Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Вълшебница: Реновирайте сами старите мебели, вместо да ги изгаряте

Дайте втори живот на старите мебели. Ремонтирайте гардероба на баба ви, скрина или други мебели от масивно дърво със собствените си ръце. Предлагаме ви лесна процедура за обновяване на мебели. Няма причина да изгаряте старите мебели през филипо-яковата нощ или на Хелоин.( В нощта 30.IV.  срещу 1.V., е празника на св. Филип и св. Яков, като символ на отминаването на зимата – в Чехия).

Вълшебница: Реновирайте сами старите мебели, вместо да ги изгаряте

Защо да реновирате старите мебели?

Старите мебели от масив имат своя чар и могат да ви служат доста десетилетия. Обновете любимия си шкаф, ракла или трапезната маса от вилата. Благодарение на обновяването им,  вие ще получите оригинален предмет, който ще се превърне в доминиращ елемент в интериора. Вие не само ще вдъхнете втори живот на мебелите, но и ще спестите нещо. За ремонта са ви необходими шкурка, боя или лак, шпакловка и сръчни ръце.

Реновирайте старите мебели сами, стъпка по стъпка

Почистете мебелите

Първо почистете старателно старите мебели. Отстранете всички петна, замърсявания и други повърхностни несъвършенства. Можете да използвате класически яйчен сапун и вода или подходящ почистващ разтвор за повърхността на мебелите.

Шлайфайте мебелите

След почистване оставете мебелите да изсъхнат, след което ги шлайфайте с фина шкурка. Тя премахва всички несъвършенства, драскотини и създава гладка повърхност, подходяща за боядисване или байцване. За по-големи мебели, като гардероби или легла, използвайте електрически шлайф.

Запълване на несъвършенствата

Ако има дупки, пукнатини или празнини между отделните дъски в мебелите или старите врати, трябва да ги запълните. Можете да направите шпакловка чрез смесване на фини стърготини и синтетична смола, идеалното решение в случая, е покритието е с безцветен лак. Решили сте вече, че ще боядисвате мебелите, покрийте несъвършенствата с обикновена шпакловка, която можете да закупите от всеки магазин за строителни материали. И двата варианта трябва да се шлайфат с шлайф и да се завършат с шкурка.

Избор на покритие

Решете какво покритие ще нанесете върху повърхността. Можете да го боядисате с лак, боя или байц. Винаги избирайте бои, лакове и байцове, предназначени за дърво. Байцовете често се използват за оцветяване на дървото в желания нюанс преди нанасяне на прозрачен лак.

Приложение на повърхностна обработка

Нанесете избраното покритие върху мебелите. Ако рисувате, използвайте четка или пистолет. Нанесете петната с мека четка или валяк. Нанесете покритието на тънки, равни слоеве и оставете всеки слой да изсъхне, преди да нанесете следващия слой. Винаги работете по посока на структурата на дървото. Нанасянето трябва да е равномерно.

fitting of old furniture.png (1.70 MB)

Монтаж на метални елементи

Повредените фитинги трябва да се сменят с нови. Опитайте се да почистите оригиналните запазени обкови с разредител и да ги боядисате с боя за метал. Мебелите и дори старите врати ще придобият нов облик с помощта на оригинални аксесоари.

Тапицирани мебели

При старата мека мебел помислете за претапициране. Това обаче е малко по-трудно от другите задачи за обновяване, но може напълно да промени външния вид на вашите мебели. Изберете плат, който допълва новото покритие. Ако не смеете да претапицирате сами, оставете го на опитна шивачка или друг специалист.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни