Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Краят на лятото, на терасата: Нетрадиционно барбекю

Тъй като бавно наближава края на летния сезон и скоро започваме подготовката за зимния, това е последният ни шанс да извадим скарата, необходимите инструменти и да се отпуснем. Може вече след тазгодишния невероятен сезон да сте пробвали всички класически рецепти, така че в края на лятото, ви предлагаме още няколко съвета, как да завършите сезона на скара по интересен и нетрадиционен начин.

Краят на лятото, на терасата: Нетрадиционно барбекю

Точно сега сме в пиковия сезон на чушките. Този период продължава приблизително от средата на август до средата на октомври. Ето защо първата ни рецепта е насочена към тази суровина. Надяваме се, че ще ви хареса и не забравяйте да споделите знанията си с нас в коментарите.

Салата от печени чушки

Необходими продукти

Червени чушки 2 бр.

Жълти чушки 2 бр.

Оранжева чушка 2 бр.

Шепа кедрови ядки (може и кашу)

Зехтин 60 мл.

Лимонов сок от половин лимон

Магданоз - връзка

Сол

Пипер-черен

Можете да добавите други билки по ваш вкус, като кориандър, див лук, женско биле, ...

Изпечете чушките на скарата до пълното им почерняване от всички страни. След това ги сложете в найлонов плик за около 10 минути, чушките ще се задушат, след което много по-лесно ще се премахне люспата им. Междувременно разбийте лимоновия сок с олиото, солта и черния пипер. Отстранете семената и дръжките, обелете люспите, и нарежете на фини ивици, след което ги поставете в купа.

Добавете кедровите ядки и нарязаните билки към сместа. Салатата се залива с приготвения дресинг от лимонов сок и олио.

Салатата е перфектна като предястие, гарнитура към месо или риба на скара, иначе ви е достатъчна като лека вечеря в горещите дни.

Obrázek1.jpg (146 KB)

За да включим в днешната статия всичко свързано с добре съставеното меню, както и следващото ястие, имаме съвет за основното. Ако сте любител на свежата и цветна храна, тази рецепта ще е точно за вас. Ще отнеме малко време, но радостта от нея ще се помни дълго. Така че ура за нея.

Пита с пилешко месо, бяло сирене и зеленчуци

Необходими продукти

Питки хляб 4 бр.

Пилешко месо 600 г.

Бяло сирене 200 г.

Краставица 1 бр.

Домати 250 г.

Лук 1 голяма глава

Магданоз

Зехтин

Сол

Пипер-черен

Подправки за гирос (на вкус)

Кисело мляко

Чесън

Билки на вкус

Нарежете всички зеленчуци, включително лука, и ги сложете в голяма купа заедно със зехтина, солта и черния пипер. Изпечете на скарата осоленото, поръсено с черен пипер пиле, с малко от подправката  Gyros. След това оставете месото да почине малко, за да не изпуснете целия сок. Междувременно пригответе дресинга от киселото мляко, добавете само малко чесън, подправки, ако желаете, сол, черен пипер и малко зехтин. Намажете питата с малко зехтин и я изпечете на скарата. Нарежете месото на тънки ивици и постепенно започнете да прегъвате. Върху препечената пита слагаме месо, част от зеленчуците, заливаме с дресинг от кисело мляко и накрая поръсваме с малко бяло сирене. Оставяме всичко да се затопли за 2 минути и можем да сервираме.

nancy-hann-cnktbiZJICw-unsplash.jpg (839 KB)

И за накрая, сладка точка за финал. Ананасът на скара е много популярен в екзотичните страни, защо да не опитате да го приготвите вкъщи? За тази перфектна рецепта няма да ви трябва почти нищо, но ние вярваме, че ще бъде много вкусно, а това ще бъде едно от първите неща, които ще печете на скарата следващото лято.

Ананас на скара

Необходими продукти

Зрял ананас 1 бр.

Захарен грис

Ванилов сладолед

Почистете ананаса и го нарежете на кръгчета с еднакъв размер. Използвайте кръгъл нож, за да изрежете твърдите кръгове в средата. Ананасът се овалва в захарта и се пече до златисто от двете страни. Можете да го сервирате с топка ванилов сладолед или друг според вкуса ви.

Добър апептит!

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни