Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Какво представляват конзолните маси?

Конзолните маси са стилни и елегантни акцентни мебели, които се вписват перфектно във всяко едно интериорно пространство. Създадени във Франция през 17 - ти век, първоначално този вид маси са имали единствено декоративни функции и са служили за украса във френските дворци.

Какво представляват конзолните маси?

Като дизайн са представлявали правоъгълни или заоблени мраморни плотове с богата орнаментика и са се закрепвали за стената с помощта на скоби.

Малко по-късно дизайнът им се развил и от фиксирани за стената са се превърнали в стилни, богато украсени масички с четири крачета, които благородниците поставяли в салоните си и използвали като декорация или като помощни маси.

Оттогава и дизайнът, и предназначението на конзолните маси много са се променили и днес тези страхотни мебели изпълняват много и различни функции.

Съвременните конзолни маси обикновено са правоъгълни, с височина от 30 до 36 инча (височината на стандартната трапезна маса), с ширина до 120 см и дълбочина до 40 см. Могат да бъдат поставени както плътно до стената, така до гърба на дивана (тогава се наричат диванни маси) и придават прекрасен стилистичен акцент на всяко пространство.

220936.jpg (99 KB)

Къде да поставите конзолната маса?

Ако елегантния дизайн и функционалността на тези страхотни акцентни маси ви е заинтригувал и ви се иска да притежавате едно такова бижу в дома си, но не знаете къде точно да го поставите, ето няколко интересни идеи, които ще ви помогнат да решите.

В антрето

Поставена плътно до стената в коридора, конзолата е идеалната мебел, която може да ви служи като елегантна поставка за ключове, чанти, шапки и други предмети.

Можете да я декорирате  и със стилна лампа, купа с плодове или ваза с цветя и от помощна маса конзолата за секунди се превръща в стилен акцент, който ще привлича вниманието на всеки, който прекрачи прага на жилището ви.

А ако се спрете на модел с огледало и с допълнителни кошници за съхранение на обувки ще имате елегантно и функционално местенце, което напълно може да замени порт мантото или обемния шкаф за обувки.

В трапезарията

Ако ви е омръзнало всеки път, щом ви дойдат гости да тичате до кухнята за допълнителни прибори, чинии, чаши и салфетки, конзолната маса може да ви спести всички тези неудобства.

Просто я поставяте до стената и тя не само ще ви осигури необходимото място за съхранение, но и ще придаде на трапезарията ви стилен и луксозен вид. А можете да я ползвате и като “винена” маса, върху която да наредите няколко бутилки от любимото си вино.

220923.jpg (90 KB)

В хоум офиса

Ако нямате много пространство или търсите нестандартно бюро за импровизирания хоум офис, конзолната маса е вашето решение. Опростеният дизайн на този вид маси ги правят идеални за малки пространства, а наличието на различни компоненти за съхранение като допълнителни чекмеджета и рафтове ги превръщат в страхотно и много удобно бюро.

В спалнята

Ако традиционната тоалетка не ви допада като дизайн или заема твърде много място в спалнята, можете вместо нея да използвате конзолна маса. Както вече отбелязахме, този вид масички не заемат много място, но пък на тях можете да подредите всичко необходимо като козметика или други дребни вещи.

Конзолите могат да заменят и нощните шкафчета без никакъв проблем. Просто трябва да изберете подходящия модел и да долепите масичката до леглото си. Върху масичката можете да поставите нощната лампа, книгата за четене, различни декорации, телефона си и още куп други малки предмети.

Във всекидневната

Имате малко свободно пространство в дневната и се чудите с какво да го запълните? Или се нуждаете от стилен акцент, който да придаде индивидуалност и допълнителен чар на помещението? Конзолните маси са идеалното решение.

Имате ли една такава, можете да я поставите до стената и да я използвате като помощна маса, върху която да наредите любимите си книги, семейни фотоси или някаква красива декорация. А можете да я доближите до гърба на дивана, да поставите стилна лампа (конзолите “обичат” лампите) и ще имате стилен акцент.

Как да изберете вашата конзолна маса?

Решете къде ще я поставите

Този вид маси са изключително красиви и елегантни и често се случва хората просто да се влюбят в тях и да ги закупят, без да са наясно къде ще ви поставят.

Не правете и вие тази грешка, тъй като може да се окаже, че масата не пасва на стила на обзавеждането ви или размерите ѝ не са подходящи за мястото, на което искате да я поставите. Затова, преди покупката преценете къде ще стои и за всеки случай измерете пространството, с което разполагате.

Ако искате да използвате масата като дивана е много важно да измерите височината на гърба на дивана. Правилото е конзолната маса да е на височината на дивана или с един - два сантиметра по-ниска от него.

Изберете стила

Ако искате масичката да се съчетава с останалото обзавеждане, тогава трябва да се съобразите с това и да се спрете на модел, който е в същия стил.

Но ако искате да създадете фокусна точка, която да е визуално интересна, тогава е добре да се спрете на конзола в различен стил, изработена от различен материал от останалите мебели.

Помислете за цвета

Ако помещението, в което ще я поставите е малко, добро решение е да се придържате към светлите цветове, тъй като и сами знаете, че те увеличават оптически пространството и правят стаята по-свежа и светла.

Спрете се на материал

Без значение за какво ще я използвате, конзолата трябва да бъде освен красива и здрава. Затова и към избора на материал трябва да подходите много отговорно.

Добрата новина е, че материалите, от които се изработват съвременните конзолни маси са доста и имате доста варианти за избор, сред които:

  • Естествена дървесина
  • Алуминий, стомана и други метални сплави
  • Стъкло
  • Камък, мрамор, шисти, гранит
  • Ламинирано ПДЧ, MDF

208891.jpg (170 KB)

Изберете тип

За да извлечете максимума от конзолната маса, тя трябва да е не само стилна и красива, но и достатъчно функционална. Поради това е добре да се спрете на модел, който да отговаря на нуждите ви.

Например, ако ще я ползвате в коридора, не е зле модела да има допълнителни кошници за обувки или огледало. Ако идеята ви е да я ползвате за бюро, добър избор биха били масите с допълнителен рафт и с поне един ред чекмеджета.

Ако пък нямате много място, можете да се спрете на разтегателен модел, който при нужда можете да разтегнете и от малка помощна масичка се превръща в голяма трапезна маса, на която можете да настаните 4,6, 8, а понякога дори и до 12 души.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни