БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на всичко за поръчки, направени от 10 до 21 април | Пазарувай СЕГА!

Подредете гардероба си и поддържайте ред

Гардеробът вече не ви е достатъчен, дрехите преливат от скрина и рафта. Най-доброто решение е съблекалнята. Подредете вещите си в съблекалнята удобно и прегледно. Ще ви посъветваме, какво не трябва да забравяте.  

Подредете гардероба си и поддържайте ред

Поддържайте перфектен преглед на дрехите си. В нито една съблекалня не трябва да липсват отворени рафтове, чекмеджета, но и кът за красота с джудже и огромно огледало. Помислете и за осветлението на цялата стая.  

В случай, че е малка съблекалнята, е важно да използвате пространството, с което разполагате. Важно е съблекалните, свързани с детските стаи или спални, да се разделят с отделни врати, като плъзгащи се.

ОСНОВНО ОБОРУДВАНЕ ЗА СЪБЛЕКАЛНЯ 

Цветът на стените, пода и използваните материали трябва да съответстват на стила на интериора. Препоръчваме да използвате по-светли нюанси на цветовете с цялостно осветление, което ще придаде естетика и вкус. 

Независимо дали притежавате голяма или малка гардеробна, отворените рафтове, полиците, скриновете и релсите за дрехи са задължителни. Най-важното е функционалността. За някои ще е достатъчно малко пространство, което едва ли ще запълни, докато за други, дори голямо помещение няма да им е достатъчно.

Съблекалнята служи не само за обличане на дрехи и аксесоари, но и за преобличане. Поставете поне табуретка или пейка в малката съблекалня. 

На закачалки 

По-голямата част от гардероба ви се състои от официални дрехи като блузи, чанти и ризи? В този случай изберете релси за дрехи, където можете просто да закачите дрехите. Поставете релсата на височината на очите и главата, за предпочитане 150 cm. Идеалната ширина е около 60 см, за да не се мачкат дрехите.

Независимо дали предпочитате дървени, пластмасови или телени закачалки, придържайте се към единен стил. Ако всяка закачалка е различна, общото впечатление от съблекалнята ще бъде неприемливо. Ако не знаете какво да закачите и какво да приберете, следвайте просто правило - закачете това, което сте изгладили.

На рафта 

Ако плетените пуловери, панталони или поли преобладават в гардероба ви, вземете повече чекмеджета и рафтове. Когато подреждате нещата, запазете числото пет. Не слагайте повече дрехи един върху друг. Изберете дълбочина на чекмеджето около 40 см.

Осигурете на бельото си достатъчно място, но в затварящ се скрин. Изолирайте бельото от прах и алергени. Сгънете го внимателно и поставете максимум пет броя един върху друг. Особено за сутиените е важно те да се съхраняват свободно разгънати и да не се сгъват.

pexels-photo-3315286.jpg (469 KB)

КЪТ ЗА КРАСОТА 

В съблекалнята има много свободно пространство и мислите как да го запълните? Кътът за красота ще бъде оценен, както от всяка жена, така и от всеки мъж. Съблекалнята се използва не само за обличане и преобличане, но и за коригиране на целия ви външен вид. Тоалетка с огледало, удобен фотьойл или пейка са задължителни за голяма съблекалня. Това ще бъде за вас разкрасяващо място в пълно уединение.

За малка гардеробна изберете, конзолна масичка, табуретка с място за съхранение и огледало.

pexels-photo-4620845.jpg (173 KB)

СВЕТЛИНА И ПРОСТРАНСТВО

Ако нямате в съблекалнята голям прозорец, който да осигурява достатъчно естествена светлина, помислете внимателно за осветлението по време на планирането. Поставете подходяща светлина в съблекалнята. Страхотен съвет са таванните светлини в комбинация с LED ленти, които поставяте директно в отворените рафтове и шкафове. Поиграйте си и с огледалото и светлините. Важно е фигурата ви да изглежда естествено и да не се изкривява.

РЕД И ОРГАНИЗАЦИЯ 

В гардеробната спазвайте основните правила, които сами сте си поставили. Дрехите можете да съхранявате и подреждате според цвета, сезона, стилът или функционалността.

В горната част съхранявайте сезонни дрехи или спално бельо, които няма да изваждате всеки ден. На нивото на очите носете дрехи, които носите редовно. Запазете долната част за обувки и по-тежки неща.

Редовното почистване и проветряване е нещо разбираемо. Току що изпраното пране, не сушете в съблекалнята, тъй като това би увеличило влагата в цялата площ на съблекалнята и евентуалното образуване на мухъл. 

 

СЪВЕТИ ОТ НАС: 

  • Дрехите, които не носите повече от 6 месеца го сортирайте и приберете в прозрачни опаковки.
  • На кутията с обувки поставете етикет.
  • Пригответе си комплект шевни принадлежности. Никога не знаете кога ще се скъса копчето ви.
  • В малките съблекални огледалото, можете да замените с плъзгаща врата с огледало.
Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни