15% отстъпка на всички мебели с код EXPEDO15

Спалня и хол в едно: Как да го направя?

Все по-често срещано решение е комбинирането на спалня и хол. Как да подредим пространството креативно и напълно функционално? Ето няколко съвета как да включите леглото в хола и да поддържате желаното уединение и спокойствие като в отделна спалня.

Спалня и хол в едно: Как да го направя?

Размер на стаята

Минималният размер за обединяване на спалнята и хола, като същевременно се поддържа перфектен комфорт е 20 m2. Ако стаята е по-малка, препоръчваме леглото да е на повдигнат под. В апартаменти с нетипична форма, може да се използва ниша за поставяне на леглото. Благодарение на това, оптично разделяте пространството и създавате ъгъл за спане.

Жилищното ви пространство е достатъчно голямо и можете да развихрите въображението си? Разделете стаята на две части, но поддържайте достатъчно естествена светлина във всяка половина от стаята. Изолирайте зоната за сън от свободното пространство и ежедневните дейности.

1.jpg (211 KB)

Оптично разделете пространството

В малките апартаменти леглото може да бъде отделено от параван или завеса. Освен това и при двата варианта ще бъде обикновен естетически елемент. Когато купувате завеса, не се страхувайте да изберете плътна завеса, която перфектно ще отдели пространството, ако имате нужда от повече светлина, просто дръпнете завесата назад.

При по-големите пространства, можете да използвайте гипсокартон, рафтове или стъклени стени. Когато изграждате нова преграда, независимо дали е направена от гипсокартон или тухла, помислете за основното правило, т.е. достатъчно светлина. Между тавана и преградата идеалното просторанство е 80 cm.

Стъклените стени изолират перфектно заобикалящия звук, за да елиминирате синята светлина, завършете стената със завеса, щора или изберете матово стъкло.

Стъклените стени изолират перфектно заобикалящия звук, за да елиминирате синята светлина, завършете стената със завеса, щора или изберете матово стъкло.

pexels-photo-4577702.jpg (129 KB)

Легло на повдигнат под

Възползвайте се максимално от високите тавани. Изграждането на допълнителен под е чудесно решение. Получавате самостоятелност и отделно пространство за спане. Препоръчваме този вариант при височина на тавана 300 см. и повече.

По принцип трябва поне да седнете на леглото, което е на повдигнатия под. Трябва да имате достатъчно място за изправено положение на най-високия член на домакинството.

Размерът на повдигнатия под, зависи от размера на зоната за спане. За двама души препоръчваме матрак 180 х 200 см, а 160 х 200 см ще осигури изключителен комфорт.

Разтегателен диван

В повечето случаи диваните не отговарят на изискванията за постоянно спане. Ако мислите за разтегателен диван като място за ежедневно използване и сън, изберете де е достатъчно просторен. За двама души е с минимален размер 160 х 200 см. Допълнете горната част с топер, който омекотява и изравнява малките неравности на дивана.

Също така не забравяйте мястото за съхранение, където можете да съхраните одеяла и възглавници.

a.jpg (215 KB) b.jpg (216 KB) c.jpg (279 KB) d.jpg (777 KB)

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни