15% отстъпка на всички мебели с код EXPEDO15

Почистете като професионалист: Бързо почистване на банята за 30 минути

Банята и тоалетната се нуждаят от редовно почистване, за предпочитане постоянно. Благодарение на това, едно основно почистване на банята, няма да ви отнеме повече от 30 минути. Повярвайте, дори за няколко минути, можете да почистите перфектно тоалетната, ваната и душа. Важни са планирането и подготовката.

Почистете като професионалист: Бързо почистване на банята за 30 минути

Планиране

Преди да почистите банята, подгответе всички почистващи консумативи и препарати. Не можете без кърпа или гъба, моп, гумени ръкавици, хартиени кърпи и почистващи продукти. От вас зависи, дали ще изберете естествена версия като оцет или сода за хляб, или обикновени препарати.

·         Бельо и текстил

Кърпите за баня и другите текстилни аксесоари хвърлете в пералнята и ги изперете. Ще имате баня, без излишни малки неща и можете да започнете с голямото, но преди всичко бързо почистване. Постелката за баня изперете или я проветрете на чист въздух.

След като почистите върнете постелката на мястото й, извадете чисти кърпи и поставете ароматизатора. Проветрявайте правилно.

128455.jpg (128 KB)

Комплект за баня ALOMA с мивка

  • Тоалетна

Първо изсипете почистващия препарат в тоалетната, за да премахнете варовика и мръсотията. Можете да използвате класическото Savo или да изсипете около 100 g сода за хляб и около 100 ml оцет,  директно в тоалетната чиния. Затварете капака на седалката и оставете да престои около 20 минути. Междувременно преминете към следващата част на банята. След 20 минути действие на препарата, изтъркайте тоалетната с четка и избършете седалката, и останалите части с кърпа.

  • Душ кабина и мивка

В канализацията на душа и мивката, изсипете около 100 г сода и 100 мл оцет, налейте около 100 мл. гореща вода. Оставете да действа около 20 минути и отново налейте гореща вода, този път около 500 мл. Содата  ще ви помогне в борбата със запушените канали. Тя може да се замени с около 100 г. натриев хидроксид и 100 мл. гореща вода. Въпреки това, работете с хидроксида много внимателно и предпазвайте очите и ръцете си.

След като почистите отпадъците, започнете да почиствате керамиката. Това се почиства най-добре с гъба и хладка вода. Използвайте почистващи препарати на базата на лимонена киселина за варовикови отлагания. Основата тук е редовността и непрекъснатото почистване. Най-добрият начин да се отървете от варовика по батериите е с разреден лимонов сок, който накапвате директно върху петната. След измиване избършете керамиката и батериите на сухо.

Стъклото на душ кабината, измийте със сапун и мека кърпа. Варовиковите отлагания се отстраняват със специални почистващи препарати или с разтвор на оцет в съотношение 1:3 оцет и вода. Оставете да действа около 15 минути, изплакнете с вода и избършете с гумена шпатула.

  • Плочки и настилки

След като нанесете почистващите препарати върху тоалетната и отпадъците, започнете да почиствате плочките. Най-бързото решение е почистването с моп за под, с препарат за подове. Избършете и почистете пода и отворете прозореца.

  • Огледало

Измийте огледалото със специален препарат за огледала или прозорци. Попийте с хартиена кърпа. Никога не използвайте продукти на основата на хлор. Нашите баби често са използвали лимонов сок, смесен с вода, който директно са нанасяли върху огледалото с кърпа и са го полирали. Опитайте, струва си!

Непрекъснато почистване

Можете да почистите банята за 30 минути, ако я поддържате чиста. Тогава е достатъчно по-задълбочено почистване 1 х  14 дни или месец. Мийте тоалетната, поне два пъти седмично, душ кабината, веднъж. Почиствайте прозрачните стъкла в душ кабината – ъгъла,  с гумена шпатула,  след всеки душ, това е единственият начин да ги поддържате в перфектен блясък.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни