Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Сивото в интериора – как да подходим към него?

Всички знаем словосъчетания като „сива маса“, „сиво ежедневие“, „сиви дни”. Може би именно поради тази причина за повечето хора сивият цвят ее синоним на невзрачност. В интериора обаче неговите нюанси са абсолютно универсални. Може би дори незаменими. Сивото предразполага към експериментиране с цветовете на стените, мебелите, аксесоарите и дребните декорации. Комбинациите и възможностите са почти неограничени. Как да подходим към сивия цвят в интериора?

Сивото в интериора – как да подходим към него?

Скучно и тъжно сиво? В никакъв случай!

Не забравяйте, че сивото не е само едно. Съществуват стотицинюанси. Даже и сивият цвят може да има топли и студениразновидности. Затова всеки може да открие своя тон. А какво прави сивото така незаменимо в съвременните интериори?

  • универсален цвят, който обожава цветовите акценти и играта с материалите
  • може да бъде както доминиращ, така и само допълващ или смекчаващ елемент в интериора
  • чудесно се съчетава с дървени мебели и аксесоари
  • сивият цвят в кухнята въздейства чудесно в комбинация с месинг, мед или неръждаема стомана
  • създава впечатление за хомогенност и придава на стаята нотка на лукс

Неостаряващ дизайн – сивият цвят в кухнята

Сивите кухни напълно основателно се превръщат във все по-изразена тенденция. Нюансите на сивото са неостаряващи и могат да бъдат въплътени във всеки един стил. Освен това в кухнята се съчетават перфектно с металните елементи, с обковите на шкафчетата или домакинските уреди.

При избора на кухненски комплект задължително обърнете внимание на обработката на повърхността. Сивият цвят изглежда чудесно както в матов, така и в лъскав вариант. Докато матовият вариант е по-подходящ в комбинация с дървена декорация, на лъскаво сивата кухня ще ѝ отиват по-ярки цветни плочки. Знаете ли, че някои цветове даже насърчават апетита. В кухня с червени елементи е храната със сигурност ще ви се услади.

yard.jpg (158 KB)

Сив цвят във всекидневната? Категорично да!

Холът е място, където в никакъв случай не бива да пропускате сивото. Без значение дали предпочитате модерния минимализъм, индустриалния стил или екстравагантните цветови акценти. Тоновете на сивото ще помогнат да постигнете съвършенство в стила на обзавеждане на своята всекидневна.

Предпочитаната комбинация от топли нюанси на сивото с дърво прави много модерно впечатление. Освен това създава усещане за уют и придава приветлив вид на цялото помещение. Сивите стени са чудесна основа за използването на цветни акценти. Оживление ще внесат например зеленият, червеният, лилавият или оранжевият цвят. Ярките цветове създават изключително добра комбинация със сивото.

В скандинавския дизайн използването на сивото също е разширено. То често е допълнено по подходящ начин с различни видове осветление. Настолните и стоящите лампи, точковото или амбиентното осветление с мека светлина ще бъдат добър избор. По този начин вашият интериор ще изглежда наистина хармонично.

Ако сте почитатели по-скоро на цветните стени, включете сивия цвят в интериора посредством мебелите и аксесоарите. Сив диван, най-различни кресла, скринове и полици, евентуално сив килим. Интериорът прекрасно ще поеме тези детайли.

asakita.jpg (184 KB)

Внесете спокойствие в спалнята, като използвате нюанси на сивото.

Спалнята е предназначена за почивка и набиране на нови сили. Използваните цветове имат значително влияние върху процеса на заспиване и качеството на съня. Затова за спалнята са по-подходящи цветовете с по-хладен подтон. Сивият цвят в спалнята има релаксиращ ефект и създава идеална среда за спокоен сън.

Същевременно не бива да се притеснявате от приглушените естествени цветове. Земните нюанси на кафявото, тъмно оранжевото или зеленото също са много подходящи за спалня. Доминантен сив елемент в такъв случай може да бъде ефектното тапицирано легло. Начините, по които да овладеете сивия цвят в интериора са наистина много.

maron.jpg (603 KB)

 

Повярвайте, сивият интериор в никакъв случай не е скучен. Не се страхувайте да експериментирате с цветовете и споделете с нас дали статията ви е помогнала.

 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни