БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на всичко за поръчки, направени от 10 до 21 април | Пазарувай СЕГА!

Практични съвети при обзавеждане на малко жилище

Чудите се как да обзаведете малкото си жилище? Повярвайте, животът в малко студио, не винаги изисква компромиси с вашите представи за стила и дизайна на жилището. Малкото пространство не означава непременно големи проблеми с обзавеждането му.

Практични съвети при обзавеждане на малко жилище

Изисква се само малко изобретателност и щателно планиране. И още няколко основни правила, които ще ви помогнат при обзавеждането на жилището. Днес сме подготвили за вас общо шест такива съвета. Повярвайте, те не само ще ви дадат правилна насока, но и ще ви вдъхновят. Настанете се удобно и четете по-нататък...

Съвет № 1: В основата на всичко е интелигентното оформление на апартамента

Ако се каните да направите пълен ремонт на своето студио, отделете специално внимание на разпределението на апартамента. Може да имате много идеи за разделяне на пространството. Но въпреки че в дадения момент може да ви се струват чудесни, те не винаги са подходящи за малкото жилище.

За постигане на идеално оформление на малкия апартамент е най-добре да се посъветвате с професионалисти. Интериорните дизайнери и архитекти все по-често са изправени пред предизвикателствата на малкото пространство. Така че въпросът „Как да разделим малкото пространство?”със сигурност няма да ги изненада. Повече от вероятно е да ви предложат решение, което на вас самите изобщо не би ви дошло на ум.

studio.jpeg (250 KB)

Съвет № 2: Позволете да влязат светлината и въздухът

Пространството най-вече в старите едностайни апартаменти често е разделено от всевъзможни прегради напълно излишно. Те само спират естествената светлина и пространството въздейства некохерентно. Затова не се страхувайте да съборите старите преградни стени. Обикновено в днешно време се свързва например кухненският бокс и трапезарията и всекидневната. Със свързването на тези зони жилището ще изглежда много по-модерно и просторно.

Разчленяването на малкия апартамент е много деликатна задача. Обикновеноколкото по-малко е разчленено пространството, толкова по-добре въздейства. От друга страна, почти винаги е препоръчително да отделите зоната за спане от останалото пространство. И в малкото жилище може да си позволите уединение за спалнята. Но отново потърсете съвет от опитни дизайнери. Никога не разделяйте пространството посредством висок гардероб. И в никакъв случай не правете това за сметка на естествената светлина от прозорците.

Съвет № 3: Унифицирайте стила на интериора

В малкото жилище трябва да обърнете внимание на всеки детайл. Затова не го пълнете излишно с мебели с разнообразни цветове и декорация. Ако ви е трудно да изберете отправна точка, започнете от пода. В случай, че подът сам по себе си привлича вниманието, изберете пътя на минимализма по отношение на дизайна, цветовете и материалите. За кухнята и трапезарията е за предпочитане да избирате от модулните малки кухненски комплекти, които евентуално ще можете да адаптирате към пространството.

140059i.jpg (156 KB)

Съвет № 4: Изборът на цветове в интериора е важен!

Запомнете, че тъмните цветове оптически намаляват пространството и създават още по-голямо усещане за теснота. Така че изберете по-скоро светли нюанси на цветовете. Внимание, светлият цвят не означава непременно студен. Точно обратното. Топлите и веселите цветове ще озарят идеално малката стая

Съвет № 5: Избирайте практични и мултифункционални мебели

Един от триковете за малките жилища е подходящо подбраната мебел. Избирайте винаги такива мебели, които ще ви вършат работа при различни поводи. Типичен пример е разтегаемият диван. Ако си купите наистина качествен диван, отпада проблемът с разполагането на леглото. В днешно време лесно ще намерите малки дивани от качествени специални материали, които са пригодени за ежедневно спане. Диванът може да допълните с подходящо съчетано кресло.

Друга практична идея за малките жилища са плъзгащите се врати. За тях не ви трябва много пространство, при това изглеждат страхотно. Отново можете да избирате от множество различни десени на дървото и други материали. Благодарение на плъзгащите се врати ще спестите място например за голям гардероб. Най-доброто, което можете да направите е да изберете високи гардероби от пода до тавана. Този трик отново спомага за унифициране на вида на помещението.

136081i.jpg (131 KB)

Съвет № 3: Унифицирайте стила на интериора

В малкото жилище трябва да обърнете внимание на всеки детайл. Затова не го пълнете излишно с мебели с разнообразни цветове и декорация. Ако ви е трудно да изберете отправна точка, започнете от пода. В случай, че подът сам по себе си привлича вниманието, изберете пътя на минимализма по отношение на дизайна, цветовете и материалите. За кухнята и трапезарията е за предпочитане да избирате от модулните малки кухненски комплекти, които евентуално ще можете да адаптирате към пространството.

Съвет № 6: Вълшебството, наречено огледало

Малките апартаменти буквално обожават огледалата. Благодарение на тях много лесно ще уголемите оптически цялото пространство. Най-подходящи са големите огледала на цялата стена. Те не само ще уголемят помещението, но и ще го озарят с повече светлина и до известна степен ще създадат усещане за повече отворено пространство. Огледалата са лесно решение, ако искате да избегнете потискащото усещане за теснота.

 

Знаете ли вече как да обзаведете малкото си жилище? Имате ли свои гарантирани съвети или опит с цялостната реконструкция на студио? Споделете ги с нас! Инспирациите за обзавеждане на малкото жилище никога не са излишни.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни