15% отстъпка на всички мебели с код EXPEDO15

Задължителните елементи от мебелите на една всекидневна

Предстои ви обзавеждане на всекидневната в новия ви дом и предполагаме се чувствате леко объркани и несигурни дали ще успеете да се справите с проектирането на стаята така, както сте си мечтали.

Наистина, с толкова много възможности за избор на мебели, декорация и аксесоари е възможно да изпитате затруднения при вземането на решение кои мебели искате да присъстват в дневната ви и кои не са толкова задължителни.

Задължителните елементи от мебелите на една всекидневна

За да ви улесним поне мъничко си позволихме да изготвим кратък контролен списък с основните мебели, които според експертите са задължителни за всяка една съвременна и модерна дневна.

big living room.jpg (83 KB)

Контролен чек лист: Задължителни елементи от мебелите за всекидневната

Диван/и, кресла, фотьойли

Диванът е първата мебел, която трябва да купите за хола си. Даваме ви този съвет, тъй като диванът е центърът, сърцето на дневната. На него ще се събирате с цялото семейство, ще разпускате активно, ще гледате телевизия и ще четете.

Плюс това, закупите ли първо диван, той може да ви послужи като отправна точка и да улесни избора ви на останалите мебели за всекидневната.

Не е за подценяване и факта, че на практика диванът е един от най-скъпо струващите мебели и след като го изберете можете леко да си отдъхнете, че следващите покупки няма да са толкова финансово натоварващи.

При избора на тази мебел е важно да се спрете на модел, който е подходящ както за размерите на помещението, така и за начина ви на живот.

colorfull living room.jpg (64 KB)

Казано по друг начин, ако имате голямо семейство, би било добре да помислите за покупка на линеен диван с повече места за сядане, П - образен модел или да се спрете на комплект диван, фотьойли и табуретки.

Ако живеете сами или сте двойка без деца и къщата ви е сравнително малка, тогава можете да обмислите покупката на по-малък диван, модел с лежанка или да се спрете на “двойка”, която да допълните с удобно и комфортно кресло или фотьойл.

Маса за кафе/ Коктейлна маса

Масичките за кафе заслужено заемат предни позиции в контролния ни списък на задължителните елементи от мебелите на всекидневната. Тези малки мебели не само осигуряват удобно място за поставяне на напитки, дистанционни и книги, но са свързващият елемент (котвата) между дивана, фотьойлите и креслата.

При избора на масичката за кафе е добре да вземете под внимание както стила на мебелите в хола, така и функциите, които тази мебел искате да изпълнява.

Например, ако обичате да се храните пред телевизора или да работите на лаптопа, седнали на дивана, добър избор биха били масите с повдигащи плотове. 

Но ако ще използвате масата само да поставяте дистанционни и чаши с кафе, тогава може да се спрете на по-семпъл модел или много актуалните в момента маси, които се прибират една под друга.

fair place in living room.jpg (69 KB)

Тв шкаф

Ако имате телевизор или озвучителна система във вашия хол, тв шкафът е следващият задължителен елемент, който трябва да прибавите към списъка си с покупки на мебели за обзавеждане.

Когато избирате тв шкаф е добре да обърнете специално внимание на вашите специфични нужди. Така например, ако искате да покажете вашия телевизор и едновременно с това да скриете всички кабели, електроника и дискове, т. нар. развлекателни модули биха били подходящи за вас, тъй като разполагат с много възможности за скриване и излагане на нещата за съхранение.

А в случай, че телевизорът е монтиран на стената или искате конзолните игри и озвучителната ви система да се виждат, добър избор са както минималистичните стъклени стойки, така и тв шкафовете тип “конзола”.

Библиотека/ витрина/модулна секция

Ако дневната ви е по-просторна и имате място, няма да сгрешите ако прибавите към мебелите за обзавеждане на дневната и една стилна дизайнерска библиотека, елегантна витрина или някоя семпла модулна секция.

Предлагаме ви да допълните интериора на всекидневната си с някой от тези видове мебели, тъй като те създават наистина много приятна обстановка на домашен уют, топлина и комфорт.

В зависимост от мястото, с което разполагате можете да се спрете както на модели, монтирани на стена, така и на стоящи или ъглови модели.

grey livifn room.jpg (55 KB)

Акцентни столове

Въпреки, че диванът е най-важният елемент, който осигурява места за сядане в хола, никога не е излишно да помислите за покупката на поне един акцентен стол.

Този вид мебели осигуряват както допълнителни места за сядане и ще са ви от полза, ако имате по-голямо семейство или често посрещате гости, така и изпълняват декоративна функция и доста често се превръщат във фокусна точка на всекидневната.

Казано иначе, ако дневната ви не е съвсем малка, няма да сгрешите ако закупите акцентни столове, които да подчертаят индивидуалността на помещението, която обзавеждате.

yellow chair.jpg (42 KB)

Помощни/конзолни маси

В случай, че пространството, с което разполагате е малко, можете да пропуснете покупката на конзолни маси, но ако имате място ви съветваме да потърсите и закупите поне една маса от този вид.

Казваме ви това, тъй като помощните маси са наистина едно чудесно допълнение към цялостния интериорен дизайн на дневната. Освен това са стилни, елегантни и много практични.

Имате ли подобна маса, можете да я поставите в страни от дивана или в близост до акцентните столове и така да си осигурите допълнително място за поставяне напитки, книги, декорация и други.

Конзолните маси са и страхотно място, на което да поставите стилна настолна лампа или елегантна ваза с цветя. А можете да ги използвате като мебели, върху които да нареждате семейни снимки, декорация или други дребни аксесоари, които да допълват визията на всекидневната.

Допълнителни, но много важни аксесоари

Мебелите са важни, но без допълнителни аксесоари всекидневната ви няма да изглежда напълно завършена и толкова уютна и комфортна, колкото ви се иска.

Затова си позволихме да добавим към списъка с основните мебели и няколко аксесоара, за които смятаме, че са много важни и внасят топлина и комфорт в помещенията.

Килими

Макар, че през последните години килимите като че ли изгубиха малко от своя чар, ние ви препоръчваме да не ги пренебрегвате при обзавеждането на хола си.

Даваме ви този съвет, тъй като килимът, особено когато е внимателно подбран създава визуален контраст, добавя текстура и е идеалната “спойка” на всички мебели, които сте разположили в дневната.

Плюс това, поставен на пода, той не само предпазва ламината и мебелите от надраскване, но и поддържа краката ви топли през зимата, а това създава усещане за още по-голям домашен комфорт и уют.

С толкова много плюсове наистина не виждаме защо бихте се отказали от покупката на подходящ килим за вашата всекидневна.

living room with plant.jpg (70 KB)

Огледала и лампи

Сред важните, да не кажем задължителни аксесоари са огледалата и лампите, тъй като те придават характер на обстановката. Затова, не се страхувайте да ги добавите към вашия списък за обзавеждане.

Ако помещението ви е сравнително малко и искате да увеличите визуално пространството, няколко огледала в различни форми, поставени така, че да отразяват светлината ще придадат по-голяма въздушност на дневната и тя ще изглежда много по-голяма отколкото е в действителност.

Лампите пък, без значение дали са настолни или подови освен, че осигуряват допълнително осветление добавят чар,  стил и индивидуалност във всяко помещение, в което са поставени.

white sofa.jpg (54 KB)

Възглавници

На пръв поглед декоративните възглавници може да изглеждат като дреболия или като аксесоар, за който не си струва да харчите пари, но повярвайте, те имат силата да направят всекидневната ви много по-уютна и комфортна.

На практика декоративните възглавници, разпръснати небрежно по дивана и другите места за сядане предлагат допълнителен комфорт и добра опора и едновременно с това акцентират върху визията на хола, като добавят контраст в цветовите комбинации и текстурата на дивана и останалите мебели.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни