При покупка над 240 лв имате ТРАНСПОРТ и ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО

Каква компютърна маса или стол да изберем?

Компютърното бюро или игралната маса е незаменим помощник за любителите на компютърните игри. Важна роля има столът, който трябва да осигурява комфорт, дори при дълго стоене. Знаете ли по какво една компютърна маса се различава от класическата? Подбрахме няколко съвета за вас.

Каква компютърна маса или стол да изберем?

Какво е компютърна маса?

Игралната или компютърната маса е предназначена за запалени геймъри. Предимството на игралната маса е нейният размер. Със своята форма и размер гарантира перфектна организация на пространството и аксесоарите за игра. Също така е важен параметър и височината на масата. Подходящи са алтернативи с регулируема височина, така че можете да приспособите масата към индивидуалните ви изисквания.

Игралните маси са много практични. Често са оборудвани с LED ленти с цветен спектър на светлината, кука за слушалки, място за множество клавиатури или капак за кабел. Типичният й дизайн е изключителен елемент в  стаята.

130308.jpg (104 KB)

Каква маса да изберем?

Преди да изберете, измерете пространството, където искате да поставите масата. Ако искате да имате няколко монитора, клавиатури и други необходими неща, изберете маса с по-голям размер.

Ако не сте ограничени от пространството, препоръчваме да изберете достатъчно просторна маса, в идеалния случай 160 х 80 см. За по-малки стаи изберете по-икономични размери, например 120 x 60 cm или 135 x 65 cm. Други опции са ъгловите маси, които могат да включват разширения под формата на рафтове.

Специалните компютърни игрални маси трябва да имат отвори за кабели в различни части на масата. Често срещани аксесоари са гореспоменатите цветни LED ленти, USB или държачи за съхранение на слушалки или напитки.

Помислете и за височината на масата. Обикновено височината  е 70 см за мъже и 5 см по-ниска за жени. Въпреки това препоръчваме игрални маси с регулируема височина, които се адаптират към размера на тялото и нуждите на играча.

214487.jpg (178 KB)

Стол за игри или офис стол? 

При игра на компютърни игри няма да издържите повече от 4 часа, в такъв случай  класическият офис стол ще бъде достатъчен. Въпреки това, ако времето за работа на компютъра е 8 часа или повече от 8 часа, изберете геймърски стол.

Геймърски стол

На пръв поглед всеки харесва това, че столът за игри е с  различен дизайн. Видът му често е вдъхновен от популярни видео игри или теми за игри. Столът за игри се отличава с много функции, ергономичен дизайн и цветови комбинации.

Основната разлика е позиционирането и регулируемостта на стола по време на игра. Столът  ви позволява  да играете в различни позиции в продължение на няколко часа, включително и в легнало положение. Геймърският стол е оборудван със специална подвижна възглавница за врата, която осигурява  комфорт за шийните прешлени.

Офис стол

Най-общо казано, офис столовете са подходящи за седене  до 8  часа. Осемчасовият стол трябва да включва регулируема  опора и регулируеми по височина подлакътници. Качественият офис стол ще поддържа тялото ви в изправено положение, като не е необходимо да лежите, както при столовете за игри.

Други разлики между двата стола са цветовете и подплънките. Офис столовете са с по-меки цветове, а облегалките и седалките са покрити с ефирен и мек материал без значителна подплата. Столът трябва да отговаря на основна ергономия и трябва да включва облегалка за глава.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Чудите се как да изберете офис стол? Прочетете статията в нашия блог.

226845.jpg (124 KB)

Правила за правилно стоене

 

  • Изправена стойка, задните части допират облегалката

 

  • Лумбалната част на гърба е опряна на облегалката
  • Прасеца и бедрото са под прав ъгъл
  • Има 5 см между края на седалката и отвора за коляното
  • Лактите са на височината на плота на масата, под прав ъгъл
  • Разстоянието на монитора от очите е 50 - 70 см
  • Очите са на височината на горния ръб на монитора

Редовното разтягане е задължително условие

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни