БЕЗПЛАТНО КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ → за всяка поръчка, направена през месец юли, която съдържа легло

Спално бельо подходящо за топлите месеци

Горещите летни дни и нощи ни предупреждават за идващото лято. Живакът на термометъра рязко се покачва към тропически стойности и качеството на съня рязко намалява. Тялото се нуждае от пълноценен сън, което се отразява на работата ни за следващия ден.  Посегнете към спално бельо, което ще  ви охлади.

Спално бельо подходящо за топлите месеци

Какъв материал за спално бельо да изберете?

Пазарът предлага неизчерпаемо количество материали, независимо дали са естествени или синтетични. Всяка тъкан се отличава с определени специфични свойства и е подходяща за различни условия. През лятото трябва да избираме материали, които са дишащи, леки и добре абсорбиращи. В същото време те не трябва да дразнят кожата, а летните пижами са доста отворени и разкриват по-голяма част от тялото.

Памучни чаршафи

Спалното бельо от 100% естествен памук без допълнителни модификации е най-популярният и като цяло най-продаваният продукт. Памукът не само е достъпен като цена, но има и страхотни свойства. Той отговаря на най-високите изисквания за тропическите нощи. Памучните влакна са дишащи, меки на допир и перфектно поемат потта.

 

Памучните чаршафи можете да използвате през цялата година. Като дребен недостатък може да се отбележи необходимостта от гладене. Памукът е подходящ и за деца. Освежете стаята си с детски чаршафи.

picture 1.jpg (75 KB)

Креп чаршафи

Всеки познава типично набръчканата повърхност на крепа. Или го харесваш, или не, няма средно положение. Крепът не е самият материал,  обикновено е специална обработка от памук. Въпреки това, може да срещнете полиестерен креп или смеси. Препоръчваме да изберете памучен креп, който запазва положителните свойства на 100% памук.

Спалното бельо от креп осигурява хлад, удобство, запазвайки страхотните терморегулиращи свойства на памука. Ще оцените лесната му поддръжка без необходимостта  от гладене.

Ленени чаршафи

Ленът и лененото платно са били използвани от древните египтяни. Здравата и 100% естествена материя заслужава своето място във вашата спалня. Ще харесате ленените чаршафи, заради типичния му аромат, но също и издръжливост, както и лесната поддръжка. Особено през лятото ще оцените високата попиваемост и бързото съхнене.

Подобно на крепа, ленът има специален ефект. Естественото намачкване е символ на ленените чаршафи. Намачканата визия ще придаде на спалнята непринуденост и свобода.

flaxy bed linen 2.jpg (109 KB)

Чаршафи от памучен сатен

Комбинацията от памучни влакна и сатенена повърхност създава популярния памучен сатен. Гладката и хладна повърхност на сатенената тъкан изглежда наистина луксозна при допир. Сатенената тъкан е характерна със своя лъскав външен вид и копринена мекота. Въпреки че материалът е гладък и лъскав, той не се плъзга. Перфектно абсорбира влагата и поддържа оптимална температура на тялото.

Памучните сатенени чаршафи можете да използвате и през лятото, и през зимата. Ще ви стопли през студените месеци и ще ви разхлади през топлите месеци.

Чаршафи от микрофибър

 Освен памукът като класика, своето място е намерил и микрофибърът. Спалното бельо от микрофибър става все по-популярно. Микрофибърът е изработен от 100% полиестер, а допирът наподобява коприна. Има терморегулиращи свойства, така че можете да го използвате през цялата година. През топлия сезон ще оцените бързото изсъхване.

Микрофибърните чаршафи не се нуждаят от гладене, защото много малко се мачкат. Подходящ е  за страдащи от алергии или деца.

Силата на цвета и шарките

Не подценявайте силата на цветовете. Посегнете към студените тонове, които охлаждат спалнята. Вдъхновете се от южните щати. Тъмносиньо в комбинация с бяло са хит, с черното. Стилизирайте спалнята си в студени цветове през лятото.

Студените цветове обикновено са тези от синия спектър. Това са предимно синьо, зелено и лилаво. Придават свежест, чистота и имат успокояващ ефект. Препоръчваме да комбинирате със снежно бяло, което символизира прохлада и чистота.

Спалното бельо в морски цветове може да бъде едноцветно, но и с приятен мотив. На райета или зарове не е за препоръчване. Подходящи са мотивите на цветя или растения.

picture 3.jpg (200 KB)

Чаршафи за лятото

За лятно спално бельо, изберете един от посочените материали. Препоръчваме от памук или от плат Jersey. Чаршафите от памук е необходимо да се гладят, докато тези  чаршафи от плат Jersey са със специално модифицирани памучни влакна, които не се гладят. През лятото подържат приятна хладина. Предназначени са за целогодишно използване.

Подходящо одеяло с възглавница

Специалните летни одеяла най-често са с пълнеж от синтетични влакна. Те са леки и  пропускливи на въздух. Спалното бельо през лятото е по-тънко и лесно може да се пере. Благодарение на това се гарантира необходимата хигиена за леглото.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Безплатен транспорт

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни