БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на всичко за поръчки, направени от 10 до 21 април | Пазарувай СЕГА!

Малко жилище: Каква ще е банята?

Обзавеждате или ремонтирате малка баня, мислите как да се възползвате максимално от цялото пространство? Предлагаме ви няколко съвета, как да запълните и най-малкото пространство за да бъдете напълно  удовлетворени.

Малко жилище: Каква ще е банята?

Дори в малката баня можете да имате всичко необходимо. Важно е да използвате всеки сантиметър, да поиграете с цветовете, светлината или огледалата. Фантазирайте и се вдъхновете.

Вана или душ?

Не искате да се откажете от ваната и душ кабината, а те  няма да се поберат във вашата баня? Идеалното решение е вана с фиксиран кран, който можете да  използвате и като обикновен душ за къпане.

Когато избирате между вана и душ кабина, е необходимо да помислите за няколко неща. Важно е разположението на банята. Днес се произвеждат нетипични размери и форми на вани, които идеално се вписват във всяка баня. 

Нямате време за дълго стоене във ваната, тогава душът е най-подходящото решение за вас. Помещението за баня не винаги е квадрат, понякога е правоъгълник. Когато избирате, помислете за отварянето на вратата. За малка баня изберете вратата да се отваря навътре.

photo-1521783593447-5702b9bfd267.jpg (105 KB)

Tоалетна в банята?

В последните няколко години е хит баните да са свързани с тоалетната. По принцип това се препоръчва, ако в домакинството живеят максимум двама души. Традиционно за семейство от трима или четирима  души е  добре да отделите тоалетната от банята.

Пералня в банята?

В малък едностаен или двустаен апартамент без коридор и перално помещение, вероятно няма  възможност за съхранение на пералня. Технически, ако имате място в апартамента си

 поставете пералнята в склад, гардероб или кухня. В банята ще имате повече простор. 

На пазара има изключително голям брой модели на перални машини и сушилни. За малка баня изберете тази с горно зареждане, например.

Как да увеличим пространството?

Дори малката баня може да направи голямо впечатление. Поиграйте си със светлината, огледалата и цветовете.

Светлината увеличава пространството оптически. Разбира се естествената дневна светлина от прозореца е винаги идеална. Но тя лесно може да бъде заменена от лед осветление по шкафовете.

Едно огледало в банята? Не. Огледалото може да се постави на цялата стена, което ще  увеличи и озари пространството. Идеално допълнение към душ кабината е да поставите стъклена врата.

Светлите цветове придават топлина и оптически разширяват пространството. Ето защо, за малка баня изберете доста фини тонове. Не е задължително да е само бяло. Страхотно ще изглежда сиво, кремаво или кафяво.

Как да решим пространството за съхранение?

Никога не стига мястото за съхранение. Не е необходимо да се отказвате от него, при малка баня. Прост трик са високите шкафове до тавана, под мивката или над пералнята.

Можете да избирате от цели комплекти в светли цветове като избегнете сложната комбинация, от отделни части и цветове. Вдъхновете се от нас.

1.jpg (203 KB)2.jpg (170 KB) 3.jpg (237 KB) 4.jpg (180 KB)

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни