Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Как да се грижим за градинските мебели?

Лятно време в градината с приятели. Релакс и слънчеви бани на вилата. Или просто мигове спокойствие на терасата със сутрешното кафе. Всички познаваме тези приятни моменти. Удобните градински мебели ни помагат да им се наслаждаваме. Но както при сезонно, така и при целогодишно използване трябва да полагаме определени грижи за градинските мебели. Научете как да се грижите за тях така, че да Ви служат дълги години.

Как да се грижим за градинските мебели?

Редовната грижа удължава живота на градинските мебели

За да можете да се наслаждавате на описаните приятни мигове възможно най-дълго, полагайте редовни грижи за градинските си мебели. Така удължавате живота им.

Най-лесният начин да се грижим за мебелите, които се ползват на открито, е почистването и редовната проверка на общото им състояние. Поне веднъж седмично измивайте мебелите с лек сапунен разтвор и хладка вода. Ако има петна и замърсявания, почиствайте ги редовно с помощта на специални почистващи препарати. Калъфите и покривалата за градински мебели осигуряват отлична защита от капризите на времето.

photo-1617850687395-620757feb1f3.jpg (182 KB)

Различните материали изискват различна грижа

Някои градински мебели се нуждаят от поддръжка, други – не. Но дори за мебелите от категорията „без поддръжка“ трябва да полагаме поне минимална грижа. Истина е, че някои материали са значително по-непретенциозни. Класически пример са градинските столове и маси от пластмаса – достатъчно е да ги забърсваме с кухненска гъба. Дървото обаче се нуждае от значително по-старателна поддръжка. И така: какви грижи да полагаме за градинските мебели в зависимост от материала?

1. Дърво

Мебелите от масивно дърво за използване на открито са сред най-предпочитаните. Те са масивни, удобни, устойчиви и изключително красиви. При правилна поддръжка могат да Ви служат в продължение на много  години. Някои видове дърво по принцип са по-устойчиви на влага, насекоми и образуване на плесени. Такова е например тиковото дърво.

Повърхностната обработка на дървените мебели за използване на открито допринася за запазване на красивия им вид. Байцването спира проникването на влага в дървото и образуването на плесен. Обработката с масло пък осигурява на дървото лъскав вид. С редовна поддръжка ще избегнете изсъхването, избледняването и напукването на дървените мебели.

Удобните възглавници за палети предпазват отчасти повърхността на креслата и пейките от палети. Използването на възглавници Ви помага да избягвате появата на драскотини и други механични повреди.

2. Метал

Металните градински мебели обикновено се произвеждат от алуминий или стомана. Алуминият е лек метал, изключително устойчив на дъжд, на студ и на влажно, топло време. Грижата за металните мебели за използване на открито се състои предимно в защитата им от корозия. При редовна проверка можете да откриете навреме образуващата се ръжда и да я обработите по подходящ начин.

136620i.jpg (245 KB)

3. Пилиратан (изкуствен ратан)

Изкуственият ратан е един от най-непретенциозните материали. Той е устойчив на екстремни колебания на времето, не му вредят нито прякото слънце, нито дъждът и влажното време. За редовна поддръжка Ви е достатъчен влажен парцал. По-големите замърсявания и петна трябва да се премахват със специален почистващ препарат преди слънцето да ги запечата в полиратана. Използването на специални калъфи може да удължи живота на мебелите.

4. Пластмаса

Пластмасовите мебели за използване на открито се нуждаят от малко грижа. Както споменахме по-рано, достатъчно е редовно да ги почиствате с вода. Можете лесно да предотвратявате износването, като импрегнирате повърхността им. Пластмасовите мебели са наистина непретенциозни. Освен това са изключително устойчиви на лошо време.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни