Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Как да си обновим спалнята?

Интериорът в спалнята вече не ви носи това удоволствие и комфорт както преди. Цветовете, съчетанията на  мебелите, дори материите ви се струват скучни, безлични и дори безумни и се питате как преди време сте обзавели помещението така.

Как да си обновим спалнята?

Не се притеснявайте. Нормално е след 3 - 4 години да искате спалнята ви да изглежда по съвсем различен начин и да жадувате за напълно различна визия.

Пълно или частично обновяване?

Да реновирате спалнята изцяло не е лоша идея, но пълната промяна е свързана с дълги, скъпи ремонти, покупка на цялостно обзавеждане за спалня и с доста нерви, време и пари. Ако не е проблем, тогава можете да се  обърнете към интериорен дизайнер, който ще изпълни всичките ви изисквания до последния детайл.

 

Но ако не разполагате с неограничено време и бюджет, тогава нашият съвет е да направите частично обновяване, при което с малко повече креативност ще постигнете пълно преобразяване на най-интимното помещение в жилището си.

Свежи идеи за обновяване на спалнята с малък бюджет

Изхвърлете всичко ненужно

 

Сигурни сме, че през годините сте натрупали някоя и другa мебел, която не използвате по предназначение и която постоянно заобикаляте. А може би сте придобили навик да използвате стол или друга мебел като място, върху което трупате дрехи. Или имате куп малки мебели, които сте поставили преди време, за да не изглежда спалнята гола и празна.

 

Огледайте се и просто махнете всичко, което е  излишно. Така ще отворите достатъчно място в спалнята, ще влезете в модния минималистичен тренд и помещението ще промени вида си моментално.

 

Променете цвета на стените

Това е може би най-бързия и евтин начин да промените цялостния характер и визията на спалнята. Ако неутралните цветове, в които преди време сте решили помещението вече са ви прекалено скучни, не се страхувайте да експериментирате с нещо по-свежо, ярко или еклектично. Добавете яркост, динамика или заложете на тъмните или контрастни цветове на стените.

 

А можете да се спрете и на изцяло бели стени, които се завръщат като една от водещите тенденции в интериора за 2021 година. Друго много актуално решение за обновяване на спалнята е оставите едната стена на тухли.

Поставете тапет или стикер за стени

Когато стане дума за промяна на външния вид на някое помещение, тапетът и стикерите за стени винаги се оказват евтиното и ефектно решение, което можете да опитате. Не е нужно да облепвате всички стени с тапети, а само една от тях, за да постигнете невероятен ефект. Можете да се спрете на голям фототапет (да, те отново са на мода) над спалнята или да поставите тапет или стикер на част от стената за декорация и акцент.

Повдигнете леглото

Ако си харесвате двойното легло и не искате да го сменяте с ново, можете да му придадете нов и по-луксозен вид, като го повдигнете от пода. Спалните, повдигнати на платформи в момента са много актуални. И ще ви трябва само способен майстор, който да направи платформата така, че тя да се съчетава както със стила и цвета на леглото, така и с останалите мебели в помещението.

b.jpg (95 KB)

Обновете таблата на двойното легло

Искате ли леглото ви да изглежда като ново? Просто реновирайте таблата и ще промените напълно външния му вид. Боядисайте дървената табла в нестандартен цвят, претапицирайте текстилната и леглото вече няма да изглежда толкова скучно.

 

Сменете матрака

Мислите, че смяната на матрака с нов няма да ви помогне да обновите спалнята? Наистина, никой няма да види дали този продукт е нов или не, но вие веднага ще усетите разликата, защото ще подобрите качеството на съня си и ще се събуждате все по-често с настроение и усмивка.

 

Кажете “Сбогом” на скучното спално бельо

Едва ли има по-бърз и лесен начин да промените скучната визия на спалнята от промяната на спалното бельо и покривалата. Експериментирайте с всичко, което ви допада и сменяйте аксесоарите според сезона.

 

За летните жеги можете да се спрете на чаршафи и възглавници от лен, коприна или памук в свежи, весели цветове или с флорални мотиви.  А за зимата - на топли материи, фланелени одеяла и покривала за легло от кадифе, кашмир или фина ангорска вълна в успокояващи цветове и нюанси.

Възглавници, възглавници и още възглавници

Допълнете визията на спалнята  с възглавници, разхвърляйте ги артистично по леглото и се наслаждавайте на невероятната промяна на помещението. Използвайте колкото се може повече възглавници в различни размери, цветове и материи, за да създадете повече уют, комфорт и стил.

c.jpg (124 KB)

Включете меката мебел

Спалнята е домашната зона за релакс и в нея винаги може да се намери малко местенце, на което да поставите мек и удобен фотьойл, табуретка или  забавен пуф, върху които да се отпуснете след тежък и натоварен работен ден. А ако добавите към меката мебел и малка масичка за кафе можете да се поздравите с прекрасна релакс зона в спалнята.

Отдайте дължимото на завесите

Завесите придават завършеност и цялост на всички помещения в дома. Но когато става дума за спалнята, те имат още по-голямо значение както за въздействието върху интериора на помещението, така и за комфорта на домакините.

Искате ли да обновите спалнята си, не забравяйте да смените  старите завеси с нови. Поставете два вида и нека едните са леки, свежи и ефирни (за да могат да ви осигурят необходимата дневна светлина), а другите да са тежки, класни и плътни (за да ви осигуряват нужната интимност през нощта).

Пренаредете мебелите

Може да ви се струва невероятно, но дори и само с едно пренареждане на мебелите можете да промените напълно вида на помещението така, че то да изглежда обновено. Сменете мястото на леглото, поставете го в центъра на стаята, модулните мебели разположете по друг начин, намерете по-практично място за гардероба. Експериментирайте, променяйте, опитвайте, докато откриете най-добрият вариант.

Закачете произведения на изкуството и огледала

Декорирайте стените с няколко  любими картини, на които да ви е приятно да се любувате, докато си отпочивате. А ако не си падате по изкуството, можете да сложите в рамка семейни снимки, пана или друг вид декорация, която ви допада. Имате ли мъничко местенце, поставете красиво огледало на стената или голямо подово огледало, за да допълните интериора и да внесете повече светлина в спалнята.

Сменете вратата

Подмяната на стандартна интериорна врата на панти със стилна плъзгаща врата е един много елегантен начин за обновяване на спалнята.  Плъзгащите врати не само променят визията на помещението и улесняват интеграцията му с останалата част от жилището, но и решават проблемите с пространството.

Добавете модулни мебели

Модулните мебели, отворените рафтове, стелажите за стена са евтин и оригинален начин, чрез който можете да обновите спалнята. Поставени на подходящите места те не заемат място, но върху тях можете да наредите книги, снимки, декорация и дори цветя, с които да създадете уютна и приятна обстановка в помещението.

Не разчитайте само на един източник на светлина

Спалнята не е мястото, на което ви трябва силна светлина. Вместо един източник, който свети силно и осветява цялата стая можете да поставите няколко нощни лампи в различни части на помещението. Или да използвате димери, за да придадете приглушена светлина в стаята.

d.jpg (197 KB)

Боядисайте пода и поставете меки килими

Ако подът ви е от дърво, можете да го освежите със специални бои, които се абсорбират в подовото покритие и възвръщат цвета и блясъка му. Допълнете с меки килими или поставете малки постелки пред леглото и съчетайте цветовете им с останалите цветове в стаята или с цветовете на завесите, за да постигнете по-голям ефект.

 

Поддържате чистота в помещението

Опитайте се да поддържате ред и чистота в спалнята си, за да ви е приятно и комфортно. Проветрявайте редовно, ароматизирайте, бършете праха и прибирайте дрехите и вещите, които в момента не ползвате.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни