БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на всичко за поръчки, направени от 10 до 21 април | Пазарувай СЕГА!

Релакс на балкона: Как да създадете уютен балкон в 5 стъпки

Вашият балкон прилича повечена склад за кашони или сушилня за пране? Повярвайте, и няколко квадратни метра могат да изглеждат чудесно. Създайте си свое собствено убежище, пространство за релакс и почивка. Вие сте на крачка от съвършения балкон или тераса. Ще ви посъветваме как да създадете уютен балкон в 5 стъпки.

Релакс на балкона: Как да създадете уютен балкон в 5 стъпки

Стъпка 1: Изберете любимия си стил

Внимателно обмислете, как трябва да изглежда мечтаният от вас балкон. Копнеете за уютен бохо стил или по-скоро за модерен скандинавски? Може би искате да сте в градска джунгла, заобиколени с успокояваща зеленина и много растения. Или просто търсите модерен балкон в изчистен стил, лесен за поддръжка? Каквото и решение да вземете, изборът на стил е изключително важен. Само така ще постигнете визуална хармония на пространството.

Стъпка 2: Започнете от пода

Новите балконски подове умеят чудеса. Пробвайте да замените класическите външни настилки с дървено подово покритие. Специалните WPC дъски, произведени от дървесен пластмасов композит са идеално решение. Подът ще бъде много по-приятен на допир и ще създаде усещане за повече топлина. Освен това по своята устойчивост WPC материалът се равнява на най-качествените дървени подове.

Върху дървения под спокойно може да се сложи малък декоративен килим. Ще бъдете изненадани от разликата и вашият балкон ще придобие изцяло нов характер.

218522.jpg (56 KB)

Стъпка 3: Изберете балконски мебели, издържливи и устойчиви на външни фактори

При избора на мебели за балкона мислете преди всичко за качеството на използваните материали. Екстериорните мебели ще бъдат ежедневно изложени на ярко слънце, вятър, често и на дъжд. Предпочитаните материали са дърво, пластмаса, полиратан или алуминий.

Който и от тези материали да изберете, не забравяйте детайлите. Добавете към малкия диван от полиратан или мебелите от палети възглавници за релаксация. Калъфките за възглавници за палети често са произведени от устойчиви, водоотблъскващи материали. Следователно внезапните летни дъждове няма да ви притесняват. Ако искате да поседите вечерно време на балкона, със сигурност също ще оцените топлите карета.

От балкон с добър навес можете да си създадете почти втори хол. Спокойно поставете там красиво тапицирано кресло за почивка.

pexels-photo-5554796.jpeg (326 KB)

Стъпка 4: Само на сянка

В знойните летни дни няма да минете без засенчване. Може да избирате от няколко различни варианта. Доказана класика е чадърът. Предимство е лесното боравене с него и възможността за пренасяне в зависимост от нуждите.

По-естетично решение представлява сенникът. Достатъчно е да го прикрепите към парапета и една от стените на балкона. Сенникът ще ви предостави не само желаната сянка, но и повече лично пространство. Най-удобният начин да се скриете от горещото слънце остават балконските тенти. Те ще ви предпазят и от дъжд. Така ще можете да се наслаждавате на балкона си практически по всяко време.

Стъпка 5: Използвайте пространството на стените и парапета

Нямате излишно място, а искате да разположите на балкона и други битови елементи освен градинска мебел? Използвайте ефективно всеки сантиметър. Наистина всеки. Стените на балкона, парапетът а защо не и таванът –  всичко това са пространства, които също могат да влязат в употреба.

Парапетът на балкона е идеален за разполагане на сандъчета за цветя или билки. Също така можете да използвате стените, на които лесно ще създадете оригинални вертикални цветни лехи. Стените са идеални за закачане на сгъваема маса, столове или пейки. Така  спестявате много ценно пространство, например за вашите големи стайни растения, които също ще приветстват чистия въздух.

Таванът е идеалното място за висящи саксии или допълнително осветление. Соларните лампи и светлинни вериги ще създадат като с магическа пръчка оригинална уютна атмосфера за дългите летни вечери.

 

Какво ще кажете? Имате ли вече представа, как ще изглеждат вашите мигове на отдих на балкона? Вдъхновете се от 5-те стъпки за създаване на уютен балкон и споделете с нас как се е получило!

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни