Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Възможно ли е да вдъхнем живот на старата баня с малко средства?

Банята ви “плаче” за основен ремонт, но нямате нито времето, нито търпението, а най-вече нямате средствата, с които го направите както трябва и както ви се иска.

Всъщност, за да придадете на остарялата и амортизирана баня по-модерен, функционален и свеж вид не е необходимо да теглите кредит или да изпразвате лимита на кредитната си карта. Трябва ви само желание, малко от времето ви, доза креативност и няколко лесни за изпълнение идеи.

Възможно ли е да вдъхнем живот на старата баня с малко средства?

Как може да се обнови старата баня, без да се харчи много средства?

Актуализирайте цветовете

Напълно убедени сме, че едно от нещата, които най-много ви дразнят и искате да смените в банята са цветовете ѝ, но смятате, че за да го направите трябва да смените плочките с нови. Е, това не е необходимо.

Можете просто да нанесете върху тавана и стените нов и свеж слой боя - ако разбира се плочките не са до тавана. В случая бялото е очевидният избор, но ако искате да постигнете по-голяма промяна можете вместо този цвят да нанесете слой кремаво, “шампанско” или “леден блус”.

За да подсилите ефекта сменете цветовете на кърпите и аксесоарите за баня (сапунерки, поставки за четки за зъби и други). Ако в банята имате завеса за душ или щори, сменете и тях.  C'est ici!

Добавете малко зеленина

Да внесете мъничко “природа” в банята е евтин и чудесен начин да освежите и промените визията ѝ. Поставете една - две саксии със стайни растения на подходящите места и те ще внесат не само допълнителна текстура, индивидуалност и цвят на помещението, но и ще се погрижат за пречистването на въздуха.

Разбира се, не всички цветя могат да виреят във влажна и тъмна среда каквато има в банята, затова е добре да спрете на растения като алое вера, драцена, водни лилии, бамбук или орхидеи.

Обновете мебелите

Ако имате възможност, можете да направите пълна промяна като замените старите мебели с нови. На пазара се предлагат както единични мебели, така и  комплекти за баня, които са с отлично качество и на доста прилични цени.

В случай, че  бюджетът ви е съвсем ограничен можете да смените само мивката с по-модерна и функционална и да освежите шкафовете и рафтовете  сами. Ще са ви  необходими единствено самозалепващо фолио и малко от времето ви и старите шкафове за баня ще грейнат като нови.

Сменете крановете и другите тела в банята

Нямате представа как смяната на нещо толкова простичко като крановете или душ системата например могат да вдъхнат живот на старата ви баня. Но е истина и ще го разберете още щом го направите. Дори не е нужно да купувате най-модерните и скъпи кранове, чучури и други фитинги,  които се предлагат в момента.

Достатъчно е да се спрете на модели, които се съчетават със стила на банята и внасят елегантност и доза стил в помещението.

Понякога една бърза и проста смяна на старите кранове с нови или поставянето на нова душ глава и елегантни чучури, от които водата се излива като от водопад може да е всичко, от което банята се нуждае, за да изглежда модерна и много по-функционална.

Осъвременете осветителните тела

Актуализирането на осветлението и осветителните тела е друг лесен  и немного скъп начин да модернизирате банята. Отървете се от старите крушки с мека светлина с модерни, енергоспестяващи или LED крушки.

Махнете и осветителните тела, които крещят “демоде” и помислете за инсталиране на осветление, което добавя акцент или се превръща във фокусна точка на помещението.bathroom gold.jpg (111 KB)

Добавете едно или няколко нови огледала

Хубавото голямо огледало може да промени изгледа на всяка стая, а в банята то играе и друга роля, а именно, увеличава визуално площта на помещението. Затова не се колебайте да добавите към интериора ѝ ново огледало.

Поставете го над мивката, а ако искате да придадете наистина уникален вид, нека огледалото да е с красива и стилна рамка. А ако банята ви не е от най-малките, изобщо няма да сгрешите, ако поставите не едно, а няколко огледала в различни размери и форми.

Сменете фугиращата смес

Да смените остарялата, нелицеприятна фугираща смес не е като смените изцяло плочките в банята, но е начин да промените вида ѝ, без да харчите много средства. Това, което трябва да направите е да отстраните старата фугираща смес с помощта на подходящ инструмент, да почистите добре и след това да фугирате наново.

И преди да сте задали въпроса дали можете и сами, ние потвърждаваме. За да отстраните и подновите фугиращата смес не се налага да търсите майстори и да плащате за услугите им. Нужно е само да изберете подходящата водоустойчива фугираща смес и да отделите от времето си, за да се справите със задачата.

Сменете старата вана

Ако бюджетът ви позволява, можете да обмислите вариант за смяна на старата вана с модерна и функционална душ кабина. Ако не ви се разделя с ваната, тогава се опитайте да я освежите като смените крановете, чучурите и допълнителните аксесоари с по-модерни и функционални.

В случай, че не разполагате с вана, а с душ и нямате средства или място за душ кабина, сменете главата на душа и поставете семпъл параван и ще създадете напълно нова и модерна визия на банята.

Придайте нов вид на старите плочки

За да смените плочките ще са ви необходими доста средства, това е факт. Но това не означава, че няма начин да направите промяна. За щастие днес се предлагат достатъчно иновативни материали, с които можете да придадете на старите и очукани плочки свеж и модерен вид.

Можете например да ги облепите с водоустойчиво фолио, да залепите стикери или да залепите специални тапети, предназначени за баня. Вариантите ви са много и само от вас зависи на кой от всички ще се спрете.

bathroomwhite.jpg (90 KB)

Помислете за декорацията

Дори и да не ви се вярва, декоративните елементи могат да променят вида на банята и от стара и скучна да я превърнат в семпла, стилна и в крак с модните тенденции.

Поставете няколко буркана, пълни с пясък, рапанчета и мидички, една - две ароматни свещи за разкош или красив фенер и банята вече няма да е същата.

Ако пък имате повече място, можете да сложите красив, висящ рафт, върху който да наредите някоя книга или две - три снимки в рамки. До мивката или ваната поставете плетена кошница, красива дървена фигурка, а защо не и някоя ултра модерна хай -тек вещ, която ви е допаднала.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни