БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на всичко за поръчки, направени от 10 до 21 април | Пазарувай СЕГА!

Съвети и идеи за запълване на мястото около дивана

Планирате внимателно как да разпределите мебелите в дневната, но колкото и да се стараете, около дивана винаги остава празно пространство, което се чудите как да запълните.

Съвети и идеи за запълване на мястото около дивана

11 начина да се запълни пространството около дивана

Добавете декоративна маса

Ако празното място не е много голямо, можете да поставите една красива и стилна декоративна масичка за кафе. Масичката не само ще запълни мястото около дивана, но и може да се превърне във фокусна точка на дневната.

В допълнение към това, тази малка мебел има не само декоративна, но и практична функция и  можете да я използвате като помощна маса или като място, върху което да поставите елегантна лампа, ваза с цветя, саксия или някоя семейна снимка.

Поставете саксия с цвете или декоративно дърво

Най-лесно и евтино можете да запълните мястото с някое красиво зелено растение. Имате ли саксии с цветя, просто ги наредете красиво  по пода  в близост до дивана и веднага ще усетите промяната в дизайна на помещението. Също така много добре стоят и стилните цветарници, както и саксиите с високи декоративни дръвчета.

“Отворете” си мини бар

Ако дневната е отделена от трапезарията, можете да използвате малкото празно пространство около дивана като си изградите мъничък мини бар. За да го направите не се нуждаете нито от много място, нито от много различни материали или пари.

Можете да походите креативно и да поставите на стената обикновена маса със сгъваем плот и един или два бар стола към нея. Така, вместо да си пиете кафето или виното седнали на дивана, можете да използвате бара.

А ако очаквате повече гости, можете да използвате мини бара като помощна маса, тъй като върху него ще можете да наредите приборите, чашите или бутилките с алкохол.

Дневната ви може да бъде домашен офис ? И защо не?

Щом всекидневната ви има неизползвано пространство, а вие работите у дома, защо да не го оползотворите, като си създадете домашен офис?

Не ви е необходимо нищо друго, освен :

  • работна маса или малък плот, които да закачите за стената
  • удобен стол
  • една настолна лампа
  • един или два отворени рафта или етажерки

Запълнете мястото с декоративна стояща лампа

Проблемът на повечето дневни е, че светлината никога не е достатъчна. Имате ли празно място около дивана, една декоративна стояща на пода лампа ще ви реши не един, а цели два проблема.

Ще ви осигури необходимата светлина, ако решите да четете, докато си отпочивате удобно на дивана и ще запълни свободно място около него. И още нещо.

Допълнителните осветителни тела създават многослойно и нежно осветление, което ще придаде на дневната ви много романтичен вид, ако я включите в тъмната част на деня.

living room.jpg (138 KB)

Покажете любимите си предмети

Искате гостите ви да видят любимите ви семейни снимки, наградите на децата или колекцията, която събирате с години? Поставете на празното място около дивана стилна етажерка или голям шкаф с отворени рафтове и подредете в него всичките си съкровища.

Представете изкуството по уникален начин

Добавянето на картини по стените е много добър начин да  запълните празното пространство. Просто трябва да аранжирате предварително картините, да ги подредите по красив начин и да ги окачите по стената.

А  можете вместо картини да долепите до дивана елегантна конзолна маса, върху която да аранжирате любимите си антични или антикварни предмети.

Украсете със стилен рафт за книги

Ако обичате да четете книги, не ги крийте, а ги покажете с гордост. Поставете на празното място около дивана симпатичен рафт, окачен шкаф или мъничка библиотека, за да наредите любимите си книги върху него.

Така винаги, когато решите да се насладите на някоя книга, с едно протягане на ръката ще я откриете. Поставяйки шкафа не само ще запълните малкото пространство с нещо красиво, но и всеки път, в който влезете в дневната ще се радвате на близостта с любимите си книги.

Можете да добавите пейка за сядане

Колкото и голям да е диванът ви, още няколко допълнителни места никога не са излишни. Имате ли празно пространство, което се чудите как да запълните добавете една пейка и проблемът ви е решен.

Съчетайте пейката стилово с дивана и останалите мебели и ще имате една още по-удобна и комфортна дневна, в която да посрещате повече гости.

Кът за релакс в ъгъла?

Обичате да слушате музика, без никой да ви притеснява? Използвайте празното място около дивана, за да си създадете само ваш кът за релакс.

Ще ви е нужен един пухкав, мек килим, удобен пуф или стол Egg и качествени слушалки. Така винаги, когато искате да се усамотите, просто сядате удобно на стола, поставяте слушалките, пускате музиката и релаксирате както ви харесва.

chair.jpg (70 KB)

Направете място за кучето или котката

Местенцето около дивана е идеално, за да поставите леглото на кучето или къщичката на котката. Знаете, че домашните любимци обичат да са непрекъснато край вас и все се опитват да се качат на дивана.

Имат ли си обаче местенце, от което могат да ви наблюдават и вие ще сте доволни, и те ще са щастливи и няма да ви притесняват.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни