БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на всичко за поръчки, направени от 10 до 21 април | Пазарувай СЕГА!

Над какво трябва да помислим преди да купим мебели?

Изборът на нови мебели не е лесен. Особено ако търсите такива, които ще отговорят на вашите идеи и ще бъдат на достъпна цена. Преди да купите, помислете добре какво очаквате от дадена мебел, както и къде ще бъде разположена. Не забравяйте и останалите аспекти като размер, поддръжка на материала или функционалност.

Над какво трябва да помислим преди да купим мебели?

РАЗМЕР И ПЛОЩ

Ако вече имате ясна представа къде искате да поставите бъдещата мебел, тогава основният параметър за избор е размерът. Прекалено големите или малки мебели няма да отговорят на очакванията ви, при което ще си създадете излишни усложнения с връщането на стоката. В този случай важи, "два пъти мери, един път режи!"

Преди да изберете, помислете за всекидневната  потребност от дадена мебел, не забравяйте за гостите си или семейните ви събирания. При избор на холна гарнитура или маса за хранене, понякога си струва да инвестирате в разтегателни или по-просторни мебели. Въпреки това, в малък апартамент е необходимо да оставите свободно място за движение. Следователно, не винаги трябва да купувате най-просторната или най-голямата мебел на всяка цена.

BG.png (82 KB)

МАТЕРИАЛ И ПОДДРЪЖКА

Кадифено меките или по-къси влакна на тапицерията, по-лесни ли са за поддръжка и почистване? Помислете за собствените си приоритети. Пространствата като барове, ресторанти и чакални,  изискват трайни материали, които лесно се почистват и дезинфекцират. За вкъщи можете да изберете по-богата гама от материали и тапицерия в различни стилове.

Тапицираните мебели с еко кожа са подходящи повече за по-продължителна употреба. Лесно се поддържат чисти и имат дълъг експлоатационен живот. Как правилно да се грижим за тапицираните мебели, можете да разберете в нашия блог. Искате ли да знаете повече подробности за използваните материали и дамаски? Разгледайте терминологичния речник.

217852.jpg (158 KB)

СТИЛ

Важен параметър несъмнено е стилът и външният вид на мебелите. Помислете какъв стил искате да постигнете или какъв стил преобладава във вашия интериор. Ако обзавеждате цялата стая, придържайте се към еднакъв стил с  един  цвят или модел. Популярни са ярките цветове, към които ще добавите уникалност с помощта на различни цветове и богати аксесоари.

Нямате време или усет към детайла и не обичате да обзавеждате апартамент? Заложете на цели комплекти мебели. При нас можете да получите комплекти за всекидневна,  детска стая, спалня или баня.

industrial style.jpg (198 KB)

Какво не трябва да забравяме при избора на мебели:

  1. Използвайте пространството – два пъти мерете
  2. Съобразете се с отварянето на чекмеджетата, вратите или вратите на гардероба
  3. За какво ще го използвате
  4. Тапицерия и грижата за нея
  5. Цвят
  6. Форма

Попитайте!

Не можете да промените решението си, колебаете се и не знаете какъв цвят, размер и форма да изберете? Не се страхувайте да попитате! Клиентският център ще ви помогне да изберете най-подходящата мебел точно за вас.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни