БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на всичко за поръчки, направени от 10 до 21 април | Пазарувай СЕГА!

Какво дърво мога да получа с поръчката?

Markéta Etrychová
1.3.2022

С вашата поръчка ще получите малък подарък под формата на дърво. Това е проект Зелена Европа, с който заедно ще подкрепим природата и ще й върнем част от това, което вземаме. До вас ще стигнат два вида дървета, нека да ги разгледаме по-отблизо. 

Какво дърво мога да получа с поръчката?

Дъб летен (Quercus robur)

Дъбът отдавна е символ на дълголетие, издръжливост и сила. Понякога се нарича летен дъб. Масивно дърво, чийто дом е Европа, Мала Азия и части от Африка. Може да расте самостоятелно като т. нар. саморасъл или само се вкоренява. Той е в изобилие в горите, парковете и градините.

bg expedo.jpg (35 KB)

Дъбът расте много бавно и живее до 500 години. Дървесината му се отличава с качество, поради което често се използва за производството на мебели. Дървото е светлолюбиво и много адаптивно към външните условия. Вирее най-добре във влажни и хранителни почви. Плодът е жълъд,  познат на всички.

oak.jpg (124 KB)

Ела (Pseudotsuga menziesii)

Вечнозелено бързо растящо дърво, което първоначално е било широко разпространено в Северна Америка. Днес това е един от най-разпространените дървесни видове в горите. Дърво, което се приспособява бързо и не е взискателно към околната среда, подходящо е  за градини или паркове. На външен вид прилича на смърч, но елата е с по-фини иглички. Елата е второто по височина иглолистно дърво в света, след секвоите.

Елата расте по-бързо от дъба. Здравите и дълбоки корени, пазят дървото от силни ветрове. Вирее във влажни почви но не и в сухи. Също така вирее на сянка, и често се изплзва като жива ограда. При такива случаи ще избегнете редовното подрязване.

Елата е ценно и качествено дърво. Използва се основно в производството на мебели или за външни конструкции. Смолата има благоприятен ефект и е намерила приложение в ароматерапията.

douglaska.jpg (178 KB)

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Мариета Нешкова: Засаждане на дърво 17.3.2022
Здравейте, как бих могла да получа дъво по проекта?
Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни