Холни гарнитури и бокспринг легла - Ние не само ще Ви ги доставим, но и ще ги сглобим, като вземем и старите мебели 

Видове холни маси според материалите за изработка

Вече сте на финалната права в обзавеждането на дома си. Остава ви само да се справите с избора на холна маса и можете да се поздравите, че месеците в търсене, планиране и обиколки по магазините са приключили.

Затова не губите време, а отваряте сайта на онлайн магазина, от който обикновено пазарувате мебели и с увереността, ще няма да срещнете никакви затруднения при избора започвате търсенето.

Видове холни маси според материалите за изработка

Но почти веднага откривате, че задачата ви няма да е толкова лесна, тъй като съществува разнообразие от холни маси, които се различават по форми, размер и най-вече материалите, които се влагат в изработката им. И в крайна сметка вие просто не знаете от къде да започнете търсенето.

Видове холни маси според материалите за изработка - основни характеристики

Предполагаме се питате защо не говорим за формата, дизайна и размерите на холните маси, а за материалите, от които се изработват.

Истината е, че от вида на материала за изработка зависят както всички останали параметри на масите, така и цените, на които се предлагат.

black and white caffe table.jpg (229 KB)

В този ред на мисли, ето кои са основните видове материали, които се предпочитат за изработката на маси за кафе.

Дърво

Производителите обичат да работят с естествена дървесина, тъй като това е универсален, много топъл и дълготраен материал.

Обикновено за изработка на маси за кафе се използва твърда дървесина като дъб, орех, махагон, клен или бор, а в зависимост от дизайна на масите могат да бъдат изработени както изцяло от дърво, така и да са с масивен дървен плот и с крака от метал или друг вид материал.

Масите от естествена дървесина са подходящи за всекидневни, решени в традиционен, модерен и винтидж стил. Вписват се отлично и в скандинавския и в рустик стила и са прекрасно допълнение в интериори, решени в стил Прованс.

Плюсове

Огромният плюс на холните маси изработени от масивно дърво е, че на практика могат да ви служат много, много дълги години, без да излязат от мода. Освен това се предлагат в широка гама от размери и цветове и както вече стана ясно се вписват добре в почти всички стилове на обзавеждане.

Минуси

Тъй като естествената дървесина е скъп материал, а обработката на дървото не е никак лесна, цената на масите за кафе от дърво е доста по-висока в сравнение с цените на масите от други видове материали.

Другият основен недостатък на мебелите от масив (включително и на масите) е, че са доста тежки и ако се налага да местите холната маса често със сигурност ще срещате затруднения.

coffe table rustical style.jpg (86 KB)

Ламинирано ПДЧ

Ако трябва да бъдем напълно откровени, тогава ще споделим, че холните маси от ламинирано ПДЧ в момента са най-търсени и купувани от потребителите.

Основните причини за голямата популярност на този материал са, че цената му е не е висока (съответно и цената на масите е достъпна) и тъй като се обработва много лесно, от него могат да бъдат произведени маси във всякакви размери, стилове и цветове.

На пазара могат да се открият както масички изработени изцяло от ПДЧ, така и модели, които съчетават няколко вида материал (ПДЧ, метал, стъкло и други).

По отношение на дизайна, както вече споменахме, холните маси от този материал могат да се изработват във всякакъв стил, поради което се вписват буквално във всеки един интериор на дома.

Плюсове

Масите за кафе от ламинирано ПДЧ са достъпни като цена, предлагат се в много голямо разнообразие като форми, цветове, дизайн и размери и подходящи за всеки стил, в който сте решили дома си.

Плюс това спокойно да ги използвате както за кафе, така и за декорация, за хранене, да ги поставите в страни от дивана и да ги използвате като помощна масичка.

Минуси

Материалът не е толкова траен колкото дървото. Въпреки това инвестицията в масичка за кафе от ПДЧ си струва, тъй като цените, на които се предлагат продуктите от този материал са много достъпни.

206887.jpg (186 KB)

Метал

Този материал е много популярен за изработката на холни маси в индустриален дизайн, но употребата му не се ограничава единствено в този интериорен стил.

Масите за кафе от метал са здрави и доста по-леки и евтини в сравнение с масичките от естествена дървесина.

Може да се изненадате, но от този материал също не се обработва много трудно, поради което и от него се изработват маси в голямо разнообразие от форми и размери.

Обикновено моделите, които се предлагат на пазара не са изцяло от метал, а този материал по-скоро се използва за основната конструкция на масичката или за краката.

Плюсове

Масите от метал са здрави, издръжливи и дълготрайни. Освен това се почистват лесно, тъй като металът е устойчив на петна, повреди от вода и винаги остава хладен на допир.

Минуси

Тъй като това е студен материал, холните маси от него не винаги се вписват добре в различните стилове на обзавеждане на хола.

Обикновено, както вече споменахме изцяло металните маси се съчетават добре с индустриалния стил, докато масите в комбинация от метал и стъкло са добър избор за модерния стил на обзавеждане.

gold coffee table.jpg (347 KB)

Прозрачно или опушено стъкло

Стъклените холни маси в момента също за много търсени и популярни, тъй като придават стил и елегантност във всяко едно помещение. Освен това цените, на които се предлагат са много приятни и не нарушват семейния бюджет.

Обикновено стъклените маси не са изработени изцяло от стъкло, а в комбинация с различни материали като метал, ПДЧ, МДФ, масив и други материали.

Плюсове

Масичките за кафе с плот от стъкло увеличават визуално пространството, подходящи са за всякакви стилове на обзавеждане на всекидневната или хола и “стоят” много изискано и елегантно. Плюс това се почистват изключително бързо и лесно, а ако разлеете нещо няма да се притеснявате, че ще останат петна.

Минуси

Въпреки, че стъклото от което се произвеждат е много здраво и нечупливо, ако имате малки деца е по-добре да избягвате маси от този материал, поне докато малките не пораснат малко повече.

В сравнение с останалите видове, стъклените маси не се изработват в толкова голямо разнообразие от форми, тъй като материалът изисква малко по-специфична и трудоемка обработка.

210758.jpg (60 KB)

Как да изберете маса от определен материал според приложението - съвети от специалисти

Разбира се, решението за покупка масичка за кафе е изцяло ваше и само вие можете да прецените от какъв материал и са какъв дизайн да е.

Но ако търсите и нашето мнение, то можем да споделим следното.

Ако смятате да използвате холната маса както за кафе, така и за хранене, няма да сгрешите, ако се спрете на маса, изработена от стъкло, ламинирано ПДЧ или в комбинация от двата материала. Съветваме ви това, тъй като тези материали са не само доста здрави, но и се почистват лесно и по тях не остават петна.

Ако търсите масичка, която да стои пред дивана ви просто за декорация, тогава можете да се спрете малка изцяло стъклена маса или ма масичка с метална конструкция и плот от дърво или ПДЧ.

chair with table.jpg (64 KB)

Ако идеята ви е да използвате холната маса както за кафе, така и за отмора на краката, тогава можете да разгледате моделите от кожа, плюш или друг плат. Този вид маси са с твърда конструкция, но са облечени от мек плат или кожа и са идеално допълнение към дивана.

Ако предвиждате да ползвате масата основно като помощна или искате да нареждате върху нея снимки, вази с цветя или друга декорация, тогава можете да разгледате предложенията на производителите на стилни маси от масив, елеганти холни маси от стъкло, стъкло и метал и ламинирано ПДЧ.

coffee table from metal.jpg (54 KB)

 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни