БЕЗПЛАТНО КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ → за всяка поръчка, направена през месец юли, която съдържа легло

Започна сезонът на барбекюто: 3 рецепти със зеленчуци

Топлите вечери безспорно ни насърчават за  приготвянето на добра храна и напитки  на барбекюто в компанията на семейството или приятелите. Започнете сезона на барбекюто със стил и без месо. Няма да ви липсва въображение. Предлагаме ви вегетариански деликатеси на скара. Седнете при нас, гответе с нас!

Започна сезонът на барбекюто: 3 рецепти със зеленчуци

Преди да поканите гости на барбекю, уверете се, че имате достатъчно съставки за приготвяне на ястия, но и места за сядане. Градинските мебели, можете да допълните с  ратанови фотьойли или класически трапезни столове за хранене от кухнята. Важно е всеки  да се чувства комфортно по време и след хранене.

1.      Шишчета със зеленчуци и сирене на скара

 

Количество: 4 порции    Време за приготвяне: 30 минути

Продукти:

4 бр. различен хляб

1 голяма тиквичка

2 червени чушки

2 глави лук, може и арпаджик

Чери домати

Сирене Фета

Зехтин

Сол и пипер

Лимонов сок, чесън и чили на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Смесете зехтина със сол, черен пипер, чесън или лют червен пипер или лимон.
  2. Сложете на шиша зеленчуците и сиренето според вашите предпочитания и вкус.
  3. Готовите шишчета поставете на скарата и печете около 4-5 минути от едната и от другата страна.
  4. Сервирайте с любимия си хляб и дресинг.

vegetable.jpg (354 KB)

 

2.      Пълнени чушки със сирене Фета на грил

 

Количество: 4 порции     Време за приготвяне: 30 минути

Продукти:

4 чушки червена капия

2 опаковки моцарела

1 кг. сирене

Зехтин

Клончета босилек

Начин на приготвяне:

  1. Най-напред разпалете скарата до около 200 °C.
  2. Измийте чушките, разрежете ги наполовина и почистете от семките.
  3. Разрязаните половинки от чушката ги намажете със зехтин.
  4. Настържете или нарежете на ситно моцарелата и сиренето.
  5. Напълнете чушките с получената смес и гарнирайте със стръкчета босилек.
  6. Така приготвени чушките ги сложете на скарата и оставете сиренето да омекне за около 5 минути).
  7. След това можете да сервирате. Сиренето мижете да поръсите с прясно смлян черен пипер.

3.      Хамбургери с Портабело

 

Количество: 4 порции  Време за приготвяне: 45 минути

Продукти:

4 пълнозърнести кифлички

4 бр. гъби Портабело

Зехтин

Сирене – тип балканско

Маруля

Домати

Майонеза

Сол и пипер

4 бр. шишчета за хамбургер

Лук или чили на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Премахнете пънчетата на гъба Портабело с ножица, измийте и подсушете с хартиена салфетка.
  2. Намажете шапчиците на гъбата със зехтин, черен пипер и ги сложете на скарата.
  3. Печете ги от двете страни за по 10 минути на скарата. Накрая леко ги посолете.
  4. Разрежете пълнозърнестата кифла на две и запечете леко от двете страни да станат хрупкави.
  5. Сложете на грила сиренето за кратко.
  6. След това сте готови да сервирате.
  7. Долната част на кифлата намажете с майонеза, добавете маруля, запечената гъба, домат и накрая, можете да добавите карамелизиран лук или чили., покрийте с другата половина от кифлата и надупчете с шиша за хамбургери.

Добър апетит!

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Безплатен транспорт

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни