Започна сезонът на барбекюто: 3 рецепти със зеленчуци
Преди да поканите гости на барбекю, уверете се, че имате достатъчно съставки за приготвяне на ястия, но и места за сядане. Градинските мебели, можете да допълните с ратанови фотьойли или класически трапезни столове за хранене от кухнята. Важно е всеки да се чувства комфортно по време и след хранене.
1. Шишчета със зеленчуци и сирене на скара
Количество: 4 порции Време за приготвяне: 30 минути
Продукти:
4 бр. различен хляб
1 голяма тиквичка
2 червени чушки
2 глави лук, може и арпаджик
Чери домати
Сирене Фета
Зехтин
Сол и пипер
Лимонов сок, чесън и чили на вкус
Начин на приготвяне:
- Смесете зехтина със сол, черен пипер, чесън или лют червен пипер или лимон.
- Сложете на шиша зеленчуците и сиренето според вашите предпочитания и вкус.
- Готовите шишчета поставете на скарата и печете около 4-5 минути от едната и от другата страна.
- Сервирайте с любимия си хляб и дресинг.
2. Пълнени чушки със сирене Фета на грил
Количество: 4 порции Време за приготвяне: 30 минути
Продукти:
4 чушки червена капия
2 опаковки моцарела
1 кг. сирене
Зехтин
Клончета босилек
Начин на приготвяне:
- Най-напред разпалете скарата до около 200 °C.
- Измийте чушките, разрежете ги наполовина и почистете от семките.
- Разрязаните половинки от чушката ги намажете със зехтин.
- Настържете или нарежете на ситно моцарелата и сиренето.
- Напълнете чушките с получената смес и гарнирайте със стръкчета босилек.
- Така приготвени чушките ги сложете на скарата и оставете сиренето да омекне за около 5 минути).
- След това можете да сервирате. Сиренето мижете да поръсите с прясно смлян черен пипер.
3. Хамбургери с Портабело
Количество: 4 порции Време за приготвяне: 45 минути
Продукти:
4 пълнозърнести кифлички
4 бр. гъби Портабело
Зехтин
Сирене – тип балканско
Маруля
Домати
Майонеза
Сол и пипер
4 бр. шишчета за хамбургер
Лук или чили на вкус
Начин на приготвяне:
- Премахнете пънчетата на гъба Портабело с ножица, измийте и подсушете с хартиена салфетка.
- Намажете шапчиците на гъбата със зехтин, черен пипер и ги сложете на скарата.
- Печете ги от двете страни за по 10 минути на скарата. Накрая леко ги посолете.
- Разрежете пълнозърнестата кифла на две и запечете леко от двете страни да станат хрупкави.
- Сложете на грила сиренето за кратко.
- След това сте готови да сервирате.
- Долната част на кифлата намажете с майонеза, добавете маруля, запечената гъба, домат и накрая, можете да добавите карамелизиран лук или чили., покрийте с другата половина от кифлата и надупчете с шиша за хамбургери.
Добър апетит!
Все още няма коментари за тази статия.