БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на всичко за поръчки, направени от 10 до 21 април | Пазарувай СЕГА!

Организирайте домашния си офис до съвършенство. Ще бъдете по-ефективни

Работата от вкъщи е специфична в много отношения  и предизвиква страстни дискусии. Някои не могат да си го позволят и по принцип работят само от обкръжението на домашния си офис, други потръпват при идеята за дългосрочна работа вкъщи. Независимо дали сте поддръжник или противник на домашния офис, вероятно сте попаднали в ситуация, която изисква работа директно в домашна офис среда. Създайте идеалната работна среда, за да сте съсредоточени.

Организирайте домашния си офис до съвършенство. Ще бъдете по-ефективни

Определете  място, от което да работите

Základním pravidlem pro efektivní práci z domova je, že je potřeba si určit konkrétní místo v domácnosti, ze kterého budete pravidelně pracovat. Neustálé pohyby mezi postelí, pohovkou, kuchyňským ostrůvkem nebo jídelním stolem vám příliš vnitřní rovnováhy a soustředění nedodají. Pokud to prostor dovolí, vytvořte si alespoň malou pracovní plochu se stolem, kancelářskou židlí a úložným prostorem.

Bydlíte v malém bytě, kam se vám nevejde pracovní stůl? Neobtěžuj se! Buďte kreativní a vytvořte si mobilní „mini kancelář“. Pořiďte si pohodlnou kancelářskou židli a malý stolek nebo skládací stolek nebo podložku pod notebook. Ráno si třeba svou „mini pracovnu“ sestavíte uprostřed obýváku nebo ložnice, a když skončíte, zase ji složíte a odložíte od nábytku. I v malém bytě vytvoříte pohodlné a dostatečně prostorné místo pro práci.

office corner.jpg (66 KB)

Бюро, стол и рафт - основно оборудване за домашен офис

Създавате ли домашен офис и търсите ли офис оборудване? Преди да започнете да избирате декорации, дъски за писане на стената,  библиотеки, витрини и друго оборудване, което ще направи вашето работно пространство уютно, фокусирайте се върху основното. Основните мебели за домашен офис включват бюро, стол и място за съхранение като рафт. Без това трио офис мебели ще ви е трудно да работите.

Бюро - колкото по-просторно, толкова по-добре

Имате ли достатъчно място в къщата или апартамента си, за да поставите просторно бюро? Тогава не се колебайте и посегнете към него. Колкото по-голяма е работната площ, толкова по-добра ще бъде вашата работа. Получавате място за компютър или лаптоп, но също и лични вещи, чертежи, хартии или офис консумативи. Въпреки това се опитайте да поддържате работния плот на бюрото си чист и да не го затрупвате излишно с неща, от които не се нуждаете, за да не ви  разсейват.

Много хора имат нужда от компютър само когато работят от вкъщи. В този случай по-малко бюро също ще служи по предназначение. бюро с дълъг 90 см работен плот ще ви свърши добра работа в малъкия домашен офис. Изработено е от висококачествен ламинат с дебелина 16 мм и с ABS кант, който гарантира стабилност и здравина. Предлагаме и значително по-малки маси, подходящи за малки апартаменти, като бюрото SPIN с дължина на дъската само 90 см. Благодарение на гениалната си конструкция то превъзхожда, въпреки малките си размери, с изненадващо просторни чекмеджета.

large.jpg (85 KB)

Офис стол или фотьойл - ергономичността е на първо място

Ако работите от вкъщи, всеки ден прекарвате много часове в дома си. Качеството на офис стол или фотьойл оказва голямо влияние не само върху концентрацията и комфорта при работа, но и върху здравето. На пазара ще намерите много дизайнерски столове и фотьойли за офиса, които обаче не отговарят на основните ергономични изисквания, и не са подходящи за дълго седене на бюрото.

Вземете регулируем стол с подлакътници, достатъчно висока облегалка за глава с регулируема височина. Включили сме офис столове и фотьойли в различни ценови категории, така че определено има какво да изберете.

Места за съхранение – всичко е важно на една ръка разстояние

Организирайте домашния си офис до съвършенство и вземете рафтове, полици и други мебели за съхранение, благодарение на които ще имате цялото необходимо оборудване на една ръка разстояние. Особено за малките домашни офиси "мини офиси"  много практични са окачени рафтове на стената, което ще реши проблема с липсата на място на масата или около нея.

Преди да купите рафт или стелаж, помислете какво ще съхранявате в тях. Искате например да поставите принтер на рафта? Преди това разберете, дали даден модел стелаж ще съответства на размерите ви.

Офис комплекти: основа за работа без притеснения за избора

Трябва да създадете домашен офис възможно най-бързо и не искате да бъдете обременени от комбиниране на цветове, материали и конструкции на отделни мебели? Вземете офис комплект и не се притеснявайте. Ако предпочитате рустикален стил, ще се заинтригувате от офис комплекта NORA, който  ще се открои във вашия офис. Състои се от просторно бюро, шкаф, скрин и витрина. С това обзавеждане няма да се притесните, дори от евентуална среща с клиент или бизнес партньор. Декоративните ленти и декорираните метални дръжки създават впечатлението за качествени мебели.

homeoffice.jpg (116 KB)

За какво да внимавате, когато работите от вкъщи?

Оргаанизирахте ли домашния си офис според вашите идеи и създадохте ли си добра работна среда? Спокойно започнете работа! И накрая, ние ви предлагаме няколко съвета за какво да внимавате, когато работите от дома и как да постигнете максимална ефективност и концентрация:

  • Правете почивки - разделете работното си време на часови паузи и направете няколко почивки. Не яжте на работа, а само по време на почивка.
  • Работа и свободно време – направете ясни граници между работата и свободното време. Ако работите се разсейвате през деня и се занимавате със собствени дейности, няма да можете да се концентрирате перфектно.
  • Облечете се като за работа - вашето психическо състояние е от съществено значение за качествената работа в домашния офис. Мозъкът изпраща сигнали и се основава на заучени модели. Той знае, че си почивате и релаксирате по пижама. Искате ли да постигнете максимална концентрация? Облечете се като за работа.
  • Поддържайте връзка с колегите - социалният аспект е важен. Не губете контакт с колегите и общувайте редовно с тях.
  • Отидете на чист въздух - когато почувствате, че вече не можете да се концентрирате, отидете на чист въздух и заредете мозъка си с кислород. Не забравяйте редовно да проветрявате домашния си офис.
  • Подгответе мястото си за видео разговори - не се изненадвайте от неочакван видео разговор. Подгответе предварително място с чист фон, без смущаващи елементи. Вашите клиенти не трябва да гледат кухнята или спалнята ви.
  • Запишете си задачите и ги отбележете - станете мотивирани. Направете списък на всички задачи и постепенно проверявайте изпълнените.
  • Не забравяйте за осветлението - когато обзавеждате домашен офис, вземете достатъчно мощен източник за изкуствено осветление под формата на лампа или таванна светлина. Ако имате бюро до прозореца, ще получите запас от естествена светлина, която ще ви зареди с енергия.
Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни