Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Направи си сам: Диван от палети

Направете си собствен диван от палети. Лесно ръководство за домашни майстори и хоби творци. Необходими са ви само няколко винта, няколко свободни часа и ентусиазъм. Можете да използвате оригинални и напълно функционални мебели от палети за терасата, на закрито или на балкона. Вижте как да го направите. Ще бъде играчка.

Направи си сам: Диван от палети

Пригответе си:

  • Европалети 120x80 cm – 9 бр.
  • Лак за дърво или боя
  • Шкурка
  • Винтове за дърво
  • Инструменти – бормашина, четка, шкурка за всеки случай

Стъпка по стъпка:

  1. Подгответе целия материал от палети с достатъчно място за работа.
  2. Шлайфайте палетите и отстранете замърсяванията. Повърхността трябва да е гладка.
  3. След това ги обработете със специален лак или лазурен за дърво, което ще предпази повърхността от мухъл и силни замърсявания.
  4. Оставете лака да изсъхне.
  5. Закрепете отделните палети един към друг с винтове. Винаги два един върху друг. Свържете ги във формата на буквата Г. Поставете останалите палети отзад като опори.
  6. Направете седалките на палетите и се насладете на свободното си време.

sedacka palety.jpg (63 KB)

Избор на палет

Когато избирате палети, обърнете внимание не само на размера, но и на състоянието и качеството на използваната дървесина. Обърнете внимание за видима плесен или големи пукнатини, които влошават палета.

Средната цена за класически европалет 120x80 см е в диапазона от 10,00  до 15,00 лева за брой. Качествени палети могат да бъдат закупени в онлайн магазини или от търговци близо до дома ви.

Oбработка на палет

Премахнете остатъците като метални скоби и пирони преди да работите върху дървото. Може да използвате ъглошлайф. В първата фаза препоръчваме шлайфане на остри ръбове и изглаждане на стърчащите чипове. Палетите трябва да са гладки и приятни при на допир.

Почистете повърхността от прах и дървени стърготини. След това нанесете специален защитен лак или гланц. Можете да проявите въображение при боядисването и да го направете според вашите предпочитания, и вкус за интериора ви. При боядисване и лакиране изчакайте да изсъхне напълно.

Snímek obrazovky 2021-05-18 130405.jpg (83 KB)

Монтаж на палет

Подредете обработените и боядисани палети един върху друг и ги закрепете с винтове. Главите на винтовете не трябва да изпъкват, тъй като това може да нарани или скъса тапицираната седалка.

Първо сглобете долната част и внимателно сглобете палетите заедно, след това поставете горния. Двата слоя палети осигуряват достатъчна височина и комфорт, ако предпочитате по-висок, можете да направите от три слоя. Накрая закрепете страничните облегалки и поставете  възглавници вместо облегалки и възглавници за седалките.

 

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Тенденцията е легла от палети, които сами изработвате и добавяте само матраци и спално бельо.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни