необичайно. Важно е да се почисти възможно най-бързо. Ако се разлее червено или бяло вино, незабавно течността избършете с кърпа или салфетка. Третирайте засегнатата област с леки движения, а не с триене.

След това нанесете лимонов сок и оставете за 15-20 минути. Почистете с хладка вода и памучна кърпа. Друг възможен вариант за петна от прясно вино е да ги покриете с готварска сол като внимателно поставяте върху петното. След 10 - 15 минути почистете с прахосмукачка, а останалата мръсотия с гъба, с хладка вода.

Засъхналите петна от вино третирайте със специален продукт или паста от оцет, сода бикарбонат и студена вода – 50 мл оцет, пакетче сода и 50 мл студена вода. Оставете за няколко минути и избършете с гъба, с хладка вода.

Залепена дъвка

Най-добрият вариант е да се отървете от дъвките е с помощта на почистващ препарат, предназначен да ги премахне. Подходящ вариант е да  я замразите с  торбичка за лед. След това можете лесно да натрошите дъвката или да я отлепите с нож за прибори. Може да използвате и други разтвори като лакочистител или оцет и алкохол. Нов в този случай внимавайте да не повредите тапицерията. Може да се промени цвета или да си изтъни тъканта.

Препоръчваме: Работете внимателно с оцета, за да избегнете необратими повреди на тъканта. Изберете бял оцет, който не съдържа  оцветители.

132320.jpg (149 KB)

Миризма от храна, урина или цигари

По време на новогодишните празненства някой е запалил цигара в хола или е разлял бутилка вино или друга напитка? Както и да е, борбата с миризмите в тапицерията не е лесна. Важна е редовната вентилация,  за да може миризмата от дивана да се премахне, а  това може да отнеме няколко седмици. Опитайте сода за хляб. Покрийте дивана със сода за хляб, оставете го най-добре за една нощ и почистете с прахосмукачка.

Ефективният метод са освежителите за текстил или дезинфектантните спрейове. И двата метода ще осигурят приятен аромат в целия интериор.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни