Как да се грижим за тапицираните мебели?

Меката мебел е част от всяко домакинство. Независимо дали имате диван, фотьойл или стол вкъщи, знаете колко е трудно да поддържате тапицерията чиста. Ще ви посъветваме как да се грижите за мебелите или да премахнете съществуващите петна.

Как да се грижим за тапицираните мебели?

Редовно почистване

 Независимо дали имате мебели, покрити с плат или еко кожа, важното е  редовна грижа. Най-добре е да почиствате меката мебел веднъж седмично. Използвайте специалната приставка  на прахосмукачката, която е предназначена за тапицерия. Ако прахосмукачката ви позволява да го направите, изберете минималната мощност. С помощта на груба четка, не се препоръчва силно търкане или стъргане. Редовното почистване премахва натрупания прах и малките примеси от външната среда.

128752_4.jpg (366 KB)

Не почиствайте с прахосмукачка мебелите от еко кожа. Импрегнирането е важно за предпазване на кожата от силно замърсяване. За импрегниране използвайте специален продукт, който нанасяте на тънък слой на интервали от 2 пъти годишно. Използвайте влажна кърпа или специален препарат, за да избърсвате редовно праха. Отървете се от праха всяка седмица. Ще удължите живота на материала и цветовете.

121178_5.jpg (664 KB)

Всяко петно се нуждае от нещо различно

Премахнете изсъхналите и нови петна върху дивана или леглото внимателно и без значително търкане. Ще ви посъветваме за какви петна.

Вино

Червеното вино се отстранява с бяло вино. Бялото вино го разрежда, тогава е по-лесно да премахнете петното. Можете също да опитате сол. Изсушете виненото петно ​​с хартиена кърпа, поръсете годна за консумация сол и оставете да действа около час. Солта абсорбира влагата и окончателното почистване с вода и гъба ще бъде много по-лесно.

Кръв

Отстранете прясната кръв с кърпа и студена вода. За следващата стъпка пригответе разтвор, смесен от 100 мл вода и чаена лъжичка лимонов сок. Отстранете кръвта, като използвате разтвор и кърпа, с кръгови движения. Платът не трябва да се накисва, може да наруши структурата му.

Дъвка

Отстранете дъвката с лед. Поставете парче лед върху дъвката, тя ще се втвърди за миг и просто ще се отлепи.

Мазни петна

Замърсяването от храна трябва да се отстрани възможно най-бързо, особено от мазната. В този случай ще ви помогне препарат за пяна, за мека мебел. Нанесете пяната върху петното и оставете да подейства, след това избършете с гъба, с хладка вода и подсушете.

Животински косми

Първо отстранете космите от домашния любимец механично. С ръка,  мека четка или валяк за дрехи. В случай на силно замърсяване използвайте специален препарат за почистване с пяна.

 

СЪВЕТИ ОТ НАС:

  • Използвайте само малко количество вода.
  • Почистете зоната с кръгови движения отвън към средата.
  • Не излагайте меките мебели на пряка слънчева светлина.
  • Незабавно отстранете петната.
  • На домашните любимци сложете одеало. Тапицерията може да се замърси или скъса.

pexels-photo-259756.jpeg (327 KB)

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: В речника ще намерите отделни видове тапицерии със символи за поддръжка.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни