Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Подсладете живота си: 3 съвета за леки десерти

Подсладете живота си през лятото с бързи и освежаващи десерти. Предлагаме ви 3 лесни рецепти, които можете да приготвите за няколко минути и които ще зарадват всеки член на домакинството. Непечените десерти са особено популярни през топлите месеци. При приготвянето можете да използвате и пресни плодове от вашата градина. Да продължим заедно.

Подсладете живота си: 3 съвета за леки десерти

Освежаваща лимонена пяна

Леките пяни са сред любимите сладки закуски през лятото. Има няколко варианта, от шоколад през кафе до различни видове плодове. Всяка обаче се приготвя малко по-различно. Днес ще опитаме една освежаваща лимонова.

lemon mousse.jpg (96 KB)

Необходими продукти:

500 ml сметана за разбиване

60 ml лимонов сок

1 супена лъжица лимонена кора

100 g кристална захар

Начин на приготвяне:

Комбинирайте сметаната и захарта в тенджера и оставете да заври, като бъркате непрекъснато. Гответе 2-3 минути. След като се охлади, разбъркайте сока и кората на лимоните в сместа от захар и сметана. Оставете да престои 10 минути. След това изсипете в купички и оставете да стегне, за предпочитане цяла нощ. Декорирайте крема с пресни плодове, качествени шоколадови стърготини или лимонова кора.

Панакота с плодова заливка

Кремообразен десерт, който със сигурност познавате от ресторантите. Направете си сами с щипка ванилия и се насладете на лятото в градината. От 4 съставки можете да приготвите уникален десерт, на който всеки ще се наслади. Освен това е бързо и лесно.

panna cotta.jpg (60 KB)

Необходими продукти:

400 ml сметана за разбиване

200 ml готварска сметана

60 g пудра захар

1 шушулка ванилия

5 пакетчета желатин

Горски плодове

Начин на приготвяне:

Желатинът ще  набъбне в около 0,5 л студена вода. В тенджера смесете двете сметани и захарта. Разрежете шушулката ванилия по дължина, извадете семките. Семките и цялата шушулка се поставят в сметаната със захарта. Оставете сместа да заври, оставете настрана и извадете частите на шушулката. Изцедете набъбналия желатин, след което към него добавете около 100 мл гореща сметана и разбъркайте внимателно с бъркалка. Залейте с останалата сметанова смес. Разбъркайте. Разсипете в купички и оставете да стегне в хладилник за поне 4-6 часа. Най-добре през нощта. След като изстине, украсете панакотата с пресни плодове или плодова смес със захар.

Домашен сладолед за 5 минути

Най-популярното освежаване за деца и възрастни. Кой не обича сладолед. Опитайте домашно приготвен, като използвате пресни плодове от градината. Сладоледът ще се превърне в чудесно освежаване на детско градинско парти. Децата могат да ви помогнат с приготвянето и да изядат сладоледа веднага.

homemade ice creame strawberry.jpg (80 KB)

Необходими продукти:

500 g замръзени плодове

1 заквасена сметана

2 – 3 лъжици захар

Студено мляко (около 50 – 100 ml)

Начин на приготвяне:

Смесете плодовете, сметаната и захарта в кухненски робот или с миксер. Бавно добавете млякото с лъжица, колкото да се смесят всички съставки, но не сте имали коктейл. Блендирайте, докато се образува сладоледена маса. Поднесете сладоледа веднага. Ще харесате уникалния кремообразен и деликатен вкус. Ако го замразите, няма да е толкова вкусно.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни