БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на всичко за поръчки, направени от 10 до 21 април | Пазарувай СЕГА!

Тапицирани пейки - нов израз в интериора

Не ви достига място за съхранение, имате нужда от допълнително място за сядане или си мечтаете да разчупите станалия вече леко скучен интериор?

Нуждаете се от мебел, която да е не само удобна, практична, модерна и елегантна, но и да се вписва в перфектно в интериора на всяко едно помещение в дома ви?

Е, ние имаме нещо на ум. Нямаме търпение да ви запознаем с тапицираната пейка - една очарователна мебел, която интериорните дизайнери обожават.

 

Тапицирани пейки - нов израз в интериора

Тапицираните пейки - съвършения финален щрих в модерния интериорен дизайн

Може би ще си кажете: “Какво толкова. Това са просто пейки като всички останали”.  И донякъде (само до някъде) ще сте прави.

Защото тапицираните пейки на пръв поглед са точно това - мебели с дървена или метална конструкция, които имат място за сядане и са покрити с тапицерия, изработена от различни видове материали (от кожа, до велур, кадифе и полиестер).

Но за разлика от останалите видове пейки, които имат една - единствена функция и почти идентичен дизайн, тапицираните модели се адаптират  към всяка среда, придават завършеност и цялост на интериора и можете да ги използвате както като елегантно допълнение към интериора, така и за много по-практични цели.

Къде да ги поставите, защо да ги имате и как да ги използвате?

В спалнята

Това е помещението, на което като че ли най-много му “отива” едно такова прекрасно и стилно бижу като тапицирана пейка. Поставена в подножието на леглото, тази мебел изпълнява не само декоративна, но и чисто практична функция.

Можете да я използвате като място за сядане, докато се приготвяте тоалета си или като меко и удобно канапе, на което да полегнете, докато си четете книжката или постовете във Фейсбук.

А можете да се спрете и на модел с място за съхранение и ще имате практичен мини склад, в който да подредите всички вещи, които не ползвате, но искате да са ви винаги на една ръка разстояние.

136400i_1.jpg (150 KB)

 

В антрето

Да поставите тапицирана пейка в коридора е една от най-страхотните идеи, които могат да ви хрумнат. Казваме това, защото тези мебели са идеални за ограниченото пространство, с което повечето коридори разполагат.

 

Поставите ли пейка в коридора, можете да седнете удобно на нея, докато се обувате или събувате, да я използвате като стилна декорация, а ако се спрете на модел с повдигащ капак можете да съхранявате обувки и вещи.

В трапезарията

Точно така, правилно прочетохте. Тапицираните пейки през последните години навлизат много сериозно и интериора на трапезариите и лека - полека изместват традиционните столове. Искате ли да придадете индивидуалност и допълнителен чар на трапезарията си, не му мислете много, а разчупете интериора с пейки.

Тези страхотни мебели се вписват много добре в пространството, предлагат доста места за сядане и най-вече - не заемат пространство, когато не ги ползвате. Просто ги прибирате под масата и ги вадите само, когато се налага. И още нещо.

Можете да ги използвате не само за сядане около масата, но и за съхранение на покривки, салфетки или за да отделите зоната за приготвяне на храната от частта за хранене.

В детската стая

Нали не мислите, че тази удобна и практична мебел няма място в детската стая?

Точно както вие искате да сте заобиколени от красиви и приятни за употреба мебели, така и децата ви имат нужда от място, на което да се настанят удобно, да си приберат играчките или да го използват, когато канят приятелчета на гости.

Вместо да декорирате зоната за игри в детската с традиционната маса и столчета, защо не разчупите интериора със стилна и мекичка тапицирана пейка?

В дневната

Поставена във всекидневната, тапицираната пейка може да изпълнява много различни функции. Поставена в близост до дивана е идеално място, на което да поставите книгите, плочите или списанията си. Ако я позиционирате под прозореца се превръща в много удобно място за четене и отмора.

В зависимост от модела и дизайна, на който се спрете можете да използвате пейката като място за съхранение, допълнително място за сядане, удобен шкаф или просто като мебел, върху която да си поставяте краката, докато гледате телевизия.

Видове тапицирани пейки според мястото за съхранение

Тип “шкаф” - Както подсказва и името, този вид пейки под меката и удобна седалка имат шкафове с шарнирни врати, които се отварят и затварят като вратите на секциите.

Пейките тип “шкаф” предлагат доста място за съхранение, удобни са за сядане и са доста добър избор за детска стая или всекидневна. Не са много удачни за тесни коридори или трапезарии с ограничено пространство.

Flip - top - Този вид тапицирани пейки предлагат най-много място за съхранение. Горната им мека част се вдига като капак, а пространството под пейката може да се използва за съхранение на доста вещи, предмети или обувки.

Flip - top пейките са много стилни, практични и се предлагат в богата гама от стилове, цветове и дамаски. Стоят много добре както в антрета, така и във всекидневни.

Cubby - Тези пейки са с отворен фронт. Казано иначе, под седалката на пейката са разположени отворени рафтове за съхранение. Този вид предлагат по-малко място за съхранение, но за сметка на това се организират по-лесно и осигуряват по-бърз и лесен достъп до предметите, които съхраняват.  Перфектен избор са за всекидневни и антрета.

Тип “чекмедже” - Пейките от този тип разполагат с огромно чекмедже, което се издърпва напред, когато се налага. Моделът е не само удобен, но и практичен, тъй като предлага доста място за съхранение. Много подходящ е за всекидневна или детска стая като място за отмора или четене.

Без място за съхранение - Този вид тапицирани пейки не разполагат с опция за съхранение, но за сметка на това са много добър избор за трапезарии. Вписват се отлично и в малки коридори и в дневни.

217540.jpg (92 KB)

С подлакътници - Това са може би едни от стилните и елегантни видове тапицирани пейки, които се предлагат на пазара. Обикновено стилът им е класически или винтидж и пасват най-добре в спалнята. Отличават се с меки, заоблени форми, мека седалка и най-често са допълнени с няколко възглавници за разкош.

С гръб - Този тип пейки са по-рядко срещани, но ако потърсите малко по-упорито сигурни сме, че ще откриете желания модел тапицирана пейка с гръб. Този вид също са много стилни и елегантни, много удобни за сядане и се вписват отлично в интериора както на всекидневната, така и на спалнята.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни