Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Как да съхраняваме сезонните дрехи?

Есента и първите слани вече чукат на вратата. Заедно с тях идва и времето за замяна на леките летни дрехи с по-топли палта и якета. Може би и вие се борите всяка година с проблема къде да приберете сезонните дрехи, а в гардероба ви е паднала бомба? В такъв случай сме сигурни, че днешната статия ще ви бъде от полза.

Как да съхраняваме сезонните дрехи?

В нея ще разгледаме, как най-добре да съхраняваме летните и зимните сезонни дрехи. Същевременно няма да забравим и за съветите, как най-лесно да се справим с молците и да предпазим дрехите от тях. Ще ви споделим още няколко полезни хитрини и идеи как през цялата година да поддържате в гардероба си порядък и свежест.

Винаги прибирайте за съхранение само изпрани и чисти дрехи!

Това е първото правило при съхраняване на сезонните дрехи. Не забравяйте да изперете и дрехите, които не сте носили. Единствено това ще ви гарантира, че облеклото ще остане свежо до следващия сезон. В противен случай рискувате неприятна миризма не само на дрехите, но и на самото място за съхранение. После ще бъде трудно да се освободите от неприятната миризма в гардероба или шкафа.

По възможност сушете мокрото пране на чист въздух на открито. Това ще ви осигури перфектно изсушаване и приятен аромат. Проверете още веднъж прането и го почистете с помощта на лепкави ролки. Така ще премахнете от дрехите и последните остатъци от нечистоти, прашинки, човешки и животински косми.

За съхраняването на дрехи избирайте винаги по-скоро затворени пространства. Така ще предпазите материите от прах и други замърсявания. Закачалките или рафтовете са по-подходящи за съхранение на сезонните дрехи, които носите в момента.

140992i.jpg (115 KB)

Вакуумните пликове – пестят място и пазят текстилните изделия

Един от най-полезните трикове за съхраняване на дрехите несъмнено са вакуумните пликове. Ще ги оцените предимно в случай, че наистина нямате твърде много излишно място и пространство за съхранение. В по-големите вакуумни пликове без проблем се събират и няколко пухени зимни якета или палта.

Затворете изпраните дрехи в плика и след това само с помощта на прахосмукачка изсмучете излишния въздух през специалния вентил. Благодарение на създадения вакуум дрехите наистина ще запазят хигиенната си чистота и аромат. Ще отпаднат и притесненията във връзка с праха и възможните вредители.

Вакуумните пликове ще ви помогнат също да поддържате гардероба си подреден. След изсмукване на въздуха пликовете могат да бъдат прибрани в кутии за съхранение на дрехи. По този начин съхраняването на сезонните дрехи ще изисква наистина минимално пространство. Освен това ще бъде лесно да се ориентирате кое къде се намира.

pexels-photo-4498143.jpeg (77 KB)

Коварните молци – знаете ли как да се преборите с тях?

Познатите и така омразни молци могат да причинят големи щети по дрехите. Борбата с тях понякога е по-трудна, отколкото предполагате. Обикновено процесът е дълъг. Има обаче някои хитрини, които ще ви помогнат да удържите тези насекоми възможно най-далече от своето облекло.

Още на времето нашите баби са поставяли в гардеробите и шкафовете с дрехи малки торбички със сушена лавандула. Натуралните етерични масла, съдържащи се в лавандулата, безотказно отблъскват молците, а вашият гардероб ще бъде изпълнен със свеж аромат. За да бъде този трик наистина ефикасен, подменяйте пликчетата поне веднъж месечно.

Друга възможност, естествено, са специалните препарати против молци. Общодостъпни са в дрогериите и супермаркетите. Можете да си купите всевъзможни репеленти под формата на желатинови капсули и пликчета, които отблъскват молците. Практични и ефикасни са също така наречените лепящи ленти, които просто поставяте вътре в гардероба. Молците се залепват върху лепящата паста и не могат да причинят никакви щети.

 141470i.jpg (87 KB)

Имате ли свои доказани трикове, как най-добре да съхраняваме сезонните си дрехи? Или знаете как можем да се отървем от молците веднъж завинаги? Целите сме в слух! Споделете с нас своите съвети!

 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни